هیئت بینالمللی صلح امرالی؛ حصر و ایزولاسیون باید فورا پایان یابد
هئیت بینالمللی صلح امرالی خاطرنشان کرده است که حصر رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان باید فورا پایان یابد. هیئت از سیپیتی درخواست کرده است که با عبدالله اوجالان ملاقات کند.
هئیت بینالمللی صلح امرالی خاطرنشان کرده است که حصر رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان باید فورا پایان یابد. هیئت از سیپیتی درخواست کرده است که با عبدالله اوجالان ملاقات کند.
هر سال هیئت صلح برای ملاقات با رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان در زندان امرالی هیئتی را به ترکیه اعزام میکند. امسال نیز با پیشاهنگی نهاد «ابتکار عمل بینالمللی آزادی برای عبدالله اوجالان، صلح برای کوردستان»، سندیکای کارگران بریتانیا برای صلح در کوردستان بزرگترین مأموریت حقیقتیاب مجازی دو روزه را در ترکیه به پایان رسانده است.
این هیئت با نمایندگان احزاب، سازمانهای مدافع حقوق بشر، نهادهای زنان، جمعیتهای دفاع از حقوق زندانیان، خانواده زندانیان سیاسی و اعضای کانون وکلای سده (أسرین) که وکالت عبدالله اوجالان را بر عهده دارد و همچنین تعداد زیادی از وکلا دیدار کردند.
'حقوق قانونی عبدالله اوجالان نقض میشوند'
یافتههای هیئت در رابطه با موارد نقض حقوق بشر به شرح زیر است:
- عبدالله اوجالان ٢٣ سال است بر خلاف قوانین بینالمللی و کنوانسیونهای حقوق بشر در جزیره امرالی زندانی شده است. نظام حصر و انزوای امرالی اکنون در تمامی زندانهای ترکیه برقرار است. زندانهای نوع F با هدف ایزولاسیون ساخته میشود و در داخل دیوارهای زندانهای کنونی، انزوای زندانیان سیاسی و همچنین اعمال مجازاتهای شدید انضباطی در حال تبدیل شدن به یک رویه است.
- تحت این شرایط زندانیان سیاسی مورد بدرفتاری و شکنجه قرار میگیرند، از مداوای پزشکی افراد مسن و افراد مبتلا به بیماریهای جدی جلوگیری میشود.
- تجاوز جنسی و آزار جنسی که توسط مزدوران دولتی و پرسنل نظامی یا زندانبانان انجام میشود، در سیستمی که مصونیت از مجازات را برای مجرمان تضمین میکند، معمول است.
- آزادی اندیشه در ترکیه وجود ندارد و دائما هزاران نفر تحت تعقیب، دستگیری، بازداشت و نگهداری طولانی مدت در حبس و سپس محکومیتهای سنگین زندان به دلایل سیاسی قرار دارند. کسانی که قبول ندارند که از "فعالیتهای" خود پشیمان نبوده، یا "روی خوش" نشان ندهند، با مجازات سنگین روبرو میشوند.
- حق دفاع قانونی عبدالله اوجالان نقض شده است. وکلای وی تایید کردهاند که از تاریخ ٢۵ مارس ٢٠٢١ (۵ فروردین١۴٠٠) هیچ ارتباطی با وی نداشتهاند.
فراخوان به سیپیتی و دولت ترکیه
مقامات ترکیه پس از آن که کمیسیون ضد شکنجه شورای اروپا (CPT) در آگوست ٢٠٢٠ اعلام کرد که "حبس انفرادی" در جزیره امرالی "قابل قبول نیست" و "بدون اتلاف وقت" خواستار اقداماتی برای بهبود این وضعیت شده بودند. پس از این بیانیه دولت ترکیه حصر عبدالله اوجالان را تشدید کردند. دولت ترکیه با ممنوعیت بیشتر ملاقات، چه با خانواده و چه با وکلا و ممنوعیت تماس تلفنی به این خواسته پاسخ داده و شرایط انزوا را تشدید کرد. ما از CPT میخواهیم که اعلامیههای خود مبنی بر لزوم احترام ترکیه به قوانین بینالمللی را پیگیری نماید و مستقیما با اوجالان و وکلای وی ملاقات کند.
این هیئت عمیقاً از عدم توجه مقامات ترکیه به توصیههای نهادهای بینالمللی حقوق بشر و سکوت نهادهای بینالمللی، عدم دیدار هیئت CPT از زندان امرالی در سال ٢٠٢١ و عدم اطلاعرسانی در مورد وضعیت سلامتی اوجالان نگران است.
نادیده گرفتن عبدالله اوجالان در روند صلح غیرممکن است
عبدالله اوجالان علیرغم شکنجههای سنگین این همه سال متحمل شده است بر صلح و دمکراسی پافشاری میکند و هنوز هم خواستار صلح و چارهیابی است. حضور عبدالله اوجالان بر سر میز مذاکره برای دستیابی به صلح در منطقه ضروری است.
از همه سازماهای مسئول کنوانسیونهای بینالمللی حقوق بشر و حاکمیت قانون در سراسر جهان میخواهیم که حصر عبدالله اوجالان بدون اتلاف وقت متوقف شود.
زمان آن فرا رسیده است که جهان با مسئولیتپذیری عمل کند."
اسامی هیئت بینالمللی صلح امرالی:
آندریا کوساندی، عضو اجرایی فدراسیون عمومی اتحادیههای کارگری بریتانیا (GFTU). باربارا اسپینلی، رئیس مشترک انجمن وکلای اروپایی برای دمکراسی و حقوق بشر جهانی. کریستین بلوور، دبیر کل سابق اتحادیه ملی معلمان در بریتانیا. کلر بیکر، مسئول بینالمللی اتحادیه یونیت بریتانیا. کلر جونز دبیر کل جامعه کارمندان اتحادیه (SUE) در بریتانیا. دیمیتری روسووپولوس، ناشر و ویراستار، نویسنده بوم شناس و فعال اجتماعی. داگ نیکولز، رهبر فدراسیون عمومی اتحادیههای کارگری، بریتانیا. فدریکو ونتورینی، دانشیار پژوهشی در دانشگاه اودینه (ایتالیا). کارینه وسترهایم، استاد علوم تربیتی در دانشگاه برگن، رئیس EUTCC، نروژ. لورا کواگلیولو، ویراستار و نویسنده ایتالیایی. محمود پاتل، آکادمیسین، محقق حقوقی و فعال حقوق بشر، آفریقای جنوبی. مارگارت اوون OBE، وکیل دادگستری در بریتانیا. ملانی گینگل، وکیل دادگستری و مدرس حقوق بینالمللی حقوق بشر. رادا دسوزا ، استاد حقوق، وکیل دادگستری و نویسنده، مدرس حقوق در دانشگاه وست مینستر در بریتانیا. شریفه سرن اویسال، دبیرکل مشترک انجمن وکلای اروپایی برای دمکراسی و حقوق بشر جهانی. شوان تاج، دبیر کل، TUC، ولز. توماس جفری مایلی، محقق جامعهشناسی در دانشگاه کمبریج، اوگموندور یوناسون، وزیر سابق دادگستری ایسلند.