خلع‌سلاح مجاهدین خلق و خارج کردن آن از لیست سازمان‌های تروریستی آمریکا

خلع‌سلاح مجاهدین خلق و خارج کردن آن از لیست سازمان‌های تروریستی آمریکا

وزارت خارجهٔ آمریکا نام سازمان مجاهدین خلق را رسما از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کرد.

وزارت خارجه آمریکا دلایل این اقدام را: اعلام برائت علنی مجاهدین خلق از اقدامات خشونت آمیز، عدم انجام عملیات تروریستی در بیش از یک دهۀ گذشته و همکاری برای بستن مسالمت‌آمیز اردوگاه اشرف، بر شمرده است.

این اقدام، به این معنی خواهد بود که اموال و دارایی‌های مجاهدین خلق در آمریکا مسدود نخواهد شد، و اشخاص و نهاد‌های آمریکایی از این پس می‌توانند بدون نیاز به مجوز با این گروه معاملات و نقل و انتقالات ارزی برقرار کنند.

مریم رجوی از رهبران سازمان مجاهدین خلق عصر جمعه در واکنش به این اقدام آمریکا گفت:

" این تصمیم تصمیم درستی بود، و من به خانم کلینتون برای اتخاذ این تصمیم درست که به نفع مقاومت، مردم ایران و به زیان رژیم ملاهاست، تبریک می‌گویم".

با این همه دربیانیه وزارت خارجه آمریکا به همین مناسبت آمده است: «وزارت خارجه با این تصمیم خود، «اقدامات تروریستی گذشتهٔ این سازمان، از جمله دست داشتن در قتل شهروندان آمریکایی در ایران در دههٔ ۱۹۷۰ و نیز حمله‌اش در خاک آمریکا در سال ۱۹۹۲ فراموش نمی‌کند».

در بیانیه همچنین تاکیید می‌شود که «نگرانی‌های جدی در باره این سازمان به ویژه در مورد بدرفتاری‌هایی که گفته می‌شود با اعضای خود دارد همچنان موجود است».

خلع‌سلاح

مسئله مهم این است که آمریکا و فشارهای غرب در نهایت به خلع‌سلاح این سازمان انجامید , لذا از حالت یک سازمان فعال به یک سازمان منفعل و تحت‌کنترل جامعه جهانی درآمده و این امر موضوع بحث محافل سیاسی شده و برخی کارشناسان آن را پایان فعالیت‌های مجاهدین خلق می‌نامند, چراکه بدون خواست آمریکا دیگر قادر به برداشتن هیچ‌گام دیگری نخواهد بود و از همه مهم‌تر حامیان منطقه‌ای خود را با رفتن صدام و تغییر نظام‌های کشورهای دیگر عربی از دست داده است.