دیتایگ زیتونگ آلمان: اوجالان عرفات کردها خواهدبود؛ این آخرین شانس برای حل سیاسی مسئله است
دیتایگ زیتونگ آلمان: اوجالان عرفات کردها خواهدبود؛ این آخرین شانس برای حل سیاسی مسئله است
دیتایگ زیتونگ آلمان: اوجالان عرفات کردها خواهدبود؛ این آخرین شانس برای حل سیاسی مسئله است
روزنامه پرتیراژ دی تایگ زیتونگ آلمان در مقاله ای تحلیلی در مورد دیدارهای صلح جویانه میان کردها و دولت ترکیه این روند را مهم تلقی کرده و بر نقش رهبر ملت کرد عبدالله اوجالان در این جریان صحه گذاشته است.این روزنامه ضمن تأکید بر آنکه این آخرین شانس برای حل سیاسی مسئله است می نویسد اوجالان می تواند در این روند به عرفات کردها تبدیل شود کما اینکه حالا هم بسیاری برای او نقشی مشابه نقش نلسون ماندلا قائلند.
اینروزها دیدارهای اخیر نمایندگان پارلمانی حزب صلح و دمکراسی با رهبر ملت کرد در امرالی و متعاقب آن نامه های ارسالی اوجالان به رهبران پ.ک.ک توجه رسانه ها و مطبوعات جهان را به خود جلب کرده است و خصوصا مطبوعات اروپایی این روند را با دقت بیشتری دنبال می کنند.
در همین ارتباط روزنامه مشهور دی تایگ زیتونگ آلمان در مقاله ای با سرتیتر " صلح در راه است " سعی در تحلیل روند دیدارهای امرالی کرده است .
یورگن گوتسلیش نویسنده این مقاله و خبرنگار روزنامه زیتونگ در نوشته خود تأکید می کند ترکیه در موقعیتی حساس بسر می برد و اکنون برای برقراری آشتی که تأثیری مستقیم بر زندگی میلونها شهروند آن دارد فرصتی تاریخی به وجود آمده است .
گوتسلیش می نویسد در صورت عدم وقوع اقدامات خرابکارانه ممکن است جنگ خونینی که سالهاست در جریان است پایان یابد . بدون شک از عبدالله اوجالان رهبر حزب کارگران کردستان و رجب اردوغان نخست وزیر ترکیه می توان به عنوان دو معمار این روند نام برد. همچنین بخش بزرگی از جامعه ترک و کرد نیز خواهان توقف خونریزیها هستند که این هم عاملی در پیشبرد روند کنونی است . از دیگر دلایل افزایش احتمال پایان جنگ وجود ابزارهای سیاسی است که می توان آنرا آخرین شانس برای حل مسئله تلقی کرد .
در این مقاله تأکید شده که برای آشتی با کردها ، نخست وزیر اردوغان از قدرت کافی جهت جلب رضایت بیشتر ترکها برخوردار است و به همین دلیل نیز بود که اردوغان اوجالان را به عنوان مخاطب برگزید . این جریان اگر به صلح بیانجامد برای هر دو طرف ایده ال است ، هم اوجالان و هم اردوغان سود می برند ، اما بدون شک پیروز واقعی میدان که همه چیز به نفع آنها تمام می شود مردم کرد و ترک هستند.
روزنامه دی تایگ زیتونگ آلمان همچنین به مورد جالب دیگری هم اشاره داشته و می نویسد چشم مسعود بارزانی رهبر کردهای عراق نیز به روند امرالیست چرا که در صورت حصول توافقی میان پ.ک.ک و آنکارا به قدرت عمل بارزانی در برابر بغداد افزوده خواهد شد.
در پایان این مقاله تأکید شده است که روند کنونی می تواند اوجالان را به یاسر عرفات کردها مبدل کند کما اینکه حالا نیز بسیاری از کردها از اوجالان به عنوان نسلسون ماندلا نام می برند.