رفقای جیهان و ناظم: میراث مطبوعات آزاد را ادامه خواهیم داد
روزنامهنگاران به قتل روزنامهنگاران جیهان بیلگین و ناظم داشتان اعتراض کردند و گفتند که مبارزه آزادی مطبوعات ادامه خواهد داشت.
روزنامهنگاران به قتل روزنامهنگاران جیهان بیلگین و ناظم داشتان اعتراض کردند و گفتند که مبارزه آزادی مطبوعات ادامه خواهد داشت.
روزنامهنگاران جیهان بیلگین و ناظم داشتان که پیگیر حملات ارتش اشغالگر ترکیه و تبهکارانش به سد تشرین و پل قرهقوزاق و مقاومت در برابر این حملات بودند، روز ۱۹ دسامبر بر اثر حمله هوایی اشغالگران به شهادت رسیدند. رفقای روزنامهنگاران جیهان بیلگین و ناظم داشتان اعلام کردند که در برابر حملات دولت ترکیه سکوت نخواهند کرد و با افزایش حملات، مبارزه خود را افزایش خواهند داد.
«پیشاهنگ زمانهای سخت بودند»
آرین سوِد، سخنگوی اتحادیه مطبوعات زن (یرژ): در سختترین دوران شمال و شرق سوریه، رفقا جیهان و ناظم همیشه در خط مقدم، در جبهه مبارزه بودند. آنها پیشاهنگان زمانهای سخت بودند. زمانی که حملات ظالمانه دولت ترکیه را به گوش جهانیان میرساندند، مبارزات مبارزان در خط مقدم را به مردم جهان گزارش میکردند. آنها با دوربین خود به روایت مقاومت پرداختند و با اخبارشان آن را در صفحات تاریخ ثبت کردند. آنها جان خود را فدا کردند تا بتوانند قتلعام و سیاستهای نسلکشی را نشان دهند. فداکاری بزرگی کردند. ناظم و جیهان بدون تردید جان خود را فدای زندگی شرافتمندانه مردم کردند. چیزی فراتر از این وجود ندارد. برای اینکه شایسته هر دو رفیقمان باشیم، مطبوعات آزاد را گسترش خواهیم داد. این وظیفه و مسئولیت اصلی ماست. پرچم رفقای راه حقیقتمان را برافراشته و دوربینهایشان را بر زمین نخواهیم گذاشت. شهادت آنها برای ما نوید انتقام خواهد بود.
«هرگز به دنبال کارهای آسان نبودند، همیشه به کارهای سخت روی میآوردند»
زنار جعفر، روزنامهنگار: جنایات علیه بشریت در منطقه ما در حال انجام است. دولت ترکیه به دو تن از روزنامهنگاران همکار ما که حملات وحشیانه آنها را دنبال میکردند و تبلیغات دروغینشان را فاش میکردند، حمله کرد. هر دو رفیق ما برای اعلام حقیقت انقلاب روژاوا کار بزرگی انجام دادند. هدف اصلی آنها افشای حقیقت بود و این کار را کردند. آنها با دوربین و قلم خود صدای حقیقت شدند. آنها با دوربینهای خود در مقابل حملات دولت ترکیه ایستادند. دوربین آنها صدای حقیقت در منطقه شد. آنها در سختترین شرایط روزنامهنگاری کردند. هرگز به دنبال کارهای آسان نبودند، همیشه به کارهای سخت روی آوردند. آنها هدف قرار گرفتند زیرا چهره واقعی دولت ترکیه را نشان دادند. رفقا جیهان و ناظم آسوده خاطر باشند، روزنامهنگاران همکارشان از کار و زحمات آنها صیانت خواهند کرد و اهدافشان را عملی میکنند. هر چقدر هم که حملات شدید باشند، نمیتوانند مطبوعات آزاد را ساکت کنند.
«دولت ترکیه مطبوعات آزاد را تهدیدی برای خود میداند»
اوین ابراهیم، عضو هیئت اجرایی انجمن مطبوعات آزاد (یرآ): دولت ترکیه دهها بار به روزنامهنگاران همکار ما حمله کرده است. نیازی به یادآوری گذشته دور نیست. در ۲۳ اوت ۲۰۲۳، دولت اشغالگر خودروی روزنامهنگاران تلویزیون زن (ژن تیوی) را بمباران کرد. در نتیجه نجمالدین فیصل حاجی سینان به شهادت رسید، دلیلا گابار به شدت مجروح شد و یک دست خود را از دست داد. همکاران روزنامهنگار ما یک هدف دارند و آن اعلام صدای مردم است. از این حملات بار دیگر فهمیده شد که دولت ترکیه کارکنان مطبوعات آزاد، روزنامهنگاران را تهدیدی برای خود میداند. رفقای ما جیهان و ناظم شاهدان جدی مقاومت در سد تشرین و پل قرهقوزاق بودند و این مقاومت را گزارش میکردند. بدون ترس، لحظه به لحظه مبارزهای که انجام میشد را پوشش میدادند. دولت ترکیه با این حملات نمیتواند به نتیجه برسد. پاسخ ما به هر حملهای قوی خواهد بود و در مقابل دولت ترکیه تسلیم نمیشویم. در برابر حملاتی که در چارچوب جنایت جنگ قرار میگیرند، باید اعتراض بیشتری صورت گیرد. صدها سازمان وجود دارند که از حقوق روزنامهنگاران و حقوق بشر صحبت میکنند. آنها باید علیه این جنایات جنگی بایستند و مسئولانه عمل کنند.
«صدای پارادایم ملت دموکراتیک شدند»
روزنامهنگار خبرگزاری هاوار (ANHA) رِناس رَمو: حمله دولت ترکیه به روزنامهنگاران در شمال و شرق سوریه اولین بار نیست. از روزی که داعش به شمال و شرق سوریه حمله کرد، دولت ترکیه به روزنامهنگاران همکار ما حمله کرده است. پس از پایان حضور فیزیکی داعش، دولت ترکیه به سیاستهای حمله به روزنامهنگاران ادامه داد. برای جلوگیری از اعلام حقیقت انقلاب در شمال و شرق سوریه، برای جلوگیری از وقوع انقلاب، روزنامهنگارانی که پیرو حقیقت هستند را به قتل میرساند. روزنامهنگاران صدای مردم شمال و شرق سوریه شدند. خواهری-برادری مردم را به جهانیان اعلام کردند و پارادایم ملت دموکراتیک را به مردم اعلام کردند. دولت ترکیه نمیخواهد حقیقت موجود در منطقه به گوش مردم برسد.»