امروز نهم اکتبر چهاردهمین سالگرد توطئه بین المللی علیه رهبر خلق کرد عبدالله اوجالان است .توطئه گران در پی این اقدام برای حذف جنبش آزادیخواه کردستان هرآنچه می توانستند انجام دادند اما به جایی نرسیدند و اکنون پس از گذشت 14 سال میلیونها کرد هنوز در میادین هستند و فریاد می زنند کسی نمی تواند روزگار ما را سیاه کند ، مخاطب مسئله کرد و خط قرمز کردها اوجالان است.
بیش از چهارده سال از توطئه بین المللی علیه رهبر خلق کرد می گذرد اما هنوز خشم کردستانیان فروکش نکرده و در اقصی نقاط جهان در حمایت از اوجالان در خیابانها هستند.
این توطئه بین المللی پس از طراحی در ماه اکتبر سال 1998 آغاز شد و نهایتا پانزدهم فوریه سال 1999 با دستگیری رهبر خلق کرد توسط نیروهای اطلاعاتی غرب در کشور کنیا و استرداد وی به ترکیه وارد دور تازه ای شد.
شانزدهم اکتبر سال 2008 فرمانده وقت ارتش ترکیه آتیلا آتش طی سخنانی تهدید آمیز در هاتای از رهبران سوریه خواست اوجالان را به ترکیه تحویل دهند.
یک روز بعد شورای عالی امنیت ملی ترکیه نیز پس از نشست اضطراری خود اعلام کرد اگر رهبران سوری اوجالان را تحویل ندهند ترکیه دست به اقدام نظامی علیه سوریه خواهد زد.
پس از این اظهارات بود که نیرو و تجهیزات نظامی به سوی مرز سوریه گسیل داشته شد و زمزمه حمله ترکیه به سوریه با پشتیبانی امریکا و اسرائیل بر سر زبانها افتاد .
همزمان با استقرار نظامیان ترک در نوار مرزی کشورهای همپیمان ناتو نیز ناوهای جنگی بسوی دریای سفید روانه کردند.
هدف اوجالان و سوریه بودند و اوجالان که نمی خواست منطقه را وارد جنگ کند تصمیم گرفت از خاک سوریه خارج شود تا ترکیه بهانه ای برای حمله نداشته باشد.
خروج اوجالان از سوریه و سفر به کشورهای یونان ، روسیه و ایتالیا مرحله ای سخت و حساس را بدنبال داشت ، این کشورها به دلیل فشارهایی که از سوی امریکا ، انگلستان و اسرائیل متوجه آنها می شد حضور اوجالان را در کشور خود نپذیرفتند .
جستجوی اوجالان برای کشوری که توان میزبانی وی را داشته باشد پانزدهم فوریه سال 1999 در افریقا و در کشور کنیا به پایان رسید .
هرچند ترکیه دستگیری اوجالان را نشانه فخر و پیروزی خود دانست اما دست قدرتهای بین المللی در طرح و اجرای این توطئه کاملا مشهود بود .
9 ماه پس از این رویدادها اوجالان از طریق وکلای خود نیروهای شرکت کننده در عملیات دستگیری اش را چنین افشا کرد : عملیات از آغاز در مراکز ویژه ای در واشنگتن و تل آویو هدایت می شد ، پس از خروج من از سوریه ابتکار عمل در دست ناتو قرار گرفت ، در حقیقت سفر به یونان تحت نظر ناتو قرار داشت و مخاطبین نظامی و غیرنظامی من در این رویداد از اعضای ناتو بودند.
دیری نپائید که صحت سخنان اوجالان مشخص شد.نخست وزیر وقت ترکیه بولنت اجویت سال 2006 صراحتا به نقش امریکا در پیاده سازی این توطئه اعتراف کرد و گفت بدون دخالت امریکا دستگیری اوجالان محال بود ، اجویت گفت امریکا اوجالان را به دلایلی که برای من واضح نیست به ما تحویل داد .
پس از اجویت حتی سخنگوی وزارت خارجه اسرائیل و مقامات یونان نیز به نقش کشورهای خود در این عملیات اذعان داشتند.
قدرتهای جهانی همپیمان و توطئه گر قصد داشتند از این طریق جنبش آزادیخواه کردستان را ضعیف کرده و نهایتا از میان بردارند اما اوجالان با تدابیر عقلانی که در نظر گرفت از این مهم جلوگیری کرد و جنبش آزادیخواده کردستان با گذر زمان از نیرویی به مراتب بالاتر برخوردار شد و امروز ضمن پیشاهنگی در مبارزات آزادیخواهانه خلقهای خاورمیانه در معادلات منطقه ای و جهانی دارای نقش بسزایی است .