دکتر قادرمرزی نماینده قروه خواستار تدریس زبان کردی در شرق کردستان شد

دکتر قادرمرزی نماینده قروه خواستار تدریس زبان کردی در شرق کردستان شد

درحالی که آموزش رسمی زبان کردی در ایران و شرق کردستان ممنوع است, نماینده مردم شهرستانهای قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد از سیاست‌های ایران در راستای ممنوع ساختن آموزش زبان کردی, گفت: تدریس زبان کُردی ضرورتی است که مسؤلان به ویژه ریاست دانشگاههای کردستان باید برای تحقق آن اقدام کنند.

به گزارش منابع خبری ایران, دکتر حامد قادرمرزی, نماینده شهرستان‌های قروه و دهگلان شامگاه دیروز 8 آبان ماه جاری در مراسمی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر «سنه» افزود: زبان کردی با تنوع منحصر به فرد خود سرمایه ای بسیار ماندگار و با ارزش است که باید برای حفاظت از این سرمایه ملی شرایط تدریس آن را در دانشگاههای استان فراهم کرد.

قادرمرزی گفت: اجرایی نکردن این مهم در دانشگاههای استان جای تذکر دارد و حتی تدریس چند واحد دانشگاهی زبان کردی ضرورتی است که باید جهت تحقق آن مسؤلان دانشگاهی پیش قدم باشند.

وی میزان تحصیلات، توزیع درآمد و قدرت و امید به زندگی و طول عمر را سه شاخص توسعه در سازمان ملل متحد نام برد و اظهار داشت: ایران در این شاخص‌ها در رده‌های پائین قرار دارد و هر سه شاخص هم در دانشگاه‌ها قابل ارتقاء است و امیدواریم در کنار رشد کمی، کیفیت هم مورد توجه قرار گیرد و عدم توجه به کیفیت آموزشی در دانشگاه‌ها را باید به عنوان یک ضعف قبول کنیم و برای رفع آن بیشتر بکوشیم.

نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس شواری اسلامی گفت: جذب دانشجویان خارجی یکی از موارد اساسی تعامل و تبادل اطلاعات است که باید در دانشگاه‌های کردستان مورد توجه قرار گیرد و امیدواریم پردیس دانشگاه آزاد در اقلیم کردستان و عراق ایجاد شود.

نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس شواری اسلامی با بیان اینکه دانشگاه محل تربیت نیروی کارآمد و متخصص است و سرمایه گذاری دولت در امر تربیت نیروی انسانی کارآمد و متخصص نشان از توسعه آن کشور دارد اظهار داشت: براساس آمار جهانی منتشر شده متأسفانه کشور ما علی رغم تمامی قابلیتها رتبه 19خاورمیانه و در بین 176 کشور دنیا رتبه 94 را داراست که همه به نوعی در به وجود آمدن این وضعیت دخیل بوده ایم و می طلبد برای کسب دستاوردهای بیشتر و ارتقاء جایگاه کشور و منطقه در همه عرصه‌ها بیشتر تلاش کنیم.

شایان ذکر است که با وجود اینکه در قانون اساسی ایران به مسئله آموزش به زبان کردی پرداخته شده, اما رژیم ایران تاکنون هرگونه تدریس زبان کردی بصورت رسمی را ممنوع ساخته است.