«زندگی میلیونها نفر به سد تشرین وابسته است»
فرحان حاج عیسی رئیس مشترک انجمن اجرایی کانتون فرات با اشاره به جدی و خطرناک بودن حملات به سد تشرین هشدار داد که آسیب به این شد، بر زندگی میلیونها نفر تأثیر میگذارد.
فرحان حاج عیسی رئیس مشترک انجمن اجرایی کانتون فرات با اشاره به جدی و خطرناک بودن حملات به سد تشرین هشدار داد که آسیب به این شد، بر زندگی میلیونها نفر تأثیر میگذارد.
مبارزان یپگ، یپژ و شورای نظامی منبج نزدیک به ۳ هفته است که در برابر حملات ارتش اشغالگر ترکیه و مزدوران ارتش ملی سوریه (SNA) به سد تشرین مقاومت میکنند و اجازه اشغالگری را نمیدهند. فرحان حاج عیسی رئیس مشترک انجمن اجرایی کانتون فرات بر اهمیت سد تشرین بر زندگی میلیونها نفر در این منطقه تاکید کرد.
فرحان حاج عیسی در این رابطه با خبرگزاری فرات (ANF) گفتگو کرد و گفت: «آب، نفت، بنزین و تمام محصولات زیرزمینی و روی زمین از موارد استراتژیک هر کشوری هستند. در عرصه سیاسی نیز از این پروژهها محافظت میشود، حتی اگر جنگ و درگیری وجود داشته باشد، این پروژههایی که در خدمت بشریت هستند، محافظت میشوند. در جنگ جهانی اول میلیونها نفر کشته شدند، اما در عین حال ارزشهای انسانی حفظ شد. در طول جنگ جهانی دوم، موزهها محافظت شدند و هدف گرفته نشدند. این خود مهم بودن ارزشهای انسانی را نشان میدهد.
امروز سدهای زیادی مانند تشرین، فرات و سدی به نام بعث در سطح سوریه قرار دارند که حفاظت از آنها حیاتی و به معنای حفاظت از کل بشریت است. آبی که تا خلیج رنگین میرود برای محیط زیست اطراف این سد بسیار مهم است. علیرغم همه اینها دولت آکپ و مزدورانش به سد حمله میکنند. آب و برق کوبانی قطع میشود، همزمان برق شهر منبج هم قطع میشود؛ آب سد تشرین به حلب هم میرود، شهر حلب هم بی آب شده است. این سد به کرات توسط پهپادها و خمپارهها مورد حمله قرار میگیرد. در صورت فروریختن سد تشرین، طبقا، سد بعث، شهر رقا، دیرالزور و سایر شهرهای اطراف و کل روستاهای مجاور غرق خواهند شد.»
آنها میخواهند سد تشرین را غارت کنند
فرحان از تلاش کارکنان آنها برای نجات سد و هدف قرار گرفتن مبارزان به صورت شبانهروزی خبر داد و گفت: «مبارزان بیوقفه برای جلوگیری از ورود تبهکاران به داخل سد میجنگند. در سال ۲۰۱۴ که سد در دست تبهکاران داعش بود، کوبانی بدون برق و آب بود. این تبهکاران میخواهند دوباره این کار را انجام دهند. دولت ترکیه قوانین بینالمللی را زیر پا میگذارد و میخواهد سد تشرین را غارت کند.»
زندگی میلیونها انسان به سد وابسته است
فرحان حاج عیسی با بیان اینکه دولت اشغالگر ترکیه با حمله خود جان میلیونها نفر را به خطر میاندازد، گفت: «دولت ترکیه نقشههای سیاسی خود را با سوءاستفاده از آب فرات اجرا میکند. آب فرات بارها رها شده، دوباره گرفته شده و مجدد رها میشود. زمانی که دولت ترکیه و عراق توافقنامه رودخانه فرات را امضا کردند، باید ۵۵۱ مترمکعب آب در ثانیه به روژاوا و بیش از نیمی از آن به عراق منتقل شود. دولت ترکیه بارها آن را از ۵۵۱ به ۱۵۰ کاهش داده است، میخواهد خسارت و آسیب برساند. بارها آب به حدی رها شده است که جان مردم را به خطر میاندازد.»
نیروها و مبارزان ما شبانهروزی در حال مبارزه و تلاش هستند
فرحان حاج عیسی با بیان اینکه شهری مانند حلب که چند میلیون جمعیت دارد به آب و برق این سد نیاز دارد، گفت: «پس از سرنگونی رژیم بعث، اکنون باید یک زندگی مسالمتآمیز برای همه مردم بسازیم. مردم ما باید روز به روز در آرامش بیشتر زندگی کنند. حالا آوارگان باید به جای خود برگردند. اکنون باید ثبات برقرار شود. سد تشرین نه تنها برای شمال و شرق سوریه، بلکه برای کل سوریه محل ثبات است. ما همچنین از جامعه بینالمللی میخواهیم که اکنون حساس باشند و این اقدامات اشغالگرانه را ببینند. نیروهایی که در سد کار میکنند، در عین حال، مبارزان قسد، یپگ و یپژ ما به خوبی از سد مراقبت میکنند. ما همچون اهالی کانتون فرات، شبانه روز برای یافتن راه حل تلاش میکنیم.»
رویای آنها رسیدن از اسکندرون به موصل است
فرحان حاج عیسی در مورد پل قرهقوزاق هم صحبت کرد و گفت که میخواهند کوبانی را محاصره کنند، میخواهند از اسکندرون به موصل بروند، این رویای آنها است. وی گفت: «پروژههای راه حل زیادی برای سوریه در نظر دارند. یک منطقه سنی، علوی، دروزی، کوردی و همچنین دولت ترکیه میخواهد منطقه ترکمنی ایجاد کند. او میخواهد شهر منبج، پل قرهقوزاق، جاده M4 و حتی عفرین را که در سال ۲۰۱۸ اشغال شده بود، تبدیل به بخش ترکمن کند. دولت حزب عدالت و توسعه میخواهد این پروژه را در داخل سوریه به زور اجرا کند تا در آینده بازار را کنترل کند. مانند زمانی که بقایای جسد سلیمان شاه را جابجا کرد، اکنون هم میخواهد در پل قرهقوزاق، کوبانی را محاصره کند. با شکستن سد تشرین و پل قرهقوزاق، کوبانی غرق خواهد شد.»
آنها نمیتوانند کوبانی را بشکنند، پروژه ما به وضوح غیرمتمرکز و برای همه خلقهاست است
فرحان حاج عیسی در پایان با بیان اینکه حفظ و حراست از مردم کوبانی و شمال و شرق سوریه وظیفه انسانی است، سخنان خود را اینگونه پایان داد: «سد تشرین در خدمت همه مردم حتی تا مرز عراق است. این بسیار مهم و محل خدمت به بشریت است، اکنون باید جلوی این سوء استفاده گرفته شود. باید یک تصمیم بینالمللی گرفته شود. ما به عنوان مردم کانتون فرات از سد دفاع خواهیم کرد تا آن را حفظ کنیم. ما کوبانی را از این محاصره نجات خواهیم داد. ما آینده خود را تعیین خواهیم کرد. اگرچه دولت بعث سرنگون شد، اما سوریه در آرامش نیست. به عنوان یک اداره خودمدیریتی، راه ما روشن است؛ ملتی دموکراتیک است، متنوع است، متمرکز نیست. رنگ این تاج گل باید در تمام سوریه دیده شود.»