چلیک: 2 هزار نیروی ویژه ترکیه در صفوف داعش می‌جنگند

چلیک: 2 هزار نیروی ویژه ترکیه در صفوف داعش می‌جنگند

دمیر چلیک, پارلمانتار «حزب دموکراتیک خلق‌ها, ه.د.پ» در ترکیه در کنفرانسی خبری در پارلمان آن کشور گفت اکثر اعضای داعش که در حال جنگ هستند, نیروهای ویژه ترکیه هستند که در دهه 90 در جریان جنگ گوش و بینی می‌بریدند و تعداد آنها قریب 2 هزار نفر است.

چلیک در کنفرانس خبری در مجلس ترکیه گفت امروزه مشخص نیست که چه کسی دوست و چه‌کسی دشمن است و ممکن ساختار بحرانی و متکی بر منافع چنان باشد که هرکس که امروز دوست است, فردا دشمن باشد. وی افزود:«ترکیه در این ساختار بخرانی, یکی از طرف‌های جنگ پلید است. آمریکا 4 فقط آنچه در سوریه روی داد را به نظاره نشست. وقتی وحشی‌گری داعش به نقطه‌ای رسید که کنترل ناشدنی گشته, در صدد انجام برخی کارها است, اما ترکیه که نسبت به آن سکوت کرده, ناچار است مسئله را توضیح دهد. ما می‌خواهیم دلیل این سکوت ترکیه را بدانیم. برخی منابع موثق مسایلی را برزبان می‌رانند که نشان می‌دهد وضعیت برعکس آنچه است که دولت آ.ک.پ ترکیه می‌خواهد بیان کند».

چلیک در ادامه افزود:«گفته می‌شود که در ماه ژوئیه کنسولگری ترکیه در موصل اشغال و 49 شهروند ترکیه به گروگان داعش درآمده‌ و از سرنوشتشان خبری در دست نیست. بله , دلایلی مختلف دارد. یکی از آن دلایل این است که بویژه پس از توقیف چندین تریلی حامل سلاح به سوریه در ترکیه, بسیاری مسایل افشا شد. دولت آ.ک.پ ترکیه نسبت به جنگ سوریه عطش دارد و به اقداماتی مخفیانه دست می‌زند».

گروه داعش صرفا از جهادگرایان تشکیل نشده است. گفته می‌شود که نیروی جنگی داعش اکثرا از نیروهای ویژه ترکیه که در دهه 90 در جنگ گوش و بینی می‌بریدند, تشکیل می‌شود. این نیروی ویژه ماهها در موصل مستقر گردانده شدند. بعنوان مهمان در هتل‌ها و یا اماکن امن جای داده شدند و پس از اشغال موصل هم از مخمور گرفته تا شنگال و محاصره کوبان, این نیروهای ویژه , مغز متفکر و فرماندهی داعش شدند و تعداد آنها هم قریب 2 هزار نفر است.

در مرز ترکیه ـ سوریه راه‌آهن وجود دارد و همه ما آن را می‌دانیم. از طریق این راه آهن برای آن نیروی ویژه تانک, توپ و موشک انتقال داده می‌شود و منابع مربوطه هم آن را به اطلاع ما می‌رسانند. دلیل اساسی این مهم که ترکیه نمی‌خواهد به ائتلاف جهانی ضد داعش بپیوندد هم این است که می‌خواهد انقلاب غرب کردستان را به شکست بکشاند و هرچند در داخل خود را طرفدار حل دموکراتیک مسئله کرد جلوه می‌دهد, اما صرفا به راهکارهای نظامی برای حل, متوسل می شود».