گرگر: داعش به نمایندگی از سوی ترکیه علیه کردها میجنگد
گرگر: داعش به نمایندگی از سوی ترکیه علیه کردها میجنگد
گرگر: داعش به نمایندگی از سوی ترکیه علیه کردها میجنگد
هالوک گرگر, نویسنده و محقق ترکیهای بیان کرد که ترکیه با داعش هیچ مشکلی ندارد و افزود که خاورمیانه بدون داعش و یا باداعش به مواضع ترکیه بستگی دارد. گرگر افزود که داعش به نمایندگی از سوی ترکیه برضد کردها به جنگ وکالتی دست زده است و اگر داعش ازمیان برود, احتمال انجام حملهای زمینی و یا ایجاد منطقهای حایل میان ترکیه ـ سوریه بسیار زیاد است. گرگر خاطرنشان ساخت که در این صورت ترکیه به آرزوی خود برای حضور نظامی در سوریه و غرب کردستان خواهد رسید.
دولت ترکیه در ائتلاف بینالمللی ضد داعش که آمریکا سرکردگی آن را برعهده دارد, بصورت فعال جای نگرفته است. مرکز اطلاعرسانی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که در آن ائتلاف 38 کشور جای گرفتهاند. همانطور که انتظار میرفت, ترکیه جزو آن کشورها نیست.
اما رسانههای طرفدار دولت ترکیه اخباری مبنی بر ایجاد منطقهای حایل میان ترکیه ـ غرب کردستان از سوی فرماندهی کل ارتش آن کشور, منتشر میگردد. رجب طیب اردوغان, رئیسجمهور ترکیه این خبر را تأیید کرد.
در این حال باید دانست که آیا ترکیه در طرح «مقابله با داعش» آمریکا جای دارد یا خیر؟ و اینکه ترکیه چه اهدافی درسر دارد؟
هالوگ گرگر, نویسنده و محقق ترکیهای به این پرسشهای ما پاسخ داد.
گرگر گفت:«ترکیه با داعش مشکلی ندارد. مسئلهای که باید به آن پرداخت, همین موضوع است. سیاستهای ترکیه در قبال خاورمیانه به دو بخش تقسیم میشود. یکی این است که استراتژی آمریکا را عملی میکند. دوم هم این است که مسئله ویژه هر دو طرف حساس است که مسئله کرد میباشد. آمریکا استراتژیای دارد و همانند دوران جنگ سرد در این اواخر تلاش میکند موقعیت سنیها را تحکیم بخشد و این امر بر ترکیه تأثیر گذاشت. مسئله اساسی رابطه ترکیه با گروههای تبهکار هم این است. اما نمیتواند به تنهایی مشکلاتش را رفع کند. پس باید به مسئله دومین توجه کنیم که مسئله کرد است. آمریکا در مورد حمله به عراق و سوریه گفت:« در غرب کردستان و سوریه درها را بسوی مقابله نظامی میگشاید». این امر به ترکیه خدمت کرد. زیرا مخالفان سوریه بر ضد کردها بودند. درواقع ملیپرستی اعراب اوج گرفته است. آنها به نمایندگی از سوی ترکیه به کردها فشار میآورند. ترکیه خود نتوانست به کردها فشار آورد, لذا آن کار را با استفاده از داعش کرد. داعش به نمایندگی از سوی ترکیه میجنگند».
ترکیه بخاطر وجود داعش خوشحال است
گرگر بیان کرد که ترکیه بخاطر حضور داعش بسیار خوشحال است و گفت:«ترکیه مشکلی با داعش ندارد. نیرومندی داعش , بغداد را تحت فشار قرار میدهد. همچنین ایران و کردها را تحت فشار قرار میدهد. لذا ترکیه بسیار خوشحال است. به همین دلیل با داعش مشکلی ندارد, اما ترکیه بخاطر طرح بینالمللی آمریکا برای مقابله با داعش دچار مشکل شده است. زیرا پیوستن به ائتلاف بینالمللی بر ضد داعش ضرورت دارد.».
گرگر یادآور شد که ترکیه نسبت به توانایی خود به ائتلاف ضد داعش نپیوسته است و خواستار تداوم فشارهای داعش در منطقه است. گرگر افزود:«ترکیه میداند که مقابله با داعش نیازمند حمله زمینی است. به این حمله دست نمیزند, اما با خوشحالی نظارگر است. هماکنون به حمله هوایی بله گفته دست. لذا جواب مثبت به آمریکا داده است. مشکلی وجود ندارد, اما اگر مسئله بزرگتر و حمله زمینی آغاز شد, ترکیه هم خواهد گفت به حمله زمینی خواهد پیوست. این برنامه «ب» ترکیه روی میز است و آن, تشکیل منطقه حایل میباشد.
گرگر خاطرنشان ساخت که منطقه حایل به معنای پیوستن به حملات زمینی علیه سوریه خواهد بود.
گرگر در خاتمه افزود:«ترکیه برای ماندن و یا نابودی داعش هم طرحی در دست دارد. ماندن داعش به نفع ترکیه است, زیرا با استفاده از آن کردها را تحت فشار قرار میدهد. وقتی جنگ گسترش یافت, میتواند منطقهای حایل ایجاد کند».