عدم استقبال مردم شرق کردستان از انتخابات ریاست‌جمهوری ایران

عدم استقبال مردم شرق کردستان از انتخابات ریاست‌جمهوری ایران

انتخابات ریاست جمهوری در ایران در حالی برگزار شد که‌ مردم کرد در شرق کردستان از آن استقبال نکردند .  دولت سعی کرده‌ بود با برگزاری همزمان انتخابات شوراها حضور مردم را گسترده‌ نشان دهد اما با اینحال عدم مشارکت مردم در این بخش از کردستان کاملا مشهود بود.

برپایه‌گزارشهای رسیده ‌میزان مشارکت مردم شرق کردستان ،در این دور از انتخابات ریاست جمهوری ایران کمتر از همه‌دوره‌ها بوده‌است.

مریوان از شهرهایی بود ،که‌حضور کم شهروندان در پای صندوقهای رأی به‌خوبی مشاهده‌می‌شد.  گفته‌می‌شود مشارکت مردم این شهر، به‌رغم انتخابات شوراها اما به‌شکلی بی‌سابقه‌کم بود.

در شهرهای سقز و سنه ‌طبق گفته‌های حاضرین، بیشتر مردم برای انتخاب شوراهای شهر به‌محل رأی گیری آمده بودند ، اما با اینحال نیز شمار شرکت کنندگان بسیار کمتر از ادوار گذشته‌بوده‌.  گزارش شده ‌که‌ ،در شهر سنه‌ بوسیله ‌‌دوربینهای مخفی از مردم فیلمبرداری می‌کردند.  

در کرماشان نیز فضای امنیتی تندی برقرار بود و در طی روز، بسیاری از نیروهای سپاه درحال  گشت‌زنی در مناطق مختلف شهر بودند. با اینحال بیشتر مردم گفته‌اند که‌جهت مشارکت در انتخابات شوراها، به ‌پای صندوقها رفته‌اند.

در سرپل‌ذهاب شمار شرکت کنندگان کم بود و نیروهای لباس شخصی با‌حضور در محلات شهر از مردم می‌خواستند که‌ به ‌پای صندوقهای رأی بروند.

بر اساس گزارشهای رسیده‌از ماکو، طبق دستور مقامات ، نظامیان این شهر با پوشش شخصی به‌ پای صندوقهای رأی رفته‌بودند تا در تصاویر تلویزیونی میزان مشارکت مردم زیاد نشان داده‌شود.

مردم بوکان بخاطر شرکت نکردن در انتخابات به ‌تفریحگاههای اطراف شهر رفته‌بودند و مقامات این شهر از همه ‌وابستگان خود خواسته‌بودند تا تنها در دو صندوقی که‌ دوربین فیلمبرداری وجود داشت رأی بدهند تا با ضبط و نمایش تصاویر آن میزان مشارکت مردم را بالا نشان دهند.

استقبال مردم در شهرهای نقده‌، شنو و مهاباد از انتخابات این دوره‌ریاست جمهوری، بسیار کم بود. مقامات رژیم ،از چندین روز قبل تبلیغات وسیعی را جهت حضور مردم انجام داده‌بودند اما بر پایه‌گزارشاتی که‌از این شهرها رسیده‌ ،علاوه ‌بر شهر، در روستاها نیز مردم کمی به‌ پای صندوقهای رأی رفته‌اند. در برخی روستاهای شنو صندوقی وجود نداشت و گزارش شده‌که ‌مأموران رژیم با ایجاد اختلاف میان اهالی بخش نلوس باعث درگیری و بروز مشکلاتی میان آنها شده‌اند.

در پیرانشهر نیز همانند دیگر شهرهای شرق کردستان، انتخابات ریاست جمهوری با استقبال کمی روبرو بود. بیشتر حاضرین در صندوقهای رأی گیری تنها برای انتخابات شوراها مراجعه‌کرده‌بودند.

گزارش شده‌که ‌در شهرهای ایلام ، کنگاور و ایوان، در مقایسه ‌با انتخابات قبلی، میزان رأی دهندگان کمتر بود و در حالیکه فضای این شهرها شدیدا امنیتی بود ، انتخابات  با استقبال سرد شهروندان روبرو شد.

در پاوه‌ و شمشیری، میزان مشارکت به‌حدی کم بود که‌امام جمعه‌از این موضوع گلایه‌کرده‌بود.

در روانسر نیز بیشتر مردم از خانه‌ها بیرون نیامده بودند و تیپ انصار این شهر سربازان را به‌پای صندوقهای شهری آورده‌بود.

دو صندوق رأی در شهر هولیر جنوب کردستان و شهرک " بنه‌سلاو " مستقر شده‌بود که‌در هولیر بیشتر رأی دهندگان کارمندان جمهوری اسلامی بودند و در صندوق دوم نیز حدودا 20 رأی وجود داشت.