باهوز اردال: انفجار دیلوک کار MIT و نیروی امنیتی ترکیه است

باهوز اردال: انفجار دیلوک کار MIT و نیروی امنیتی ترکیه است

دکتر باهوز اردال از فرماندهان نیروهای مدافع خلق اظهار داشت که مسئول انفجار در شهر دیلوک که منجر به مرگ 10 شهروند مدنی شد،‌ سازمان اطلاعات ملی و نیروهای امنیتی ترکیه می‌باشند. وی در ادامه با اشاره به سخنان مقامات حکومت ترک بیان داشت که این سخنان بسیار ضد و نقیض می‌باشند، وی در ادامه گفت نیروی مدافع خلق تا کنون هر عملیاتی را انجام داده باشد، مسئولیت آنرا نیز برعهده گرفته است.

دکتر باهوز اردال به سوالات باقی گُل روزنامه‌نگار کرد پاسخ داده و گفت که خود با گریلایی که دولت ترک وی را عامل انفجار حملات در دیلوک معرفی می‌کنند دیدار کرده و وی اظهار داشته است که از زمانی که به صفوف گریلا ملحق شده است به هیچ شهری پای نگذاشته است.

اردال در ادامه اظهار داشت که تصاویری که پخش می‌کنند برای پرده‌پوش کردن دروغ‌هایشان است و گفت: "ما همچو نیروهای مدافع خلق بیانیه‌ای را منتشر کردیم و گفتیم که رویداد دیلوک کار ما نبوده است. حقیقت این است که اگر بخواهیم شهروندان مدنی را مورد هدف قرار دهیم، روزانه توانای انجام آن را داریم، هرکس بر این امر آگاه است که ما در قبال شهروندان مدنی حساس عمل می‌کنیم. جنگ در هر چهار بخش کردستان در جریان است، اما به مدت بیش از یک سال است که نگذاشته‌ایم که جان هیچ یک از شهروندان مدنی به مخاطره بیافتد. موضوع دوم نیز این است که ما به عنوان نیروهای مدافع خلق مسئولیت تمامی عملیات‌های خود را برعهده گرفته‌ایم. اگر نیروهایمان دچار اشتباه و غلط نیز شوند، این موضوع را به اطلاع افکار عمومی رسانده‌ایم. دو سال قبل در شهر الیح حادثه‌ای دلخراش روی داد. در نتیجه اشتباه و سهل‌انگاری, چهار تن از شهروندان میهن‌دوستمان به شهادت رسیدند. این در حالی بود که کسی نمی‌توانست این رویداد را به نیروهای ما نسبت دهد، اما ما واقعیات را در اختیار ملت کرد، افکار عمومی و خانواده قربانیان قرار دادیم. تحقیقات و بازپرسی‌های لازمه انجام گرفت، مسئولان این رویداد را محاکمه کردیم و نتایج آن را نیز به اطلاع همگان رساندیم".

مسئول رویداد دیلوک،‌ سازمان اطلاعات ملی و نیروی امنیتی ترکیه است

اردال در ادامه اظهار داشت که یکی از وزرای اردوغان بعد از این رویداد گفته است که رویداد دیلوک ما را نیرومند ساخته است و در ادامه گفت: "همان کسانی که می‌گویند این انفجار موجب نیرومندی ما شد, آن را انجام داده‌اند. مگر کردها از این رویداد چه نتیجه‌ای حاصل کردند، چه برسد به اینکه حزب کارگران کردستان آنرا انجام داده باشد. قبلا هنگامی که دولت ترک در تنگنا قرار می‌گرفت، سازمان جاسوسی ژیتم دست به کار می‌شدند. عملیات‌های اینچنینی انجام می‌داد. نیروهای ارگنکون هم از عوامل آن خرابکاریها بودند. اکنون نیز دولت حزب عدالت و توسعه و نیروهای پشت‌پرده این حزب عاملی اصلی و پشت‌برده این رخدادها هستند. اکنون نیروهایی که چنین عملیات‌های را انجام می‌دهند، نیروهای امنیتی و سازمان اطلاعات ملی ترکیه است".

اردال در ادامه اظهار داشت که خود با گریلایی که دولت ترک و مطبوعات ترکیه وی را به عنوان مسئول انجام این عملیات معرفی کرده‌اند دیدار کرده و وی اظهار داشته که از زمانی که به صفوف گریلا ملحق شده تا کنون به هیچ یک از شهرها قدم نگذاشته است.

اردال در ادامه سخنان خود به بازداشت حسین آیگون نماینده حزب جمهوری‌خواه خلق نیز اشاره داشته و گفت: "در واقع ما از بازداشت حسین آیگون اطلاعی نداشتیم، بخشی از بیانیه صحیح است. ما از یگان‌های خود پرس و جو کردیم که آیا بازداشت وی توسط رفقایمان حقیقت دارد یا نه و در اینباره تصمیم گرفتیم که در مدت کمتر از 48 ساعت آزاد شود. عملیات‌های بسیاری انجام می‌گیرد که دولت هیچ مداخله‌ای صورت نمی‌دهد، اما آنروز به سرعت حملات نظامی و بمباران این منطقه را آغاز کرد. اگر به راستی امینت جانی حسین آیگون برای آنها اهمیتی داشت، چرا بدون هیچ توجهی این مناطق را به شدت بمباران کردند. این بمباران‌ها و حملات نظامی ارتش ترک، دلیل اصلی تأخیر در آزادکردن حسین آیگون بود".

دولت حزب عدالت و توسعه, دولت جنگ است

باهوز اردال در بخش دیگری از سخنان خود گفت: " به طور کامل اثبات شد که اگر دولت، اراده ملت کرد را قبول داشته باشد،‌ کردها نیز دولت را قبول خواهند کرد. اگر دولت،‌ حقوق کردها را به رسمیت بشناسد،‌ کردها نیز دولت را به رسمیت خواهند شناخت. کسانی که ما را قبول داشته باشند،‌ ما نیز آنها را قبول خواهیم داشت، اما کسانی که موجودیت ما را رد و انکار کنند،‌ما نیز آنها را رد خواهیم کرد. اما آنها اکنون نه تنها منکر موجودیت کردها هستند بلکه درصدد نابودشان نیز می‌باشند".

وی در ادامه گفت: "دولت حزب عدالت و توسعه, دولت جنگ است، این حزب در کردستان جنگ نابودی و کشتار را پیشبرد می‌دهد. اردوغان و حزبش خود مسئول قتل‌عام روبوسکی هستند. روز بعد از این قتل‌عام، اردوغان خود به فرمانده کل ستاد ارتش ترک تبریک گفت. این خود حمایت از قتل‌عام است. مأموران پلیس روزانه، در شهر‌های جزیر، گور و آمد کودکان کرد را به قتل می‌رسانند".

نیروهای گریلا تنها پایگاه‌های نظامی را مورد هدف قرار می‌دهد

اردال در ادامه با اشاره به ساخت‌ و ساز پایگاه‌های نظامی و سدهای آبی در شمال کردستان اظهار داشت که نیروهای گریلا تنها به پایگاه‌های نظامی حمله می‌کنند. وی در ادامه گفت: "اکنون در کردستان قریب هزار پایگاه نظامی جدید تأسیس می‌شود. همیشه اظهار داشته‌اند که حزب کارگران کردستان مانعی بر سر راه پیشرفت‌های منطقه و مانعی برای انجام پروژه‌ها می‌باشد. در واقع پروژه‌هایی که آنها بحث می‌کنند، هزاران پایگاه نظامی و دهها زندان هستند که اکنون در دست احداث می‌باشند. تنها در سرت، شرناخ،‌ جولمرگ و وان 80 پروژه سد‌ آبی در دست اجرا می‌باشد. این پروژه‌ها برای کردستان و ملت کرد هیچ فایده‌ای در بر ندارد. بایستی ملت کرد از این آگاه باشد که این پروژه‌ها تنها در راستای اهداف نظامی می‌باشند".

بایستی ملت ترک از این پس از صلح بحث کند

وی در ادامه خاطر نشان ساخت: "دولت ترکیه دولت کردها نیست،‌ دولت ترک در کردستان مشروعیت خود را از دست داده است. به همین خاطر نیز ملت کرد مجبور نیست که به قانون‌های این دولت پایبند باشد. چون این حقوق و قوانین تنها برای انکار و نابودی ملت کرد است".

اردال در ادامه با اشاره به اینکه دیگر کسی قادر نخواهد بود که از آسمیلاسیون و ممنوع کردن زبان یک ملت حمایت کند، گفت: "به همین خاطر نیز اکنون کسانی که بایستی با جنگ مخالفت کنند، ملت ترک می‌باشند. بایستی دیگر ملت ترک به این جنگ اعتراض کرده و مخالفت با آن را ابراز دارد. کردها بیان می‌دارند که خواهان آزادی خود هستند. به همین خاطر نیز بایستی اینبار ملت ترک برای برقراری صلح در ترکیه، حکومت را تحت فشار قرار دهند. بدینگونه است که صلح برقرار می‌شود".

دکتر باهوز اردال از فرماندهان نیروهای مدافع خلق در ادامه سخنان خود گفت: "در کردستان دست‌کم 260 هزار سرباز وجود دارد. دهها هزار مأمور پلیس و یگان‌های ویژه و هزاران مأمور دولت وجود دارد. اکنون نیز به دلیل این جنگ، جان همگی آنها در مخاطره می باشد. بایستی خانواده‌هایی که فرزندانشان در کردستان سرباز، پلیس و یا مأمور دولت هستند، به کردستان آمده و با سازماندهی کردن خود، بگویند که "جان فرزندانمان در خطر است، این جنگ،‌جنگی مورد قبول ما نیست" و از حکومت بخواهند که به این جنگ خاتمه دهد". اردال در ادامه اظهار داشت که در ویتنام، بدینگونه صلح برقرار شد، همچنین در اسرائیل نیز نه الفتح بلکه جنبش صلح اجتماعی، صلح را در اسرائیل مستقر کرد.

اردال در ادامه گفت: "حزب کارگران کردستان صدای ملتی است که درصدد خفه کردن‌شان هستند. اگر PKK نابود شود این ملت نیز نابود خواهد شد".

در کردستان انسیاتیو نیروهای گریلا موضوع بحث‌هاست

باهوز اردال در بخش دیگری از سخنان خود گفت:‌ "تحولات روزانه در واقع پخش می‌شوند. از لحاظ تاکتیکی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است،‌ این یک حقیقت است،‌ در ترکیه جنگ شدیدی در جریان است. مسائلی که در شمزینان روی دادند، در بسیاری از نقاط روی می‌دهند. در حومه شرناخ،‌ جودی، گابار، اروح و الکی، حتی در درسیم چنین رویدادی رخ می‌دهند. نباید ارتش ترک کوچک شمرده شود، ارتش ترک یکی از قوی‌ترین نیروهای خاورمیانه است. ما واقع‌بینانه به این ارتش می‌نگریم،‌ اما ارتش ترک به مدت 28 سال است که در کردستان علیه ما در جنگ می‌باشد و تا کنون پیروز نشده است. اکنون نیز شکست خورده و انسیاتیو خود را از دست داده است. از تمامی تسلیحات نظامی پیشرفته استفاده کرده است،‌ از هواپیماهای جنگی، تانک و توپ و هلیکوپترها استفاده می‌کند. روزانه دهها فروند هواپیمای جنگی،‌خودروهای نظامی و سربازان به کردستان اعزام می‌شوند. آیا این خبر از وجود یک جنگ نیست؟ ارتش ترک علیه ما جنگ‌های بسیاری را انجام داد، اما موفق به پیروزی نشد. دلیل این شکست‌های ارتش نیز، کمکاری در انجام درگیری‌ها یا شمار کم پایگاه‌های نظامی،‌نیست، بلکه دو دلیل اساسی برای این موضوع وجود دارد اول اینکه ارتش ترک،‌ اشغالگر می‌باشد،‌ اگر این ارتش در برابر ارتش دولتی دیگر می‌جنگید به طور حتم پیروز می‌شد،‌ اما آنها اکنون اشغالگران کردستان هستند. کردستان میهن آنها نیست. برخی‌ از آنها هنوز به کردستان پای ننهاده وصیت‌نامه خود را می‌نویسند. انگار که به کشور دیگری قدم می‌گذارند. ارتش ترک و سربازان ارتش اکنون در چنین شرایط روانی قرار دارند".

ارتش ترک محکوم به شکست است

اردال در ادامه خاطر نشان ساخت:‌ "در مکان‌های مرتفع زندان‌های را بنا می‌کنند، برای سربازان نه قلعه بلکه زندان می‌سازند. به همین خاطر این ارتش،‌ اشغالگران کردستان هستند و پیروز نخواهند شد. دلیل دوم نیز این است که ارتش ترک قادر به حل مسئله کرد نیست. مسئله کرد مسئله‌ای بسیار عمیق است. مسئله خاورمیانه است. چنین مسائلی بدست ارتش چاره‌یابی نخواهند شد. به مدت 28 سال است که ارتش ترک پیرو چنین سیاستی است،‌ آنها می‌گویند که این دولت را ما تشکیل داده‌ایم و ما هم از آن محافظت خواهیم کرد. اکنون نیز به دلیل اینکه در جنگ شکست خورده‌اند در زندان‌ها به سر می‌برند. ایلکر باشبوغ و یاشار بیوک‌آنت در مقابل ما جنگیدند، اما موفق نشدند و اکنون نیز در زندان‌ها هستند. اگر در این جنگ‌ها موفق می‌شدند به آتاتورک دوم در ترکیه مبدل می‌شدند. اگر آنها نه 200 هزار، اگر تمامی ارتش را نیز به کردستان انتقال دهند، محکوم شکست هستند. نه تنها در شمزینان بلکه در هر جایی از کردستان شکست خواهند خورد".

ارتش ترک از هیچ شانسی برخوردار نیست

اردال در ادامه اظهار داشت: "در این سرزمین ملتی وجود دارد. و مبارزه علیه آن از هیچ شانسی برخوردار نیست. تجارب 28 ساله در هر جای کردستان وجود دارد. در اینجا ملتی وجود دارد که دارای خط‌مشی سیاسی و استراتژیکی است. از تجارب نظامی بسیاری برخوردار است. هزاران عگید،‌ اردال،‌ نودا و عادل وجود دارند. کردها که تا به امروز برای بسیاری کار کرده‌اند،‌ می‌توانند از این به بعد برای خود تلاش کنند. گریلا پیروز خواهد شد. دشمن محکوم به شکست است".

کشتار روبوسکی رویدادی تصادفی نبود

باهوز اردال در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به قتل‌عام در روبوسکی گفت: "این یک رویداد تصادفی نیست. این قتل‌عام با مواضع مقامات حکومت اثبات شده است. روز بعد از این رویداد به رئیس کل ستاد ارتش تبریک گفته شد. ما از مرزها دفاع نمی‌کنیم بلکه درصدد برچیدن این مرزها هستیم. در مسئله رویداد روبوسکی مورد نامشخصی وجود ندارد. رئیس کل ستاد ارتش و حکومت ترک از این قتل‌عام حمایت کردند. گفتند که این کودکان چه کاری در مرزها داشتند. مثلا مرا بهانه قرار داده و می‌گفتند که من از این منطقه وارد شمال کردستان شوم. اگر کسانی که گریلا را شناخته و با جغرافیای بوتان آشنا باشند، به این سخنان خواهند خندید. در ماه‌های زمستان در کوه‌های تانین و کله، تقریبا 2 متر برف می‌بارد. در این برف چگونه به شمال کردستان وارد خواهیم شد. اگر برویم نیز با این نوجوانان خواهیم رفت؟ این سخنان به دور از واقعیت است".