بسیاری از فعالان، مدافعان حقوق بشر و سازمانها به بیانیههای کمیته اروپایی پیشگیری از شکنجه (سیپیتی ) در مورد انزوای رهبر خلق کورد، عبدالله اوجالان اعتراض کردند.
وکلای دفتر حقوقی القیرین اعلام کردند که کمیسیون حقوق بشر اروپا در مورد عبدالله اوجالان منصفانه عمل نمیکند و حقوق بشر وی نقض میشود. رامی زهدی، سیاستمدار مستقل مصری و زینب مراد، رئیس مشترک کنگره ملی کوردستان، در مورد این موضوع با خبرگزاری فرات(ANF) صحبت کردند.
رامی زهدی با اشاره به اینکه اروپا در قبال پرونده رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان استانداردهای دوگانه دارد، گفت: «این به دلیل موضوعی است که به منافع بینالمللی مربوط میشود. کشورهای اتحادیه اروپا از نهادهای بینالمللی و اروپایی بخاطر منافع سیاسی خود استفاده میکنند. این همچنین نشان میدهد که کمیته اروپایی برای پیشگیری از شکنجه (سیپیتی) اگرچه خود را به عنوان یک نهاد مستقل تعریف میکند، اما به موضعگیری اروپایی استاندارد دوگانه وابسته است. این نقض حقوق بشر است و منصفانه نیست. بسیاری از کشورهای اروپایی نمیخواهند مسئله مردم کورد را حل کنند. به همین دلیل در برابر این وضعیت سکوت میکنند.»
زینب مراد، رئیس مشترک کنگره ملی کوردستان نیز گفت، تاریخ رفتار کشورهای اروپایی و مواضع آنها در برابر مسئله کوردها را به مردم کورد ثابت کرده است. مراد با بیان اینکه در این روند استانداردی دوگانه در برابر مشکلات خاورمیانه اجرا میشود، گفت: «این امر به ویژه در مذاکرات با ترکیه مشهود است. آنها از پناهندگان برای منافع خود استفاده میکنند و در مورد آنها سیاست میکنند. میلیونها پناهنده وجود دارد. ترکیه از این کارت پناهندگان علیه اتحادیه اروپا استفاده میکند. او آنها را شانتاژ میکند و آنها را مجبور میکند که چشمان خود را بر روی تمام تخلفاتی که ترکیه مرتکب شده است ببندند.»