جمیل بایک: کسانیکه جنبش کردی را نادیده بگیرند بازنده خواهند بود

جمیل بایک: کسانیکه جنبش کردی را نادیده بگیرند بازنده خواهند بود

جمیل بایک در نوشته‌ این هفته‌ خود در روزنامه‌ آزادی ولات، به‌ ارزیابی آخرین وضعیت مرحله‌  چاره‌ یابی دمکراتیک پرداخته‌ است.

بایک گفته‌ ،‌ جناح کردی آنچه‌ را که‌ لازم بوده‌ در این مرحله‌ بجای آورده‌ و اکنون بر دولت حزب عدالت و توسعه‌ و حکومت ترکیه‌ است که‌ گامهای امیدوار کننده‌ ای بردارند. او تصریح می‌کند، کسانی که‌ جنبش کردی را نادیده‌ بگیرند بازنده خواهند بود.

جمیل بایک از اعضای شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان ک،ج،ک در مقاله‌ این هفته‌ خود تحت عنوان  " غفلت آ،ک،پ " ضمن اشاره‌ به‌ مبارزات 40 ساله‌ حزب کارگران کردستان در سخت ترین شرایط می‌گوید:

جنبشی که‌ در خاور میانه‌ تحت شرایطی اینچنین دشوار ، سالها سرپا مانده و مبارزه‌ کرده‌ ، بدون تردید از توان و پتانسیلی عظیم برخوردار است. مطمئنا کسانیکه‌ این همه‌ نیرو را نادیده‌ بگیرند، بازنده میدان خواهند بود.

بایک با اشاره‌ به‌ اینکه‌ طرف کردی در راستای برقراری صلح و حل مسائل همه‌ گامهای لازم را برداشته‌ ، تأکید دارد که‌ حکومت و دولت نیز باید سریعا گامهای اطمینان بخشی بردارند.

بایک در این باره‌ چنین هشداری به حزب حاکم ترکیه‌ می‌دهد :

اگر دولت حزب عدالت و توسعه‌ تصور می‌کند که‌ جنبش آزادیخواهی کردستان هیچ امکان و فرصتی ندارد و بدین ترتیب خواهد توانست رهبر ملت کرد و جنبش را به‌ بازی بگیرد ، این تنها یک خودفریبی است که‌ عواقب سوئی برای آنان در پی خواهد داشت.

دولت و حکومت ترکیه‌ لازم است به‌ اهمیت موضوع عقب نشینی گریلاها توجه‌ داشته‌ و آن را بخوبی درک کنند. در صورتیکه‌ دولت آ،ک،پ طبق آنچه‌ که‌ قبلا گفته‌ بود و حل مسائل را موکول کرده‌ بود به‌ بعد از عقب نشینی نیروهای گریلا ، اکنون پاسخی درستی به‌ اقدام جنبش ندهند ، علاوه‌ بر اینکه‌ دچار خلاف و دروغگویی بزرگی شده‌ اند، همزمان آسیب و زیانی جدی برای خود آنها به‌ همراه خواهد داشت.

این عضو شورای رهبری ک،ج،ک در نوشته‌ خود به‌ مواردی که‌ انجام آن پس از عقب نشینی گریلاها از سوی دولت ضروری است ، اشاره‌ کرده‌ و می‌نویسد:

حرکت گریلاها در راستای برداشتن گامهای دمکراتیک بوده‌ ، خروج آنها و رفتن به‌ آنسوی مرزها برای انجام تغییرات در قانون اساسی و چاره‌ یابی مسئله‌ کرد بوده‌ است. از همین رو قوانین باید بازنگری شده‌ و تغییر یابند. و به‌ منظور انجام آن بایستی گامهای سریع برداشته‌ و کارها در این باره‌ هرچه‌ زودتر به‌ نتیجه‌ برسند. و در رأس همه‌ این اقدامات، در صورتیکه‌ هدف حل مسائل باشند ، لازم است شرایط مساعدی فراهم گردد که‌ رهبر ملت کرد بتواند به‌ عنوان مذاکره‌ کننده اصلی ایفای نقش کند.

 جمیل بایک خاطر نشان نمود که‌ در کنفرانس آمد طرف کردی راهکارها و خواسته‌ های خود مربوط به‌ جایگاه کردها که‌ همان خود مدیریتی است اعلام خواهد کرد.  وی همچنین هشدار داد در صورتیکه‌ پاسخی درست وشفاف از جانب دولت داده‌ نشود نه‌ جنبش آزادیخواهی و نه‌ رهبر ملت کرد در این باره‌ ساکت نخواهند ماند.

جمیل بایک در این مورد‌ می‌گوید، آنهائیکه‌ تصور می‌کنند بدون دادن پاسخی صحیح به‌ خواسته‌ ها و مسائل ملت کرد می‌توانند به‌ حاکمیت خود ادامه‌ دهند ، هنوز واقعیت مسئله‌ کرد را درک نکرده‌ اند.