جمیل بایک از اعضای شورای رهبری کنفدرالیزم جوامع کردستان در مقاله این هفته خود با عنوان «مبارزات، نقابها را برداشتند» که در روزنامه "آزادیا ولات" منتشر شده, به موفقیتهای ملت کرد و شکستهای سیاسی حزب عدالت و توسعه اشاره میکند.
وی در این نوشته اظهار داشت که کردها در غرب کردستان سیستم خودمدیریتی دموکراتیکی خود را اعلام کردهاند. همچنین در ادامه گفت: "نیروهای گریلا با مبارزات خود نیروهای ارتش ترک را مجبور کردهاند که نتوانند از پایگاههای خود خارج شوند، در مناطقی به مانند شمزینان، گور و چلی، کنترل کامل در دست نیروهای گریلا است".
جمیل بایک در ادامه با اشاره به اینکه حزب عدالت و توسعه در کردستان روزبه روز ضعیفتر میشود، گفت: "بعد از رویداد شهر دیلوک، نمایندگان حزب صلح و دموکراسی در مجلس ترکیه را مورد هدف قرار داده و اظهار داشته است که یا به خطمشی ما روی آورده و یا به مانند سال 1993 شما را از مجلس اخراج خواهیم کرد".
بایک در ادامه تصریح کرد: "حزب صلح و دموکراسی در تمامی نقاطی که کردها در آن از آگاهی ملی برخوردارند، به عنوان حزب اول شناخته میشود، اگر حزب صلح و دموکراسی در برابر حزب عدالت و توسعه تسلیمیت را بپذیرد، آنها را به عنوان نماینده کرد قبول خواهند داشت، در غیر این صورت منکر آنها میشوند. اگر حزب صلح و دموکراسی در برابر آنها سر تعظیم را فرود بیاورد و تسلیم شود، آنگاه خواهند گفت که اینها نمایندگان کرد در مجلس ترکیه هستند و به سیاستهای انکار و نابودی ملت کرد ادامه میدهند". بایک در ادامه اذعان داشت: "در مرحلهای که مبارزات کرد به سطحی مطلوب ارتقا یافت، حزب عدالت و توسعه نیز به قدرت رسید. تا سال 2004 مسئلهای به نام مسئله کرد نزد حزب عدالت و توسعه وجود نداشت، اما هنگامی که کردها سطح مبارزات و ایستادگی خود را ارتقا بخشیدند، این حزب اعلان داشت که چنین مسئلهای وجود دارد و این مسئله را حل خواهیم کرد. بدین شیوه و با سیاستهای فریبکارانه، درصدد برآمدند کردها را به تسلیمیت واداشته و آنها را تحت حاکمیت خود قرار دهند، چون آنها قبلا و راهکارهای شبیه راهکارهای سال 1990 نتوانسته بودند که جنبش آزادی ملت کرد را از میان بردارند".
بایک در خاتمه با اشاره به اینکه فشارهای سیاسی شدیدی بر حزب صلح و دموکراسی وجود دارد, گفت: "من اطمینان دارم که طرز برخوردهایی که هماکنون دولت ترکیه بدان متوسل میشود, شبیه همان راهکارهایی است که در زندانها و در زمان کودتای نظامی 12 سپتامبر در پیش میگرفتند. هرچند سیاستهای حزب عدالت و توسعه بر برخیها تأثیرگذار بوده, ولی اگر کردها و سیاستمداران کرد با تجاربی که در اختیار دارند، میتوانند تمامی ظلم و ستمها و شیوههای جنگ روانی دولت ترک را با شکست کامل دچار سازند".