آلمان: ترکیه به کردها اتونومی فرهنگی اعطا کند

آلمان: ترکیه به کردها اتونومی فرهنگی اعطا کند

مجلس آلمان روز گذشته نشستی برای بررسی مطالبه کمپین «هویت کردها را به رسمیت بشناس» برگزار کرد. یوکسل کوچ رئیس فدراسیون سازمان‌های کردی در آلمان که هماهنگ‌کننده این کمپین بود, ضمن اشاره به نابرابری و بی‌عدالتی موجود در حق کردها , این پرسش را مطرح ساخت که «آیا سفارتخانه ترکیه آلمان را اداره می‌کند؟». کریستوف برگنر سخنگوی دولت آلمان هم اعلام کرد که ممنوعیت‌های اعمال شده بر «جنبش پ.ک.ک» به قوت خود باقی می‌ماند. وی تنها از ترکیه خواست که به کردها اتونومی فرهنگی اعطا کنند.

مجلس آلمان فدرال روز گذشته میزبان یک نشست سرنوشت‌ساز برای کردها شد. کردها خواستار پذیرش مطالباتشان با توجه به 60 هزار امضایی که سال گذشته هم اعطا کرده بودند, شدند. کمیسیون مطالبات مجلس آلمان در روزهای پیش رو پیشنهادات 12 ماده‌ای کمپین «هویت کردها را به رسمیت بشناس» را به مجلس برای رأی‌گیری ارایه می‌دهد.

یوکسل کوچ در افتتاحیه نشست مجلس مذکور ضمن اشاره به سیاست‌های تبعیض‌آمیز دولت آلمان در قبال کردها, گفت اگر در ترکیه هویت کردها به رسمیت شناخته‌شود, آنگاه مرحله دموکراتیزاسیون هم تسریع می‌یابد و از آلمان خواست در این کار پیش‌قدم شود.

عضو کمیسیون مجلس آلمان: چرا ممنوعیت‌های اعمال شده علیه پ.ک.ک ادامه می‌یابد؟

برخی از اعضای کمیسیون گفتند که در ترکیه تنها مطابق فرهنگ ترکها برای فرزندان کردها نام انتخاب می‌شود و تأکید کردند که در آلمان هم نباید این برخورد تکرار شود. اینگراید رمرس عضو حزب چپ آلمان هم ضمن اشاره به ممنوعیت‌های اعمال شده علیه پ.ک.ک, گفت:«ما بارها از دولت پرسیدم که چرا پ.ک.ک ممنوع اعلام می‌شود. پاسخ آنها این بود: بخاطر اوضاع موجود ترکیه. پ.ک.ک سالها اعلام آتش بس کرد. برای صلح فراخوان داد. بخاطر این ممنوعیت‌ها هم کردها تحت ستم هستند.

ممنوعیت‌ها ادامه می‌یابد‌ ـ ترکیه به کردها اتونومی فرهنگی اعطا کند

دکتر کریستوف برگنر سخنگوی دولت آلمان هم در مورد پ.ک.ک گفت:«آلمان از سال 1993 تاکنون پ.ک.ک را سازمانی تروریستی می‌داند. وجود پ.ک.ک خطری بزرگ برای آلمان است. بخاطر مسایل تروریستی ممنوعیت اعمال شده علیه پ.ک.ک ادامه خواهد یافت».

محمد کلچ, عضو کمیسیون مجلس آلمان هم گفت:«مذاکراتی در اسلو با پ.ک.ک صورت گرفت. پروتکل‌هایی امضا شد. آیا دولت فدرال آلمان اینها را می‌داند؟

دکتر برنگر هم گفت:«دولت المان فدرال از چاره‌یابی مسئله کرد حمایت می‌کند. ما حتی برای ترکیه هم پیشنهادهایی داریم. ترکیه باید اتونومی فرهنگی به کردها اعطا کند. اما به سختی می‌توان از کارهای اردوغان سردرآورد.»

پس از برنگر, کریستیان ستینگ گفت که مطالبات ارایه شده کردها به مجلس در روزهای پیش‌رو طی نشستی غیرعلنی بررسی خواهد شد.