DOKH: ما از فعالان روند حل مسئله کرد در ترکیه هستیم
DOKH: ما از فعالان روند حل مسئله کرد در ترکیه هستیم
DOKH: ما از فعالان روند حل مسئله کرد در ترکیه هستیم
هولیا آوشار و دنیز شمشک از اعضای کوردیناسیون سازمان DOKH گفتند:«ما جزو فعالان پرکار در روند صلح در ترکیه و شمال کردستان هستیم. بدون داشتن چشمداشت از دولت, با تمامی سازمانهای زنان همکاری میکنیم و حل مسئله کرد را تحمیل میکنیم. در این راه تلاش زیادی بخرج میدهیم».
پروین بولدان, سری ثریا اوند, ادریس بالوکان اعضای هیأت حزب ه.د.پ در امور امرالی برای پیشبرد روند صلح در ترکیه هستند که خطیب دجله رئیس مشترک ک.ج.د و جیلان باگریانک عضو DOKH هم به این هیأت پیوستند. بدنبال این, نقش زنان در روند صلح و حل مسئله کرد, برجستهتر شد.
دولت آ.ک.پ ترکیه تا به امروز در جریان تشکیل هیأتها, به نقش زنان در ایجاد تغییرات و اصلاحات اهمیت نداده است. این دولت, «هیأت عقلا» را هیأت مردان عنوان کرد و به اعتراضات زنان توجهی نمیکند.
ترکیه همچنین «هیأت روند مذاکرات صلح» را تشکیل داد, اما هیچ زنی را در آن به عنوان عضو نپذیرفت. هنوز هم مشخص نیست که آیا زنان در «هیأت ناظر صلح» که در آینده تشکیل میشوند, جای میگیرند, یا خیر.
گذشته از این بیتوجهی دولت ترکیه به زنان, زنان میگویند:«ما هم در روند مذاکرات صلح سهیم میشویم».
هولیا آوشار و دنیز شمشک از اعضای کوردیناسیون سازمان DOKH میگویند زنان هم در ترکیه و شمال کردستان بخشی از روند صلح در ترکیه بوده و در آن سهیم خواهند شد. آنها تأکید کردند که کوچکترین چشمداشتی از دولت ترکیه ندارند و خود برای مشارکت در این روند, اقدام میکنند.
شمشک گفت:«حل مسئله کرد به معنای دموکراتیزه شدن جامعه است. ما این مهم را در پیشنویسی که جناب اوجالان تهیهکردهاند, بخوبی میبینیم. آزادی زنان برای حل پایدار مسئله, بسیار مهم است. حضور زنان شرط اساسی است.
آوشار هم گفت:«مانیفست جناب عبدالله اوجالان که در 21 مارس 2013 آن را اعلام کرد, در بردارنده حضور عظیم جنبش آزادیخواهی زنان کرد با پشتیبانی جناب اوجالان است.اما متأسفانه دولت ترکیه مدام به سیاست مشغول سازی متوسل میشود و تا به امروز برای تداوم حاکمیت خود به این تلاشها دست زده است».
آنها ضمن انتقاد شدید از دولت ترکیه, گفتند زنان هم بصورت فعالانه و گسترده در روند صلح و حل مسئله کرد سهیم خواهند شد.