باکرهان: می‌خواهیم بحث‌ها به چاره‌یابی بدل شوند

علی باباجان، دبیرکل حزب دموکراسی و پیشرفت (DEVA)، در جریان نشست مشترک گفت: «ما از نیت چاره‌یابی و تلاش برای چاره‌یابی حمایت می‌کنیم.» رئیس مشترک دم پارتی نیز تاکید کرد که آن‌ها خواستار تبدیل شدن بحث‌ها به چاره‌یابی مسئله کورد هستند.

تولای حاتم اوغوللاری و تونجر باکرهان، رؤسای مشترک حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها (دم پارتی)، با علی باباجان، دبیرکل حزب دموکراسی و پیشرفت (DEVA)، دیدار کرده و سپس نشست مطبوعاتی مشترک برگزار کردند.

در نشست مطبوعاتی ابتدا باباجان صحبت کرد، به غصب اراده واکنش نشان داد و تاکید کرد که انتصاب قیم، با مبادی اساسی دموکراسی در تضاد است. باباجان به مباحث پیرامون مسئله کورد اشاره کرد و گفت: «قبلا نیز گفته‌ام و اکنون نیز می‌گویم، ترکیه مسائلی دارد. اگر ۵ یا ۱۰ درصد احتمال حل این مسائل وجود داشته باشد، ما از آن حمایت می‌کنیم و روی آن کار خواهیم کرد. ما از نیت چاره‌یابی و تلاش‌ها برای چاره‌یابی حمایت می‌کنیم. ما این مورد را صراحتا مطرح کرده بودیم. ما تاکنون پیام آشکاری از اردوغان نشنیده‌ایم. در رابطه با این موضوع حرف‌های زیادی برای گفتن وجود دارد، کارهای زیادی برای انجام دادن هست. ما امیدواریم که تمام این تلاش‌ها صرفا برای بقای آقای اردوغان نباشد. امبدواریم این‌ها نقشه‌ای برای سرپوش گذاشتن بر معضلات عمیق اقتصادی و اجتماعی کشور نباشد.»

«ما می‌خواهیم بحث‌ها به چاره‌یابی مسئله کورد تبدیل شوند»

تونجر باکرهان، رئیس مشترک دم پارتی نیز به غصب اراده واکنش نشان داد. باکرهان به بحث‌ها در مورد مسئله کورد اشاره کرد و بیان داشت که آنها می‌خواهند پی ببرند که آ‌ک‌پ کجا خواهد ایستاد. باکرهان اظهار کرد که این مباحث به این شکل به روند چاره‌یابی منجر نمی‌شوند و گفت: «ما می‌خواهیم بدانیم که اظهارات متحد حکومت به چه معناست و چه چیزهای در پشت آن نهان است. با وجود همه اتفاقات صحبت‌های مهم ادامه دارند. ما می‌خواهیم این بحث های مهم به دموکراسی در ترکیه و حل مسئله کورد تبدیل شوند.»

نباید روش‌های گذشته به کار برده شوند

باکرهان اینگونه ادامه داد: «در جامعه چنین توقعی وجود دارد، اما نباید اینگونه باشد؛ راه‌ها و روش‌هایی که قبلا آزموده شده  و نتیجه‌ای در بر نداشته‌اند، نباید دوباره استفاده شوند، استفاده از این روش‌ها به ضرری بزرگ برای ترکیه بدل خواهد شد. در ترکیه بحران اقتصادی شدید وجود دارد، در عرصه دموکراسی و حقوق نیز مسائل جدی وجود دارد. من می‌گویم که ما نباید فرصتی را که برای تبدیل شدن ترکیه به مدلی از دموکراسی در منطقه وجود دارد، از دست بدهیم. ترکیه باید مسائل خود و مسئله کورد را از راه‌های دموکراتیک حل کند. اگر این مقطع به روند چاره‌یابی تبدیل شود، ما پشت آن خواهیم ایستاد و از چنین روندی حمایت خواهیم کرد.