دریاچه ارومیه تا دو سال آینده خشک می‌شود/ کمک‌های مالی سازمان‌ملل

دریاچه ارومیه تا دو سال آینده خشک می‌شود/ کمک‌های مالی سازمان‌ملل

نادر قاضی‌پور عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی با اشاره به انباشت گرد نمک در حاشیه دریاچه ارومیه گفت: به‌طور حتم هم‌اکنون وضعیت این دریاچه در قیاس با زمان‌های قبل در وضعیت بسیار نامناسب و بحرانی قرار دارد.

به گزارش مجلس نیوز، نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از اینکه متأسفانه مسئولان در موضوع دریاچه ارومیه سیاسی کاری می‌کنند٬ اعلام کرد: بی‌توجهی مسئولان و اولویت قرار دادن موضوعات دیگری به‌جزء نجات دریاچه ارومیه به طور حتم تبعات ناگواری را به‌دنبال خواهد داشت.

این نماینده مجلس نهم٬ با تأکید بر خطر فراگیری پدیده طوفان نمک در کشور٬ تصریح کرد: به‌طور حتم بعد از فراگیری طوفان نمک دراستان آذربایجان شرقی و غربی به ترتیب کردستان٬ اردبیل٬ زنجان٬ قزوین و در نهایت تهران با این پدیده روبه‌رو می‌شوند.

وی وقوع طوفان نمک در دریاچه ارومیه را فاجعه‌بار خواند و افزود: ایجاد طوفان در این منطقه موجب بروز آسیب‌ و بیماری‌های جدیدی مانند بیماری گوارشی٬ اختلالات تنفسی و ریوی٬ ناراحتی چشمی و پوستی می‌شود.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی٬ با اعلام اینکه بخش جنوبی دریاچه ارومیه تا دو سال آینده خشک می‌شود٬ یاد‌آور شد: هم‌اکنون غلظت آب در بخش جنوبی دریاچه حدود ۴۰۰ میلی‌گرم در یکصد سی‌سی است و این به معنای خشکی دریاچه ارومیه به شمار ‌می‌رود.

کمک مالی سازمان ملل برای احيای درياچه اروميه

محمدجواد محمدی‌زاده، رئيس سازمان محيط زيست ايران، گفته است که برنامه توسعه و عمران ملل متحد برای حل مشکلات محيط زيستی در ايران و از جمله درياچه اروميه ۱۳۵ ميليون دلار کمک مالی اختصاص داده است.

به گزارش مهر، وی گفته است که مشکل اصلی تالاب‌های کشور ما از جمله درياچه اروميه، تالار پريشان، گاوخونی و هامون در حال حاضر تامين نشدن حقابه اين تالاب‌ها يا به عبارتی بهره‌برداری‌های بی‌رويه و ناصحيح در بالادست اين تالاب‌هاست که اجازه ورود آب به آنها را نمی‌دهد.

بر اساس اين گزارش، پيش از اين سرپرست برنامه توسعه و عمران ملل متحد گفته بود اين برنامه ظرف پنج سال از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ ، ۲۳۵ میلیون دلار بودجه برای برنامه‌های توسعه‌ای در ايران اختصاص داده که از اين ميزان ۵۷ درصد يعنی ۱۳۵ ميليون دلار به رفع چالش‌های زيست محيطی از جمله احيای درياچه اروميه اختصاص می‌يابد.

از سوی دیگر حسن عباس‌نژاد، مديرکل محيط زيست آذربايجان‌ غربی، گفته است که ۷۰ درصد مساحت اين درياچه خشک شده و به عبارت ديگر ۳۰۰ هزار هکتار از مساحت آن به شوره‌زار تبديل شده است.