حملات دولت ترکیه به تشرین میلیونها نفر را تحت تأثیر قرار میدهد
سد تشرین که به عنوان منبع تولید برق از اهمیت حیاتی برخوردار است، هفتههاست که به شدت زیر حملات دولت ترکیه قرار دارد و ظرفیت خدماترسانی آن به حداقل رسیده است.
سد تشرین که به عنوان منبع تولید برق از اهمیت حیاتی برخوردار است، هفتههاست که به شدت زیر حملات دولت ترکیه قرار دارد و ظرفیت خدماترسانی آن به حداقل رسیده است.
دولت اشغالگر ترکیه و تبهکارانش از ۲۸ نوامبر ۲۰۲۴ تاکنون به طور مداوم به منطقه حمله میکنند. حملات به زیرساختهای غیرنظامی مهمی مانند تشرین که منبع برق بسیاری از مناطق است، مستقیماً جنایت جنگی محسوب میشود.
حملات به زیرساختهای غیرنظامی برای اولین بار نیست که توسط دولت ترکیه انجام میشود. سالهاست که نیروگاههای برق، بیمارستانها، مدارس، کارخانهها، تأسیسات نفتی و تأسیسات آبی در مناطق وابسته به اداره خودمدیریتی شمال و شرق سوریه بمباران میشوند. میلیونها نفر به شدت از این حملات آسیب میبینند.
سد تشرین که در منطقه منبج واقع شده، ۱۱۵ کیلومتر با استان حلب و ۸۰ کیلومتر با مرز ترکیه فاصله دارد. ساخت سد تشرین در سال ۱۹۹۱ آغاز شد و هشت سال بعد در سال ۱۹۹۹ شروع به برقرسانی کرد.
پیش از جنگ و درگیریها در سوریه، سد تشرین ظرفیت تأمین نیاز کل سوریه را داشت.
به ویژه در سالهای ۲۰۱۴-۲۰۱۶ که داعش منبج را اشغال کرد، سد تشرین ضربه سنگینی خورد. تبهکاران داعش در جریان عملیات آزادسازی منبج، دهها بار تلاش کردند تا سد تشرین را به طور کامل نابود کنند.
اما مبارزان یگانهای مدافع زنان (یپژ)، یگانهای مدافع خلق (یپگ) و نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) عملیاتی بسیار دقیق را برای جلوگیری از آسیب دیدن سد انجام دادند. در دسامبر ۲۰۱۵، سد تشرین توسط مبارزان یپژ، یپگ و قسد آزاد شد. سد تشرین که سالها نیاز برق مردم منطقه را تأمین میکرد، این بار تحت تهدید دولت ترکیه قرار دارد.
این سد که به عنوان منبع اصلی انرژی منطقه خدمت میکند، به دلیل حملات در حال حاضر فقط به توزیع برقی که از آب فرات تولید میشود، محدود شده است. به عبارت دیگر، سد در حداقل سطح ممکن خدمات ارائه میدهد.
در وضعیت فعلی، برق تأمین شده از آب فرات به شهرستان سرین، شهر کوبانی، شهرستان ابوقلقل وابسته به منبج و شهرستان جرنی وابسته به طبقا میرسد.