قدری الجمیل معاون وزیر امور خارجه سوریه روز سه شنبه 21-8-2012 اعلام کرد دولت کشورش حاضر است درباره کناره گیری بشار اسد از قدرت گفت و گو کند. او همچنین تاکید کرد که گفت و گو تنها راه حل و فصل بحران سوریه است.
این سخنان را قدری الجمیل معاون نخست وزیر سوریه مطرح کرد که در مسکو پایتخت روسیه سخن می گفت.
الجمیل افزود که دولت سوریه تصمیم گرفته است در روابط و تعاملات خود، به سمت"دوستان" در شرق همچون چین، هند، روسیه، ایران و ونزوئلا پیش برود. او گفت که شرق مفهومی سیاسی است و نه جغرافیایی. او همچنین تاکید کرد که دولت سوریه تصمیم گرفته است به بحران پایان دهد زیرا بر اقتصاد کشور تاثیر گذاشته است.
معاون وزیر امور خارجه سوریه با تاکید بر ضرورت آغاز فوری گفت و گو ها و بررسی راه حل های بحران تاکید کرد: "سخن گفتن درباره هیچ چیزی ممنوع نیست."
عمده معترضان سوری، کناره گیری بشار اسد رئیس جمهور سوریه از قدرت را به عنوان پیش شرطی برای گفت و گو با نظام حاکم بر این کشور مطرح کرده اند. مقام های غرب و شماری از مقام های عربی، با پافشاری بر ضرورت کناره گیری بشار اسد از قدرت تاکید کرده اند که راه حلی برای بحران سوریه در سایه ادامه حضور بشار اسد در قدرت، متصور نیست.
الجمیل همچنین در ادامه سخنان خود، مداخله نظامی خارجی در سوریه را "محال" دانست زیرا به گفته او، هرگونه جنگی، از مرزهای سوریه فراتر خواهد رفت.
سخنان او پاسخی است به هشدار باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا به دولت بشار اسد رئیس جمهور سوریه که درباره استفاده از سلاح شیمایی توسط نیروهای دولتی این کشور صادر شد.
اوباما روز دوشنبه در کنفرانسی خبری در واشینگتن گفت که جا به جایی یا استفاده از سلاح شیمایی توسط دولت سوریه برای آمریکا "خط" قرمر است.
او تاکید کرد که تهدیدهای اوباما برای خوراک رسانهای صورت گرفته است.
این در حالی است که سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه دوشنبه نسبت به مداخله نظامی در سوریه خارج از تایید شورای امنیت سازمان ملل هشدار داد.
او که در هيلسنکی پايتخت فنلاند سخنرانی میکرد گفت: "بسيار ضروری میدانيم که از ميثاق نامه سازمان ملل متحد دفاع کنيم که تاکيد دارد هرگونه استفاده از زور جز از راه تاييد شورای امنيت ممکن نيست."