تصویر

خالده ترک‌اوغلو: ما در هر شرایطی مبارزه خواهیم کرد

خالده ترک‌اوغلو، قتل‌عام پاریس را به عنوان طرح نابودی آک‌پ-م‌ه‌پ ارزیابی کرد و گفت: «آنها تلاش کردند چشم مردم کورد و زنان را بترسانند. اما این مبارزه در روژاوا شکوفا شد و امروز به یک مبارزه‌ی آزادی بین‌المللی تبدیل شده است.»

خالده ترک‌اوغلو، نماینده‌ی پارلمانی دم پارتی، به مناسبت دوازدهمین سالگرد قتل سکینه جانسز، فیدان دوغان و لیلا شایلمز که در ۹ ژانویه‌ی ۲۰۱۳ در پاریس به قتل رسیدند، صحبت کرد و پشت پرده‌ی این قتل‌عام را ارزیابی کرد.

خالده ترک‌اوغلو در مصاحبه‌ای با خبرگزاری فرات (ANF) اظهار داشت که قتل‌عام پاریس نه تنها علیه مردم کورد، بلکه علیه مبارزه‌ی آزادی زنان نیز بوده و بیان کرد که این یک قتل‌عام چندجانبه است.

حمله‌ای چندجانبه علیه مبارزه‌ی آزادی

خالده ترک‌اوغلو اظهار داشت که این قتل‌عام‌ها نتیجه‌ی یک حمله‌ی شخصی نبوده، بلکه یک ترور برنامه‌ریزی شده در سطح بین‌المللی است و اینگونه ادامه داد: «قتل‌عام پاریس حمله‌ای چندجانبه علیه مبارزه‌ی آزادی مردم کورد است. در آن زمان یک روند مذاکره وجود داشت و این یک حمله‌ی برنامه‌ریزی شده با هدف تغییر وضعیت روند بود. بنابراین وقتی قتل‌عام پاریس ارزیابی می‌شود، انسان باید بیشتر از قاتل بر علت قتل‌عام تمرکز کند. سکینه جانسز نماد مبارزه‌ی آزادی زنان کورد بود. به عنوان یکی از بنیانگذاران جنبش کورد، سال‌ها رهبری مقاومت را بر عهده داشت. فیدان دوغان در عرصه‌ی دیپلماسی وظایف مهمی داشت و لیلا شایلمز نیز به شکلی فعال در مبارزه‌ی جوانان حضور داشت. حمله به این افراد، مستقیماً حمله به عناصر بنیانگذار جنبش آزادی کورد بود.»

خالده ترک‌اوغلو بیان کرد که هدف این قتل‌عام تضعیف روحیه و انگیزه‌ی مبارزه‌ی مردم کورد و این حمله‌ای علیه مبارزه‌ی زنان بود و اینگونه ادامه داد: «مبارزه‌ی آزادی زنان کورد نه تنها برای مردم کورد، بلکه برای جنبش‌های زنان جهان نیز جایگاه مهمی دارد. بنابراین تمام جنبش‌های زنان، بویژه زنان کورد باید حساب این قتل‌عام را بپرسند. ما به عنوان شورای زنان دم پارتی، ت‌ژآ و جنبش زنان کورد، در ۹ ژانویه نه تنها یادبود برگزار خواهیم کرد، بلکه مبارزه را نیز گسترش خواهیم داد.»

«قتل‌عام بخشی از یک طرح بین‌المللی است»

خالده ترک‌اوغلو با یادآوری اینکه مردم کوردستان سال‌هاست برای روشن شدن قتل‌عام پاریس مبارزه می‌کنند، خاطرنشان کرد که این قتل‌عام نه تنها توسط ترکیه انجام شده، بلکه نیروهای بین‌المللی نیز در این ترور نقش داشته‌اند و گفت: «ما می‌دانیم که ذهنیت دولت-ملت پشت این قتل‌عام است. اما این فقط با این قابل توضیح نیست. نیروهای مدرنیته‌ی سرمایه‌داری نیز نقش مهمی در این قتل‌عام ایفا کردند. باید دیده شود که پشت چنین قتل‌عام گسترده‌ای، همکاری دولت‌ها وجود دارد. دولت فرانسه در رابطه با این قتل‌عام که در فرانسه انجام شده، به جای افشای مسئولان، با دستگیری یک نفر تلاش کرد ماجرا را جمع کند. اما عاملان واقعی فاش نشدند و تلاش کردند که این قتل‌عام پنهان بماند.»

خالده ترک‌اوغلو اظهار داشت که هدف قرار دادن سیاستمداران زن یک انتخاب آگاهانه است و گفت: «زنان همیشه پیشگامان مبارزات آزادی بوده‌اند. به همین دلیل نظام‌های سلطه با هدف قرار دادن زنان می‌خواهند مقاومت اجتماعی را بشکنند. قتل زنان مبارز برای آزادی و برابری در سراسر جهان تصادفی نیست. عدم مجازات این قتل‌ها، تلاشی برای مشروعیت بخشیدن به آنها در سطح بین‌المللی است. ما می‌دانیم که اینها قتل‌عام‌های جنگ ویژه هستند و در هر شرایطی به مبارزه‌ی خود ادامه خواهیم داد.»

«دومین قتل‌عام درسیم»

خالده ترک‌اوغلو اظهار داشت که این قتل‌عام در روند راه‌حل انجام شده و در مورد آن دوره اینگونه صحبت کرد: «قتل‌عام پاریس در دوره‌ی تقویت سیاست دموکراتیک انجام شد. در آن دوره آقای اوجالان این قتل‌عام را 'دومین قتل‌عام درسیم' تعریف کرد. زیرا در این دوره دولت سیاست‌های نسل‌کشی را دنبال می‌کرد. سکینه جانسز به منظور ضربه زدن به روند مذاکره به قتل رسید. پس از پایان روند راه‌حل، دیدیم که دولت کاملاً به کانسپت جنگ روی آورده است.»

خالده ترک‌اوغلو اظهار داشت که این قتل‌عام فقط به ترکیه محدود نمی‌شود و خاطرنشان کرد که دولت‌هایی در سراسر جهان که نمی‌توانند با مردم خود صلح کنند، سیاست‌های مشابهی را دنبال می‌کنند و گفت: «در چنین روندهایی، حملات نه تنها با خشونت جسمانی انجام می‌شوند؛ بلکه با دستکاری، ارعاب و استراتژی‌های تجزیه‌ی جامعه نیز انجام می‌شوند. بنابراین باید در روندهای صلح نیز مراقب چنین خطراتی بود. قتل‌عام‌های سیاسی به هیچ وجه نباید مشروع تلقی شوند و مردم باید در برابر این حملات موضعی قوی نشان دهند.»

«مبارزه در روژاوا شکوفا می‌شود»

خالده ترک‌اوغلو اظهار داشت که قتل‌عام پاریس حمله‌ای علیه عناصر بنیانگذار جنبش آزادی کورد بوده و خاطرنشان کرد که مبارزه‌ی جنبش زنان کورد از مرزها فراتر رفته و اینگونه ادامه داد: «قتل‌عام پاریس بخشی از طرح نابودی دولت آک‌پ-م‌ه‌پ بود. با هدف قرار دادن آگاهانه‌ی زنان، آنها می‌خواستند چشم مردم کورد و زنان را بترسانند. اما این مبارزه در روژاوا شکوفا شد و امروز به یک مبارزه‌ی آزادی بین‌المللی تبدیل شده است. مبارزه‌ی جنبش زنان کورد از مرزهای منطقه‌ای فراتر رفت و خطی انقلابی ایجاد کرد. ما این انقلاب را به پیروزی خواهیم رساند و قطعاً حساب این قتل‌عام‌ها را خواهیم پرسید.»