دم پارتی یاد و خاطره قتلعام آشوریان در سیفو را گرامی داشت
دم پارتی با گفتن: «ما در صد و نهمین سالگرد سیفو در درد و آلام مردم آشوری شریک هستیم.» فراخوانی برای رویارو شدن با آن داد.
دم پارتی با گفتن: «ما در صد و نهمین سالگرد سیفو در درد و آلام مردم آشوری شریک هستیم.» فراخوانی برای رویارو شدن با آن داد.
در بیانیه مکتوب کمیسیون خلقها و باورداشتهای دم پارتی آمده است: «سرزمینهای آناتولی و بینالنهرین در طول تاریخ سهم قابل توجهی در فرهنگ و توسعه اجتماعی جهان داشتهاند و همچنین شاهد رنج و جنایت علیه بشریت علیه خلقها و فرهنگهای مختلف بودهاند. دورهای که در آن بخش زیادی از جمعیت آشوری، یکی از اقوام باستانی بینالنهرین قتلعام شدند به سیفو معروف است که به معنی «شمشیر» است.»
در این بیانیه همچنین آمده است:
«در حالی که در اوایل قرن بیستم بیش از ۵۰۰ هزار آشوری در این سرزمینها زندگی میکردند، دو سوم جمعیت در نتیجه قتلعامها و مهاجرتهای اجباری که از سال ۱۹۱۵ شروع شد و تا سال ۱۹۲۴ ادامه داشت، نابود شدند. در نتیجه فشارهای مداوم و سیاستهای همگونسازی، زبان، هویت و فرهنگ آشوری به مرز انقراض رسید.
صدها کلیسا و صومعه متعلق به آشوریها ویران شد، بسیاری از اموال غیرمنقول متعلق به مؤسسات و افراد مصادره شد، نامهای سکونتگاهها تغییر کرد و مدارس ارائهدهنده آموزش به زبان آشوری تعطیل شد.
به دلیل این اعمال ظالمانه، اکثر جمعیت باقی مانده مجبور به مهاجرت به خارج از کشور شدند. امروزه جمعیت آشوریان ساکن ترکیه به ۲۰ هزار نفر کاهش یافته است.
ما از نمونههایی در سراسر جهان میدانیم که محکومیت جنایات علیه بشریت و روبرو گشتن با حقیقت گامهای بسیار مهمی در ایجاد صلح اجتماعی و رشد وجدان و احساس عدالت است. خواسته و انتظار مردم آشوری این است که یک رویارویی صادقانه صورت گیرد.
ما به عنوان کمیسیون خلقها و باورداشتهای دم پارتی بار دیگر ابراز میداریم که خواسته مردم آشوری برای مقابله با سیفو (شمشیر) خواسته ماست. ما در صد و نهمین سالگرد سیفو در درد مردم آشوری شریک هستیم و از کسانی که جان خود را از دست دادند با احترام یاد میکنیم.»