حمایت 106 نهاد در آلمان از کمپین «بایستی هویت کردها به رسمیت شناخته شود»

حمایت 106 نهاد در آلمان از کمپین «بایستی هویت کردها به رسمیت شناخته شود»

شمار نهادها و سازمان‌هایی که از کمپین "بایستی در آلمان هویت کردها به رسمیت شناخته شود" حمایت می‌کنند, به 106 نهاد رسید. این کمپین توسط فدراسیون جمعیت کردها در آلمان راه‌اندازی شده و نتایج آن تقدیم پارلمان فدرال آلمان شد. مجلس فدرال آلمان به شیوه‌ای رسمی اعلام کرد که در تاریخ 15 اکتبر، در مجلس جلسه‌ای در راستای کمپین "بایستی هویت کرد به رسمیت شناخته شود" برگزار خواهد شد.

کردها از تاریخ 1 الی 15 سپتامبر 2012 در چارچوب کمپین "بایستی هویت کرد به رسمیت شناخته شود" قریب 50 هزار امضا را در آلمان جمع‌آوری کرند. این کمپین برای سرنوشت یک میلیون کرد مقیم آلمان از اهمیت بسیاری برخوردار است. این امضاهای جمع‌آوری شده به کمسیون مربوطه مجلس فدرال آلمان تقدیم شد، به دلیل اینکه کردها توانستند در مدت 2 هفته قریب 50 هزار امضا جمع‌آوری کنند، کمسیون تصمیم گرفت که مجلس فدرال برای این درخواست کردها جلسه ویژه‌ای را برگزار کند.

در بیانیه‌ای که در سایت رسمی مجلس منتشر شد اظهار شد که در تاریخ 15 اکتبر ساعت 12 جلسه‌ ویژه‌ای را برگزار می‌کنند. در این جلسه دیگر احزاب چپگرا، CDU، CSU و FDP نیز حضور داشته و جلسه به صورت زنده از کانال تلویزیون رسمی مجلس نیز پخش خواهد شد. این جلسه با سخنان نماینده فدراسیون جمعیت کردها در آلمان آغاز شده و از کابینه وزیران آلمان نیز 4 وزیر حضور خواهند داشت.

کمیته ایالت‌ها تشکیل می‌شوند

تنها چند هفته به زمان برگزاری این جلسه باقی مانده است و نهادها و سازمان‌هایی که در این کمپین شرکت کرده‌اند به فعالیت‌های خود سرعت بخشیدند. در بسیاری از شهرها و ایالت‌های آلمان با کردهای چهار بخش کردستان مقیم آلمان دیدار انجام گرفته و کمیته‌هایی برای 15 اکتبر تأسیس می‌شوند. در زمان آغاز این کمپین شمار نهادهایی که این کمپین را آغاز کردند تنها 40 سازمان بود، اما شمار این نهاد‌ها و سازمان‌ها به 106 افزایش یافته است. اما مسئولان برگزاری این کمپین اظهار داشتند که آنها درصددند تا 15 اکتبر شمار این سازمان‌ها را به 200 افزایش دهند. در این کمپین که توسط بسیاری از نهاد‌ها حمایت شده است، این 12 خواسته کردها جای دارد:

1-بایستی پناهندگان کرد نیز به مانند دیگر گروه‌های پناهنده به رسمیت شناخته شوند.

2-برای ادغام کردها در جامعه آلمان و برای حمایت از چاره‌یابی مسئله کرد در ترکیه،‌ بایستی ممنوعیت حزب کارگران کردستان در آلمان لغو شده و بایستی ممنوعیت‌ها و فشار‌هایی که بر سازمان‌های کردی اجرا می‌شود، از میان برداشته شوند.

3-بایستی برای پناهندگان کرد به ویژه برای زنان کرد خدماتی ارائه شود.

4-بایستی آموزش زبان کردی به عنوان زبان مادری در تمامی ایالت‌ها داده شود.

5-بایستی اسامی کردی مورد قبول واقع شوند.

6-بایستی در برنامه‌های رادیو و تلویزیونی که به زبان‌های خارجی پخش می‌شوند به شیوه‌ای برابر و یکسان از زبان کردی نیز استفاده شود.

7-بایستی عید نوروز نیز در چارچوب تصمیم سازمان یونسکو که در 23 فوریه 2010 گرفته شده است، به عنوان روز تعطیل رسمی اعلان شود.

8-بایستی نمایندگان کردها در شورای همکاری فدرال نیز جای داشته باشند.

9-بایستی اطلاعات سیاسی و فرهنگی با زبان کردی پخش و منتشر شوند.

10-بایستی به اخراج کردهایی که در فعالیت‌های سیاسی جای دارند از مرزهای آلمان خاتمه داده و همچنین بازنگری پرونده کردهایی که نام آنها به عنوان پناهنده قبول شده است پایان یابد.

11-بایستی حکومت فدرال آلمان برای چاره‌یابی مسئله کرد به شیوه‌های صلح‌جویانه تلاش بیشتری نماید.

12-کردها از باوری و ادیان بسیاری به مانند مسلمان، ایزدی، علوی، مسیحی پیروی می‌کنند،. به همین خاطر نیز باستی برای گفتگوهای ادیان در گروه‌های فعال شرکت داده شوند.