باکرهان: هیچکس نمی‌تواند مانع از صلح شرافتمندانه شود

تونجَر باکِرهان، رئیس مشترک حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها (دم پارتی)، در نشست خلق در شهر قونیه، گفت: «از یک طرف دست صلح دراز کرده و از طرفی دیگر، ناظم و جیهان به قتل می‌رسند. هیچکس نمی تواند سیاست‌های طرد و انکاری که صد سال است ادامه دارد را تداوم بخشد.»

سازمان شهر قونیه دم پارتی، نشست خلق برگزار کرد. علاوه بر تونجر باکِرهان رئیس مشترک دم پارتی، سَباحات اردوغان سارِتاش نماینده پارلمانی سِرت، زَکی ایرمَز نماینده پارلمانی شِرنَخ، سزایی تَمَللی رئیس فراکسیون پارلمانی دم پارتی، سازمان‌های شهر و نواحی قونیه دم پارتی نیز در این نشست حضور داشتند.

پیام لیلا گووَن خوانده شد

نورای اوزداغ، عضو مجلس دم پارتی، پیام لیلا گووَن، زندانی سیاسی را خواند. در این پیام آمده بود: «ما درهای زندان و درهای امرالی را با هم خواهیم گشود. ما این قول را می‌دهیم. قول دیگر من نیز این است که روزی که اسارتم پایان یابد، در قونیه همراه با زنان مبارزه را گسترش خواهم داد. من با احترام به همه شما درود می‌فرستم.»

تونجر باکرهان در سخنرانی خود در این نشست، ضمن اشاره به قیام‌های خلق کورد، اعلام کرد که فشارهای ایجاد شده توسط دولت، هیچ نتیجه‌ای در بر نداشته است و اعلام کرد که کوردها می‌خواهند بر مبنایی دموکراتیک زندگی کنند.

باکرهان به تحولات سوریه نیز اشاره کرد و گفت: «رژیم جدید باید قبل از هر چیز، کوردها، علویان، مسیحیان، ایزدیان و خلق‌ها و باورداشت‌های دیگر را در‌ برگیرد. اگر این رژیم جدید، راه و روش‌های رژیم اسد را در پیش گیرد، ما در برابر آن خواهیم ایستاد و همانگونه که در مقابل رژیم اسد مبارزه کردیم، در برابر این رژیم نیز مبارزه خواهیم کرد.»

«امرالی، صلحی شرافتمندانه می‌خواهد»

باکرهان تاکید کرد که از ۱ اکتبر، روند گفتگوی جدیدی در ترکیه آغاز شد، وی افزود: «هیئت ما در امرالی با جناب اوجالان ملاقات کرد. امرالی صلحی شرافتمندانه می‌خواهد. امرالی می‌خواهد که کوردها در این کشور با زبان و هویت خویش، در کنار دیگر خلق‌ها و باورداشت‌های این کشور به صورتی برابر زندگی کند. امرالی خواستار جنگ و درگیری نیست. بلکه امرالی خوستار پایان یافتن سیاست‌های انکار و طرد است. امرالی می‌گوید که در بحرانی‌ترین برهه تاریخ، صدها سال است ترک‌ها و کوردها با وحدت تا به امروز رسیده‌اند. اگر همه ما با یکدیگر در این جغرافیا زندگی می‌کنیم، کوردها نیز در این سرزمین رنج، همکاری و حق زندگی دارند. به همین دلیل باید خلق‌های این سرزمین‌ها بر اساس وحدت تاریخی گذشته و اجماع کورد-ترک، رویه‌ای را در پیش گیرند. با یکدیگر، پیام امرالی را دریابیم.»

باکرهان در بخش آخر سخنان خود به مبارزات و مقاومت عظیم در زندان‌ها و خیابان ها اشاره کرده و اعلام کرد که راه‌حل، با انتصاب قیم میسر نخواهد شد.

تونجر باکرهان افزود: «برای آنکه این فرصت به نتیجه برسد، باید درهای امرالی گشوده شوند. باید راه رسیدن اندیشه‌های جناب اوجالان به خلق‌های ترکیه، هموار شود. اکنون ترکیه مستحق یک صلح شرافتمندانه است.»