حمایت چند تن از روزنامه نگاران و روشنفکران جنوب کردستان از اعتصاب کنندگان

حمایت چند تن از روزنامه نگاران و روشنفکران جنوب کردستان از اعتصاب کنندگان

"در حالیکه سران سیاسی و احزاب اقلیم جنوب کردستان در قبال سرکوب شدید ملت کرد در شمال کردستان و اعتصاب غذای صدها زندانی سیاسی کرد در زندانهای ترکیه کماکان سکوت اختیار کرده اند چند تن از روشنفکران و روزنامه نگاران اقلیم خواهان تحقق مطالبات زندانیان اعتصاب کننده شدند."

چند تن از روشنکران و روزنامه نگاران جنوب کردستان در ارتباط با موضوع اعتصاب غذای صدها زندانی سیاسی کرد در زندانهای ترکیه در گفتگویی با خبرگزاری دیها اعلام کردند اگر در قرن بیست و یکم در کشوری انسانها برای دستیابی به حق تحصیل و سخن گفتن به زبان مادری مجبور به اعتصاب غذا شوند این ننگ بزرگی برای آن کشور است .

وکیل علی گردسوری که سال گذشته در جلسه دادگاهی شهرداران کرد در شهر آمد شمال کردستان به عنوان ناظر حضور داشت می گوید شاهد آن بوده که پخش صدای متهمان به هنگام ارائه دفاعیات به زبان کردی از سوی مأموران دادگاه قطع شده است .

علی گردسوری می گوید اگر در کشوری انسانها به دلیل سخن گفتن به زبان مادری خود با چنین برخوردی مواجه شوند در واقع اصول دمکراسی و آزادی به شدت نقض شده است .

مسعود عبدالخالق صاحب امتیاز چاپخانه استاندارد نیز می گوید هنگام بر روی کار آمدن دولت حزب عدالت و توسعه در ترکیه گمان می کرده دولت اردوغان مسئله کرد را برطرف خواهد کرد اما حالا عکس آن به اثبات رسیده و آنطور که پیداست دولتی کنونی ترکیه نیز از همان ذهنیت حمله کننده دهها سال گذشته دولتهای ترکیه برخوردار است.

وی تأکید می کند که مطالبات زندانیان اعتصاب کننده منطقی هستند و باید هر کسی به نوبه خود مدافع اعتصاب کنندگانی باشد که در شرایط سخت قرار دارند.

در همین ارتباط روزنامه نگار شوقی کانبی نیز معتقد است قبول درخواستهای زندانیان برای ترکیه نیز سودمند است و موقعیت منطقه ای ترکیه را بهبود خواهد بخشید .

شوقی کانبی همچنین عدم حمایت رسمی دولت اقلیم کردستان از اعتصاب کنندگانی که مطالبات سیاسی دارند را مورد انتقاد قرار می دهد و می گوید زندانیانی که در مرز مرگ قرار دارند همگی از خواهران و برادران ما هستند و مطالباتشان مشروع است . نباید در این وضعیت سکوت اختیار کرد و این سکوت پذیرفتنی نخواهد بود.

زندانیان سیاسی اعتصاب کننده چند روز پیش در نامه هایی به مسعود بارزانی رئیس اقلیم فدرال جنوب کردستان و جلال طالبانی رئیس جمهور عراق خواستار حمایت آنان از مطالبات مشروع ملت کرد در شمال کردستان شدند اما جناب بارزانی و آقای طالبانی هنوز واکنشی از خود نشان نداده و موضع سکوت را برگزیده اند.

جمهوری اسلامی طی سه دهه گذشته دهها شهروند کرد را به دلایل سیاسی به چوبه دار آویخته است.