۱۰۴۳ شخصیت باکور کوردستان و ترکیه بیانیه فراخوان صلح را امضا کردند

۱۰۴۳ شخصیت در اعتراض به سیاست‌های جنگ و عدم حل مسئله کورد، بیانیه‌ای صادر کرده و اعلام کردند: «ما خواستار اقدام فوری برای آغاز روند صلح هستیم.»

۱۰۴۳ شخصیت برجسته باکور کوردستان و ترکیه در اعتراض به سیاست‌های جنگ و عدم حل مسئله کورد، بیانیه‌ای را تحت عنوان «صلح و دموکراسی برای همه ما»، امضا کردند.

در این بیانیه اعلام شد که ترکیه در برهه‌ای سخت به سر می‌برد و گفته شد: «حکومتی وجود دارد که پایگاه مردمی‌اش بسیار تضعیف شده است و در کنار فقر و بی‌قانونی، سعی می‌کند مسائل را از طریق خشونت حل کند. انتصاب قیم به جای شهرداران منتخب، پاسخ خشونت‌آمیز پلیس به تظاهرات مسالمت‌آمیز، فشار زندان و تلاش برای حس مسئله کورد از طریق خشونت، جنبه‌هایی مختلف از سیاست خشونت هستند. از سوی دیگر ترکیه در میان زنجیره‌ای از جنگ محاصره شده است. بیشترین درد و رنج نیز متوجه غیرنظامیان، زنان و کودکان است.

«جنبشی در راستای صلح مورد نیاز است»

ما همواره به جنبش صلحی نیازمندیم که ترکیه را از این خشونت نجات دهد. صلح نه صرفا پایان یافتن جنگ مسلحانه، بلکه در عین حال از میان برداشتن عوامل اختلاف و جنگ نیز می‌باشد. حل مسالمت‌آمیز مسئله کورد، ستونی اساسی برای صلح سیاسی و اجتماعی است. ما بر این عقیده‌ایم که صلح با اسلحه میسر نیست.

«مسئله کورد محدود به داخل مرزهای ترکیه نیست»

از طرفی دیگر، تصوری مبنی بر این که مسئله کورد صرفا در داخل مرزهای ترکیه است، تصوری اشتباه است. تا زمانی که ترکیه در موضوع سوریه و مسئله کورد سیاستی مبتی بر صلح را در پیش نگیرد که به نفع خلق‌ها باشد، تحقق صلحی راستین در مورد مسئله کورد در ترکیه غیر ممکن است. اتفاقاتی که بعد از ماه اکتبر روی می‌دهند، در کنار انتظارها برای صلح، نشان می‌دهند که حکومت طالب چاره‌یابی دموکراتیک و مسالمت‌آمیز مسئله کورد نیست.

«ما خواستار شروع روند صلح هستیم»

به همین دلیل، ما اشخاصی که این بیانیه را امضا کرده‌ایم، می‌خواهیم برای آغاز روند صلح فراخوان دهیم. این در عین حال فراخوانی برای دموکراسی، نان، عدالت،آزادی، حقوق بشر و دولت قانونی می‌باشد. بر اساس تجربه دریافته‌ایم که مسئله کورد صرفا در چارچوب دموکراسی و حقوق بشر قابل حل است.  حقوق کوردها تنها با دولتی قانونی بر مبنای آزادی و حقوق اساسی افراد محقق خواهد شد. دموکراسی مشارکتی صرفا با از میان برداشتن مرکزگرایی محض امکان‌پذیر است. شهروندی برابر تنها با محترم شمردن تمامی هویت‌ها و یک دموکراسی متکثر امکان‌پذیر است.

«اهمیت جامعه مدنی برای صلحی پایدار»

صلح صرفا با پایان دادن به جنگ محقق نمی‌شود. برای تحقق صلح، باید مؤلفه‌هایی که بر آن اتکا دارند نیز ایجاد شوند. لذا پیش از هر کاری باید صلحی بر مبنای معیارهای حقوق بین‌الملل در رابطه با آزادی‌ها و حقوق اجرایی شود. ما بر این عقیده‌ایم که سازمان‌های دموکراتیک توده‌ای- اجتماعی، برای تحقق صلحی پایدار حائز اهمیت هستند.»

«صلحی پایدار»

در این بیانیه تاکید شد که برای تحقق صلحی پایدار در جامعه، باید یک زندگی اجتماعی دموکراتیک، برابر و آزاد ایجاد گردد و اعلام شد: «در این راستا ضروری است که کشوری ایجاد شود که توزیع اقتصادی به نفع کارگران و فقرا از نو ساختار یابد، معضلات گرسنگی، فقر، بیکاری، کشتار زنان، مرگ در هنگام کار، تعرض به کودکان، آموزش، سلامت و پناهگاه، حل شوند.»

«اقداماتی که باید انجام شوند»

در پایان بیانیه، اعلام شد: «ما کسانی که این بیانیه را امضا کرده‌ایم، از حق خود مبنی بر زندگی در صلح بهره می‌گیریم، در رابطه با مسئله کورد، باید اقدامات فوری برای ساکت شدن اسلحه‌ها و شروع روندی دموکراتیک و مسالمت‌آمیز، انجام شود.»