تصویر

دیدار دم پارتی و ج‌ه‌پ به پایان رسید

هیئت امرالی دم پارتی با اوزگور اوزل، رئیس کل حزب ج‌ه‌پ دیدار کرد. اوزل اظهار داشت که آنها مشارکت خواهند کرد و گفت که باید گام‌های دموکراتیک و قانونی برداشته شود.

هیئتی متشکل از پروین بولدان و سری ثریا اوندر، نمایندگان پارلمانی حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها (دم پارتی)، که در ۲۸ دسامبر با رهبر آپو در زندان فوق امنیتی نوع F امرالی دیدار کردند، و همچنین احمد ترک، شهردار کلان‌شهر مردین که وظیفه‌اش غصب شده، به تور دیدارهای خود با احزاب در مجلس ادامه می‌دهند.

هیئت اعزامی دم پارتی به امرالی، ساعت ۱۰:۳۰ در مجلس با اوزگور اوزل، رئیس کل حزب ج‌ه‌پ دیدار کرد. علاوه بر اوزل، گوک‌هان گون‌آیدین، معاون رئیس گروه ج‌ه‌پ، سَلین سایَک بوکه، دبیرکل ج‌ه‌پ و گوکچه گوکچَن، معاون رئیس کل ج‌ه‌پ از این هیئت استقبال کردند.

اوزل: ما مشارکت خواهیم کرد

این دیدار ۱ ساعت و ۳۵ دقیقه به طول انجامید و پس از آن اوزگور اوزل و سری ثریا اوندر بیانیه‌ای ارائه کردند.

اوزگور اوزل گفت: «ما از هیئت محترم میزبانی کردیم. به صحبت‌های آنها گوش دادیم. ما از ابتدا در مورد شرایط فعلی و دوره کنونی اظهار داشته‌ایم که حزب جمهوری خلق (ج‌ه‌پ) به هر اقدامی که برای از بین بردن مشکلی که ۵۰ سال است ترکیه با آن دست و پنجه نرم می‌کند، برای خشکاندن اشک مادران، برای نلرزیدن بخاطر شهدای جدید و برای جلوگیری از تلفات بیشتر برداشته شود، کمک خواهد کرد. ما این دیدگاه‌های خود را با هیئت محترم نیز در میان گذاشتیم. انتظارات، نگرانی‌ها، جنبه‌های مثبت و منفی و انتقادات خود را با صراحت کامل بیان کردیم. پیشنهادات و موضع خود را نیز برای ادامه روند ابراز کردیم. به طور خلاصه، ثبات تاریخی ما این است که چنین روندی باید با محوریت مجلس، با پیشگامی، رهبری و نظارت مجلس پیش برود. ما در این مورد هیچ شک و تردیدی و هیچ فکر متفاوتی نداریم. ما صراحتاً بیان کردیم که برای تمام گام‌هایی که در ادامه این روند برداشته خواهد شد، به یک کمیسیون قوی متشکل از همه احزاب سیاسی در مجلس نیاز است.»

«باید گام‌های دموکراتیک و قانونی برداشته شود»

اوزل ادامه داد: «ما اظهار داشتیم که اجماع اجتماعی مهم است و باید گام‌هایی برداشته شود بدون اینکه حساس‌ترین احساسات جامعه نادیده گرفته شود. همانطور که قبلاً گفته بودیم، وقتی از اجماع اجتماعی صحبت می‌کنیم، منظورمان روندی است که در آن کل جامعه احساس طردشدگی نکند و در آن حضور داشته باشد. ما همچنین پیشنهادات خود را در مورد ایجاد سازوکارهایی که به ویژه خانواده شهدا و جانبازان نیز بتوانند بدون رنجش، طرد شدن، با در نظر گرفتن نگرانی‌ها، ترس‌ها و احساساتشان در این روند صحبت کنند، بیان کردیم. من هم از این دیدار و هم از اراده‌ای که در مورد افزایش امید به آینده برای همه شهروندان ترکیه، توقف اشک‌ها و توقف خونریزی، بدون هیچ منفعت سیاسی، معامله و انتظاری در گام‌هایی که برای صلح ترکیه برداشته خواهد شد، ابراز شده است، قدردانی می‌کنم. ما اهمیت می‌دهیم که تمام گام‌هایی که از اینجا به بعد برداشته می‌شود، هم گام‌های دموکراتیک و هم قانونی باشد.

همچنین از این توافق که باید در روندی قرار گرفت که این احتمال را که آیا روابط منفعت سیاسی وجود دارد یا اینکه این کار اولین گام برای تغییر قانون اساسی است، کاملاً رد کند، خرسندیم. مهم این است که از خونریزی، اشک و شکست ترکیه به عنوان یک کل جلوگیری کنیم و همه با هم با امید به آینده نگاه کنیم. ما این امید را حفظ می‌کنیم.»

اوندر: دیدار جامعی داشتیم

سری ثریا اوندر نیز گفت: «فرصت یک دیدار بسیار جامع را پیدا کردیم. پیشنهادات، مشارکت‌ها و نگرانی‌ها را شنیدیم. همه آنها ارزشمند هستند. به خصوص نگرانی‌ها و اعتراضات از حمایت‌ها معنادارتر هستند. از آنجا که این موضوع مربوط به بخش وسیعی از جامعه است، نه مانور یک بخش محدود، باید به اجماع برسیم.»