گیس: باید محاصره علیه غرب کردستان پایان یابد
گیس: باید محاصره علیه غرب کردستان پایان یابد
گیس: باید محاصره علیه غرب کردستان پایان یابد
گرگور گیس, رئیس گروه نمایندگان حزب چپگرای آلمان در مجلس آن کشور هفته گذشته در جنوب و غرب کردستان برخی دیدارها انجام داد. وی خواستار پایان دادن به محاصره علیه غرب کردستان شد. گیس بیان کرد که در زمینه کمکهای فوری به منطقه , کشور آلمان مسئول است و از کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل خواست که اقداماتی انجام دهند.
گرگور گیس, رئیس گروه نمایندگان حزب چپگرای آلمان در مجلس آن کشور جهت بررسی مشکلات موجود منطقه بخاطر وحشیگریهای داعش, در اواخر ماه نوامبر بیش از یک هفته در عراق, جنوب کردستان و غرب کردستان بسر برد. گیس که نخست در بغداد با نمایندگان شیعه, سنی و کردها دیدار انجام داد, در هولیر با مسعود بارزانی, رئیس اقلیم جنوب کردستان, نچیروان بارزانی نخستوزیر و یوسف محمد رئیس پارلمان دیدارهایی بعمل آورد.
گیس سپس با «نیلوفر کوچ» رئیس مشترک کنگره ملی کردستان به کمپ پناهندگان مخمور سفر کرد. وی با گریلاهای ه.پ.گ و یژاستار در مخمور هم دیدار کرد و از آنجا به غرب کردستان سفر کرد. گیس با مقامات کانتون جزیر غرب کردستان دیدار و از کمپ پناهندگان شنگال (نوروز) دیدن کرد.
گیس حاصل مشاهدات خود در غرب و جنوب کردستان را طی پیامی ویدیویی برزبان راند و در مورد محاصره گسترده غرب کردستان و مبارزه با تبهکاران داعش فراخوانهایی داد.
گیس بیان کرد که در جنوب کردستان در ارتباط با دولت مرکزی عراق نوعی ناامیدی در میان است و گفت:«دولت عراق به قدر کافی به کردهایی که بخاطر حملات داعش آواره شدهاند, کمک نمیکند. کردها خواستار ارسال سلاح از سوی آلمان هستند و من این را درک میکنم, اما 5 عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل بایستی در این زمینه مسئولیتهایی متقبل شوند».
آلمان مسئولیتهایی برعهده دارد
گیس اظهار کرد که با مبارزان زن عضو پ.ک.ک که جان زنان ایزدی را نجات دادهاند, دیدار کرده و افزود:«مبارزان پ.ک.ک کلاشینکف قدیمی در دست داشته و به من گفتند «ما با استفاده از این سلاح علیه تبهکاران داعش مبارزه میکنیم». رساندن کمکهای فوری انسانی برای ایزدیان در کمپها شرط اساسی است. دولت آلمان در این زمینه مسئولیتهایی برعهده دارد».
گیس حاصل مشاهدات خود در کمپ پناهندگان را چنین برزبان راند:
«در کمپ پناهندگان آمبولانس وجود ندارد. وسیلهای نیست که با آن بیماران را به بیمارستان برسانند. اوضاع کردستان عراق آنچنان هم بحرانی نیست و حداقل کمکهای انسانی به آنجا میرسد, اما اوضاع غرب کردستان بحرانی است. در مناطق کردها که حکومت خودمدیر اعلام کردهاند, محاصره اعمال شده است که باید هرچه زودتر این محاصره رفع شود.
زنی کم سن را دیدم که 8 کودک را بزرگ میکرد. چنین وضعیت بحرانی انسانی در میان است. مسئله جالب این است که مرزهای مشترک میان ترکیه و داعش باز است, اما تمامی دروازههای مرزی با مناطق کردها مسدود است. اوضاع منطقه بسیار بحرانی است».
ترکیه مرزها را بسته است
گیس طی فراخوانی از دولت ترکیه خواست که دروازههای مرزی را بازگشایی کند و افزود:«در این زمینه دیدارهایی انجام خواهم داد واز آنها خواهیم پرسید که آیا در نظر ندارید دروازههای مرزی را باز کنید؟ همچنین برای سازماندهی ارسال کمکهای انسانی به منطقه, تلاش خواهم کرد». کیس در زمینه مبارزه بر ضد داعش گفت:
«نباید فراموش کنیم که داعش سازمانی برخاسته از درون القاعده است. القاعده هم توسط آمریکا برای جنگ علیه اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان تأسیس شد. همانطور که اسرائیل حماس را بر ضد ارتش رهاییبخش فلسطین تأسیس کرد و بعدها علیه خود او جنگید, داعش هم چنین است. لذا باید در عرصه سیاسی به فکر فرمهای نوین باشیم. مسئولیتهای شورای امنیت سازمان ملل بسیار خطیر است و باید در این زمینهها اقداماتی انجام دهد. توجه به کردها هماکنون در آلمان, اروپا و سراسر جهان مثبت است».