درخواست مجازات برای سیاستمداران کرد در فرانسه

درخواست مجازات برای سیاستمداران کرد در فرانسه

در سال 2007 در فرانسه طی یورش پلیس این کشور شماری از سیاستمداران کُرد بازداشت شدند که علیه 18 تن از آنها پرونده تشکیل شده و برای آنها مجازات درخواست می‌شود.

پرونده سیاستمداران کرد که پیشتر در فرانسه بازداشت شده‌اند, مجددا به جریان انداخته شد و همچنان مواضع دادگاه تغییری نمی‌کند. هم‌اکنون برای سیاستمداران کرد از 3 الی 5 سال برای آنها مجازات حبس درخواست می‌شود.

در سال 2007 در فرانسه حمله‌ای علیه سیاستمداران کرد توسط پلیس صورت گرفت و طی آن شمار زیادی بازداشت شدند. سپس علیه 18 تن از آنها پرونده تشکیل شد و دادگاه تجدید نظر برای بررسی اعتراضات سیاستمداران از 11 الی 27 فوریه تشکیل شد. قرار است که حکم دادگاه علیه این 18 سیاستمدار کرد در 23 آوریل اعلام گردد.

جلسه رسیدگی به پرونده‌های این سیاستمداران که سه هفته به طول انجامید, هفته آینده هم ادامه خواهد یافت. بنا به گزارش روزنامه «ینی‌اوزگور پلتیکا» در جلسه دادگاه در روز دوشنبه, قاضی کیفرخواست جدیدی را قرائت کرد و برای این 18 تن از 3 الی 5 سال مجازات حبس درخواست شده است. مجازات‌هایی که دادستانی درخواست کرده, چین است: پلمب مرکز فرهنگی کردها به نام «احمد کایا», مجازات 5 حبس برای رضا آلتون, 4 سال حبس برای کاظم ارگون, 4 سال برای ندیم سون, 3 سال برای زولکوف کلچ, 3 سال برای رینار للیکان, 4 سال حبس برای جانان کورت‌یلماز, 3 سال برای قادر اوزمن, 3 سال برای آیهان تایفور, 3 سال برای محی‌الدین اسلان, 3 سال برای آتیلا بالکچی, 3 سال برای نیهاد اسلان, 2 سال برای محمد اولاش, و 3 سال حبس و 50هزار یورو برای حاجی کاراکویون.

قاضی دستور داد که ندیم سون در سالن دادگاه دستبند زده شده و به زندان روانه شود. پس از قرائت کیفرخواست, وکلا هم به دفاع از موکلین خود پرداختند. پس از دو روز دفاعیه وکلا, هیأت منصفه دادگاه آخرین پرسش‌های خود را مطرح ساخت. ندیم سون سیاستمدار کرد خواستار روشن ساختن جوانب قتل‌عام سه زن کرد در پاریس شد و گفت این مسئله برای کردها بسیار مهم است. سون اذعان داشت که دارای نگرانی‌‌های سیاسی است و مطابق آن عمل کرده و در ادامه هم افزود که جنگ سی ساله در ترکیه باید در دادگاه‌های بین‌المللی مورد بررسی قرار گیرد.

سون در ادامه خاطرنشان ساخت که حکم دادگاه هرچه باشد, مهم نیست مهم آن است که سیاستمداران کرد در مبارزات آزادیخواهانه سهمی شوند و خلق‌کرد هم مبارزات خود را ادامه می‌دهد.

آغاز تحولاتی جالب توجه از سال 2007

هفته گذشته «مرال بشتاش» معاون رئیس مشترک حزب صلح ترکیه و «ماریا کریستیان» پارلمانتار پارلمان اروپا در جلسه دادگاهی سیاستمداران کرد حضور یافتند و به عنوان شاهد در دادگاه سخنانی برزبان راندند. کریستیان ضمن اشاره به تغییر سیاست‌های فرانسه علیه کردها گفت, دلیل اصلی آن روابط موجود میان ترکیه ـ فرانسه است. کریستیان همچنین به لیست تروریستی اروپا اشاره کرد و گفت:«مجاهدین خلق هم در لیست تروریستی جای داشتند, اما آن را حذف کردند. چنین قانونی مشمول پ.ک.ک هم هست».

سرکوب کردها در فرانسه در دوران حاکمیت سارکوزی رئیس‌جمهور سابق این کشور آغاز شد و پیمانی میان ترکیه و فرانسه امضا شد که بنا به آن پلیس هردو کشور می‌توانستند علیه کردها حملاتی انجام دهند. لذا از 2007 الی 2013 که سوسیالیست‌های فرانسه برسراقتدار آمده, 250 سیاستمدار کرد بازداشت شده‌اند.