بریتان گونش: باید به جایگاه مردم روژاوا احترام گذاشته شود

بریتان گونش، نماینده پارلمانی دم پارتی، با تاکید بر اینکه مردم روژاوا حق دارند در امنیت زندگی کنند و باید به جایگاه آنها احترام گذاشته شود، از دولت ترکیه خواست فورا از حملاتش دست بردارد.

کنش‌های تحصن در مرز کوبانی علیه حملات ارتش اشغالگر ترکیه و تبهکارانش علیه شمال و شرق سوریه ادامه دارد. بریتان گونش، نماینده پارلمانی حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها (دم پارتی) مردین که در این کنش تحصن شرکت کرد، با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت نمود.

«ما در روژاوا از حقیقت صیانت می‌کنیم»

بریتان گونش درباره راهپیمایی که در مرز کوبانی در مخالفت با حملات علیه روژاوا برگزار شد، گفت: «ما راهپیمایی در مخالفت با حملات علیه روژاوا برگزار کردیم. تحصنی که ۲۲ روز است در نسیبین برگزار می‌کنیم برای ما و مردم معنای بزرگی دارد. حتی با وجود اینکه مردم ما از طریق مرزهای ساختگی از هم جدا شده‌اند، روژاوا هیچ تفاوتی با باکور ندارد. آرمان زندگی آزاد و رنج در روژاوا مانند باکور است.

هر روز یک بار دیگر شاهد هستیم که این مرزها نمی‌تواند پیوندهای تاریخی، روابط خویشاوندی و سرنوشت مشترک خلق‌ها را از هم جدا کند. ما با تحصن‌مان که روزها ادامه دارد از حقیقت و مقاومت در روژاوا صیانت می‌کنیم. ما امروز نیز راهپیمایی خود را با شرکت ده‌ها هزار نفر با ایمان و عزم فراوان برگزار کردیم.

راهپیمایی امروز حتی معنادارتر است زیرا نشان می‌دهد که مردم از بسیاری از شهرهای کوردستان از سراسر باکور در همبستگی با روژاوا هستند. از روز اول تحصن مردم از سراسر منطقه با روژاوا ابراز همبستگی کرده‌اند. زیرا ما با روژاوا یک سرنوشت مشترک داریم. هر تصمیمی که در آنجا گرفته می‌شود، مستقیماً بر مردم اینجا تأثیر می‌گذارد.

ما بار دیگر تاکید می‌کنیم که مردم روژاوا حق دارند در امنیت زندگی کنند و باید به جایگاه آنها احترام گذاشته شود. ما اعلام می‌کنیم که کسانی که این حملات را انجام می‌دهند، باید فورا دست از حملات بکشند. صلح و خواهری-برادری تنها با احترام به حق تعیین سرنوشت مردم و امید مردم به زندگی مشترک، برابر و آزاد امکان‌پذیر است.»

«یک شبکه همبستگی بین‌المللی وجود دارد»

بریتان گونش با تاکید بر اهمیت صیانت از روژاوا توسط کوردها، سخنان خود را اینگونه ادامه داد: «همانطور که پیش‌تر بیان کردیم، مدل زندگی جدیدی که در روژاوا پدید آمد و به واقعیت تبدیل شد و حملات علیه روژاوا معنایی فراتر از صرفا مرتبط بودن با آن مکان دارد. همانطور که زندگی در روژاوا به خاورمیانه و جهان نشان می‌دهد که مردم می‌توانند بدون تسلط بر یکدیگر با هم زندگی کنند، حملات به روژاوا در واقع نشان‌دهنده حملات به این ایده‌آل زندگی آزاد است. به عبارت دیگر، صیانت از روژاوا در واقع به معنای صیانت از آرمان انقلاب، برابری و آزادی در خاورمیانه و جهان است.

به همین دلیل است که امروزه یک شبکه همبستگی بین‌المللی در سراسر جهان شکل گرفته است. اما اگر بپرسیم آیا این کافی است، البته که نه. در حالی که تلاش‌ها برای خفه کردن انقلاب روژاوا هم با مداخلات و تحریفات در عرصه ایدئولوژیک و سیاسی و هم با حملات فیزیکی نیروهای نیابتی قدرت‌های امپریالیستی جهانی و منطقه‌ای به شدت ادامه دارد، سردادن شعارهای «زنده باد مقاومت روژاوا» و بازتاب فلسفه «ژن، ژیان، آزادی» در کوردستان، ترکیه و سراسر جهان از جمله وظایفی است که بیش از هر زمان دیگری ضروری است.»

«معمار روژاوا، آقای عبدالله اوجالان است»

بریتان گونش با تاکید بر اینکه معمار زندگی ایجاد شده در روژاوا، رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان است، گفت: «وقتی از روژاوا صحبت می‌کنیم، در واقع از زندگی برقرار شده در روژاوا، انقلاب و از آقای عبدالله اوجالان، معمار فکر این انقلاب صحبت می‌کنیم. انقلاب روژاوا علیه کسانی که هنوز بر این تز اصرار دارند که در قرن بیست و یکم 'تاریخ به پایان رسیده است'، بر اساس پارادایم دموکراتیک، اکولوژیکی و آزادی‌خواهی زنان آقای اوجالان ساخته شد.

برداشته شدن انزوای تحمیل شده بر وی (عبدالله اوجالان)، برقراری مجدد میزهای مذاکره و تامین آزادی جسمانی‌اش از اهمیت حیاتی برخوردار است. زیرا الگوی روژاوا به عنوان نمونه‌ای از مبارزه و مقاومت حق‌طلبانه مردم نه تنها در خاورمیانه بلکه در سراسر جهان جلب توجه می‌کند.

امروز با این راهپیمایی و تحصن بار دیگر پارادایم راه‌حلی که منجر به پایان جنگ در خاورمیانه می‌شود را یادآور می‌شویم. این نیز یک پارادایم دموکراتیک، زیست‌محیطی و آزادی‌خواهانه زنان است.»