در آمد فراخوان داده شد: بیایید صدایی برای صلح باشیم

در آمد شخصیت‌های عرصه‌ی فرهنگ و هنر اطلاعیه‌ی «بیایید صدایی برای صلح باشیم» را اعلام کردند.

پس از استانبول که اطلاعیه‌ی «بیایید صدایی برای صلح باشیم» که توسط ۵۶۴ نفر از جمله هنرمندان، منتقدان هنری، نویسندگان، کارگردانان، بازیگران، عکاسان، خوانندگان و دانشگاهیان عرصه هنر این بیانیه را امضا شده بود، در شهر آمد نیز اعلام شد. این اعلامیه در ساختمان انجمن فرهنگ و هنر دجله طی کنفرانسی مطبوعاتی اعلام شد.

در هنگام اطلاعیه‌، پلاکارد «در برابر انزوا، صدای صلح می‌شویم‌» نصب شده بود و این اطلاعیه قرائت گردید.

در این اطلاعیه‌ی ذکر شده است، می‌خواهند اعتراض خود را در برابر موانع ایجاد شده در مقابل فکر و اندیشه‌ی آزادی‌خواه و خلق‌دوست را برای افکار عمومی آشکار نمایند، تا آینده‌ای ایجاد شود که در آن تمامی هویت‌‌های اتنیکی و دینی و فرهنگی جای داشته باشند.

تاکید شد، زندگی از طریق فشار حکومت نقض می‌گردد، استقلال قضایی وجود ندارد و آموزش آزاد و شایسته از بین رفته و دانشگاه و شهرها به تصرف قیوم‌ها درآمده، مهاجرت به سطح بالایی رسیده است.

به این اشاره شده است که به دلیل سیاست انکار و آسمیلاسیون، فرصتی برای راه‌حل‌ دمکراتیک مشکلات باقی نمانده است. حقوق دمکراتیک کورد و آزادی اعتقادی علویان و حقوق بشر به مدت صد سال به عقب برگشته است و جدایی بین خلق و فرهنگ‌ها تعمیق یافته است.

تاکید شد، حکومت از طریق بحران همه‌جانبه جامعه را به بن‌بست رسانده‌ و از دستور کار واقعی خارج می‌کند، جامعه در محاصره‌ی سیاسی و ایدئولوژی قرار گرفته است، انزوا و سیاست جنگ، بحران اجتماعی و اقتصادی را عمیق‌تر کرده‌اند و حقوق بشر روز به روز بیش‌تر نقض می‌گردد. لازم است به درخواست زندانیان شرکت کرده در اعتصاب غذا گوش سپرده شود، لازم است مشکلات از طریق مذاکره حل گردند.

در ادامه به این اشاره شده است که پروسه‌ی صلح در سال ۲۰۱۳ امید زیادی در بین خلق‌ها ایجاد نمود، گفت‌و‌گو با رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان به عنوان رکن اصلی راه‌حل‌، می‌تواند دوباره آغاز گردد و باید انسان از گفت‌و‌گو واهمه نداشته باشد.

در پایان تاکید شده است، حقوق بشر باید بدون تردید به رسمیت شناخته و اجرا شود، حکومت از سیاست فشار و انزوا و جنگ دست بردارد، برای رسیدن به این هدف، از همگان می‌خواهیم از این فراخوان صیانت نمایند.