KCK: ما از مبارزات کردها در سوریه حمایت می‌کنیم

KCK: ما از مبارزات کردها در سوریه حمایت می‌کنیم

ریاست شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان, KCK, درخصوص تحولات و اوضاعی که در غرب کردستان جریان دارد, بیانیه‌ای صادر کرد و گفت که از اتحاد میان نیروهای کردها در آن بخش کردستان حمایت می‌کنند. KCK گفت:«خلق‌کرد در چارچوب اتحاد دموکراتیک سوریه, درصدد حصول حقوق طبیعی و دموکراتیک خود است».

ریاست شورای رهبری کنفدرالیسم دموکراتیک کردستان, KCK, طی بیانیه‌ای مکتوب اعلام کرد که همچو جنبش KCK تأسیس سیستم «شورای عالی کردها» در غرب کردستان را امری صحیح می‌دانند. همچنین در خصوص تلاش‌های مطبوعات و رسانه‌های ترک علیه مبارزات خلق کرد در غرب کردستان , نارضایتی شدید خود را ابراز داشت.

در بیانیه KCK آمده:«در منطقه خاورمیانه تحولاتی حیاتی به میان می‌آید. در این راستا, اوضاع سوریه مرتبا روبه وخامت است و این امر جدیت مسئله را می‌نمایاند. در مرحله‌ بحرانی کنونی که می‌رود جنگ داخلی سوریه به جنگ منطقه‌ای مبدل شود, اراده و مبارزات خلق‌های سوریه اثبات خواهد ساخت که دارای نقشی بسیار پراهمیت می‌باشند. خلق‌کرد که در مبارزات دموکراتیک سوریه از جایگاهی مهم برخوردار است, با هرگونه خشونتی مخالف است, با توسل به توانایی‌های خود مبارزات سیاسیش را ارتقاء داده و دستاوردهایی عظیم کسب کرده.»

کردها از تاریخ عبرت گرفته‌اند

در ادامه بیانیه مذکور تأکید شده که خلق‌کرد در غرب کردستان برای اینکه سیاست استعمارگری سوریه از میان برداشته شود, و برای اینکه حقوق ملی و طبیعی خلق‌کرد به رسمیت شناخته شود, همچنین برای اینکه تمامی خلق‌های سوریه در کنار هم به شیوه‌ای آزادانه و دموکراتیک حیات بسر برند و سال‌هاست به مبارزات خود ادامه می‌دهند و شهدای بسیاری را هم تقدیم نموده‌اند. در ادامه آمده:«این مبارزات , بویژه از اوایل سال 2011 به تحکیم بنیان‌های خود پرداخته است. بخوبی مشاهده می‌کنیم که عرصه سیاسی کردها در این بخش از کردستان از تاریخ عبرت گرفته است. تحولات اخیر را به شیوه‌ای صحیح ارزیابی کرده و هم برای حله مسئله کرد و هم برای دموکراتیزه کردن سوریه, پروژه حل دموکراتیک را ارایه داده است. همچنین سیاست‌های خاص خود را تعیین نموده و از این لحاظ گام‌هایی صحیح و جدی برداشته‌اند».

در این راستا, سازمان‌های کردی میان خود اتحادی ایجاد نموده‌اند و به نام کردهای سوریه در قالب شورایی عالی به توافق عملی رسیده‌اند. این یک گام مهم و یک تصمیم باارزش است. از این پس هر گونه تحول و تغییری تحت نظارت و ابتکارعمل این شورای عالی که نمایندگی کردها را برعهده دارد, اداره و جهت‌دهی و سازماندهی خواهد شد.

ما سیستم شورای عالی کرد را سیستمی بجا و صحیح می ‌دانیم

KCK اذعان کرد که همچو جنبش , این سیستم را صحیح می‌دانند و در ادامه می‌گوید:«ما همچو جنبش, برای اینکه این سیستم در عرصه عملی تحقق یابد, از مبارزات آزادیخواهانه خلق‌ خود در این بخش کردستان حمایت می‌کنیم. از تمامی کردهای غرب کردستان هم دعوت به عمل می‌آوریم که پیرامون این سیستم اتحاد خود را مستحکم‌تر سازند. همچنین تمامی جناح‌های دموکرات سوریه را فرامی‌خوانیک که برای اراده ملی کردها احترام قایل شوند».

اتحاد دموکراتیک سوریه

KCK می گوید:«در برنامه تمامی احزاب کرد سوریه چیزی به نام اتحاد کامل و بالعکس چیزی به نام جدایی کامل از دیگر بخش‌های کردستان وجود ندارد. خلق‌کرد در این بخش, در چارچوب اتحاد دموکراتیک سوریه حقوق طبیعی خود را مطالبه می‌کند. خلق‌کرد در تحت هر شرایطی خواستار حیاتی مسالمت‌آمیز و برابر با خلق‌های عرب, دروزی, آشوری, ارمنی, علوی و دیگر مذاهب و آیین‌ها است و از آنها هم دفاع نموده. نمایندگان سیاسی کردها به هر شیوه ممکن اهداف خود جهت رسیدن به برادری و برابری خلق‌ها و سوریه‌ای دموکراتیک را اعلام می‌دارند و این یک برخورد و موضع استراتژیک است».

مواضع مطبوعات ترکیه نتیجه دشمنی آنها ست

KCK علیه مواضع خصمانه ترکیه واکنش شدید نشان داد و گفت:«علی‌‌رغم تمامی حقایق کنونی کردها, مطبوعات ترکیه و برخی جناح‌های سیاسی مبارزات خلق‌کرد جهت حصول آزادیها ی خود در سوریه را بصورت نادرست به تصویر می‌کشند و آن را بطور خصمانه مورد هدف قرار می‌دهند. این امر هم نتیجه دشمنی‌ آنها با خلق‌کرد است. به هدف ایجاد ترس و رغب و شکست اراده خلق‌ما در سوریه بصورت عامدانه برخی ادعاهای دروغین را منتشر می‌سازند. هیچ کادر سیاسی و نظامی جنبش ما وارد سوریه نشده است. آنهایی که از این امر واهمه دارند که کردها دستاوردهایی کسب کنند و اتحاد ملی خود را محقق سازند, از ذهنیتی حاکمیت‌گرایانه در راستای تقسیم و تجزیه سوریه , شعله‌ور ساختن جنگ مذاهب و جنگ داخلی برخوردارند.»

باید سوریه برای اراده خلق‌کرد احترایم قایل شود

در سوریه , کردها , گام‌به گام و شهر به شهر اداره مناطق را تحت کنترل خود درمی‌آورند. خلق کرد هم در برخی مناطق با توسل به اراده خود جهت ایجاد مدیریت خاص خود می‌کوشند. اما برخی‌ها از این مبارزات خلق کرد واهمه دارند. اینها از آزادی خلق‌ها می‌ترسند. اگر جامعه سوریه به آزادی برسد, بدون کردها هم آزادی خواهند شد و طبیعی‌تر از این مهم هم چیزی دیگر وجود ندارد. باید همه به اراده خلق‌کرد احترام بگذارند.

ما همچو جنبش از اتحاد خلق‌ خود در این بخش از کردستان حمایت می‌کنیم. از مبارزات خلق خود در سوریه حمایت می‌کنیم. باید تمامی بخش‌های کردستان و نیروهای دموکراتیک جهت برقراری صلح, تحقق آزادی و برابری بکوشند. ما این امر را مسئولیتی تاریخی می‌دانیم.