تصویر

لیلا قهرمان: اتحاد کوردها باعث تقویت وحدت مردم سوریه نیز می‌شود

لیلا قهرمان، رئیس مشترک شورای سوریه دموکراتیک، وضعیت سوریه را برای خبرگزاری فرات (ANF) ارزیابی کرد و گفت که مهمترین چیز در این زمان اتحاد کوردها است.

لیلا قهرمان، رئیس مشترک شورای سوریه دموکراتیک، وضعیت سوریه را برای خبرگزاری فرات (ANF) ارزیابی کرد و با بیان اینکه مردم در طول ۵۴ سال رژیم بعث از هیچ حقی برخوردار نبودند، گفت: «اگر تاریخ سوریه را در این قرن ارزیابی کنیم، می‌توان از رژیم بعث و ۱۴ سال درگیری که در سوریه گذشت شروع کرد. مردم سوریه در این ۵۴ سال رنج‌های زیادی را متحمل شدند و از بسیاری از حقوق اولیه خود محروم شدند. علاوه بر این، در سوریه هیچ‌گونه تنوعی در عرصه سیاسی وجود نداشته و همه گروه‌ها در حد مطلوب و بطور یکسان از حقوق خود برخوردار نبودند. یک نظام قدرت حاکم بود که  بین اجزای اجتماعی فاصله و شکاف ایجاد می‌کرد. نظام رژیم بعث یک نظام یک رنگ و یک زبان ایجاد کرد. این وضعیت باعث ایجاد تنش در میان مردم سوریه شد. رژیم بعث همچنین با کاربرد اسلحه، دستگیری و خشونت به غیرنظامیانی که قیام کردند حمله کرد.»

لیلا قهرمان در سخنان خود با بیان اینکه در سوریه راه‌های گفتگو زیاد است، اما رژیم بعث همیشه از خشونت استفاده می‌کرد، ادامه داد: «در سوریه راهی برای گفتگو وجود داشت، اما رژیم سوریه همیشه از خشونت استفاده می‌کرد. سوریه به منطقه‌ای تبدیل شده است که همه می‌توانند به حصول منافع خود بپردازند و بدین منوال جنبش‌های تروریستی ظهور کردند. سوریه به منطقه جنگی تبدیل شد. علاوه بر این، رژیم بعث به صدای مردم گوش نداد و بر خلاف اراده آنها از روش‌های خشونت‌آمیز استفاده کرد. مطالبات مردم حق هر انسانی بود که روی این زمین زندگی می‌کرد. به همین دلیل در ۱۴ سال گذشته یک شکاف بزرگ در سوریه ایجاد شد. مشکل سوریه مشکل نظام بود. برای اینکه این سیستم نابود نشود، رژیم سوریه صدها نفر را دستگیر و به قتل رساند. هویت فرهنگی مردم را سلب کرد و ترس بزرگی را در مردم ایجاد کرد. به همین دلیل، رژیم اسد در نتیجه مقاومت مردم سوریه شکست خورد. نتیجه‌ای که امروز به آن رسیده‌ایم نتیجه مقاومت مردم است. وضعیتی که امروز به آن رسیده‌ایم با مبارزه زنان و جوانان ایجاد شده است. به همین دلیل ما باید این را ارزیابی کنیم تا بتوانیم رنگ سوریه جدید را در سوریه جدید نمایان کنیم. نتیجه‌گیری از تجربیات قبلی ضروری است. مهم‌تر از همه، ایجاد گفتگوی ملی بین مردم سوریه ضروری است.»

لیلا قهرمان در ادامه سخنان خود گفت: «در جریان درگیری‌های سوریه در شمال و شرق سوریه، زمانی که جنگ علیه داعش در جریان بود، فرصتی برای ایجاد یک اداره خودمدیریتی وجود نداشت، اما ویژگی در آن زمان وجود داشت که آن نیز همبستگی تمام مؤلفه‌ها بود. همان مولفه‌هایی که رژیم سوریه سال‌ها تلاش کرده بود به هم نزدیک نشوند، با تأسیس 'اداره خودمدیریتی'، فروپاشید و اراده مردم به منصه ظهور رسید. زمانی که مولفه‌های اجتماعی شمال و شرق سوریه با هم علیه داعش جنگیدند، رژیم سوریه در میدان نبود. اراده مردم می‌تواند بر همه مشکلات فائق آید. مردم هم بر این امر واقف هستند. شاید فرصت‌های زیادی در اختیار مردم نباشد، اما می‌توان گفت که مردم می‌توانند سرنوشت خود را رقم بزنند. زیرا مردم سوریه تجربیات طولانی و دردناکی را پشت سر گذاشتند. سوریه جدید با تنوع (کثرت‌گرایی) و در عین حال به رنگ زنان ساخته خواهد شد. زنان سوری باید استراتژی و سیاستی ملموس داشته باشند. برای آن باید تمام توان و صدای خود را جمع کنند و بتوانند نقش اصلی خود را در روند بعدی ایفا کنند. به عنوان شورای سوریه دموکراتیک، ما همیشه این را بیان می‌کنیم، در هر فرآیندی، اگر زنی نباشد، آن روند بی‌معنی است. به همین دلیل است که می‌گویند ما حاضریم با دولت دمشق برای یک سوریه جدید و دموکراتیک برای همه مردم سوریه گفتگو کنیم. مشکل با تشکیل دولت حل نمی‌شود و باید از نتایج سال‌های طولانی رژیم گذار صورت گیرد. باید وحدت مردم سوریه وجود داشته باشد. وحدت خاک سوریه بسیار مهم است. وظایف تاریخی ما این است که چگونه میهن خود را بسازیم و چگونه بتوانیم در آن نقش داشته باشیم. باید روی این موضوع کار شود و راه‌ها و روش‌های مشترک با هم ایجاد شود. زیرا ما به یک سوریه دموکراتیک نیاز داریم.»

لیلا قهرمان درباره دولت جدید سوریه صحبت کرد و گفت: «خیلی‌ها نگران این دولت جدید هستند. این دولت در ادلب بود، از ادلب خارج شد و در دمشق پیاده شد. برای همین با هیچ کسی در رابطه با این دولت گفتگو و نظردهی صورت نگرفته است. این دولت تنها جهت اینکه نهادها از کار نیفتند تلاش می‌کند. اگر دولت یک طرفه باشد، به وضعیت سال‌های قبل برمی‌گردیم. در سوریه جدید، همه اجزای سوریه باید با تمام رنگ‌های‌شان جای بگیرند. ما ۳ ماه آینده را ارزیابی نمی‌کنیم. بعد از این ۳ ماه مشخص می‌شود که چگونه این روند را طی خواهیم کرد. نقش دولت ترکیه در درگیری در سوریه بسیار منفی بود. او همیشه به شمال و شرق سوریه حمله کرد. همزمان، دولت ترکیه در سوریه مداخله زیادی کرد. او حتی بیشتر بر اساس منافع خود با این مسئله برخورد کرد. او از تبهکاران حمایت و آنها را تغذیه می‌کرد. دولت ترکیه خواهان ثبات سوریه نیست و خواهان اشغال بیشتر خاک سوریه است. در سالهای گذشته جرابلس، عزاز، باب، گریسپی، سریکانی و عفرین را اشغال کرد. همزمان با وضعیت امروز، تهدید بزرگی برای حمله به منبج و سد تشرین و کوبانی وجود دارد. در تلاش است تا یک بار دیگر میثاق ملی را عملی کند. در این روند جدید، ترکیه بار دیگر در سوریه مداخله می‌کند. اجازه نمی‌دهد کثرت‌گرایی در سوریه ایجاد شود.»

لیلا قهرمان، رئیس مشترک شورای سوریه دموکراتیک، توجه‌ها را به وحدت و همبستگی مردم سوریه جلب کرد و گفت که وحدت مردم سوریه راه‌حل خواهد بود. لیلا قهرمان در پایان سخنان خود اظهار کرد: «اتحاد مردم سوریه کلید حل همه مشکلات کنونی خواهد بود. هر اتفاقی بیفتد و هر چقدر هم که اختلاف‌نظر وجود داشته باشد، همه باید مشکلات خود را کنار بگذارند و گفتگو را آغاز کنند. گفتگو مبنای وحدت مردم سوریه خواهد بود. پرونده کوردها یک پرونده بین‌المللی است. اتحاد مردم کورد ضروری است. اگر اینطور نباشد هیچ حقی نمی‌توانند بگیرند.»