کالکان :موضوع عقب‌نشینی نیروهای گریلا در حال حاضر مطرح نیست

کالکان :موضوع عقب‌نشینی نیروهای گریلا در حال حاضر مطرح نیست

 دوران کالکان از اعضای شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان در گفتگویی با کانال استرک اعلام کرد فعلا هیچ تصمیمی مبنی بر عقب نشینی نیروهای گریلا مطرح نیست و گریلاهای آنها اکنون ضمن رعایت آتش بس در موقعیت دفاعی قرار دارند .
 دوران کالکان از اعضای شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان در مصاحبه ای با برنامهی سلاسور در کانال استرک به سئوالاتی که در خصوص روند کلید خورده از سوی رهبر ملت کرد مطرح هستند پاسخ داد .
 کالکان در ابتدای سخنان خود یاد آور شد که نیروهای گریلا برای تحقق اهدافی به کوهستانها صعود کرده اند و این هدف ایجاد فرصتی برای زندگیست .
 کالکان ادعاهای اخیر رسانه های ترکیه مبنی بر اینکه نیروهای گریلا سلاح هایشان را بر زمین خواهند گذاشت و تحت نظارت ارتش ترکیه عقب نشینی خواهند کرد را تکذیب کرد و گفت گریلاها در موقعیت عقب نشینی نیستند و اساسا چنین دغدغه ای در حال حاضر مطرح نیست .
 عضو شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان با اینحال ضمن اشاره به آتش بسی که در روز بیست و سوم مارس از سوی آنها اعلام شد تأکید کرد که نیروهای گریلا ضمن رعایت اصول آتش بس در موقعیت تدافعی بسر می برند.
 کالکان گفت نیروهای گریلا فعلا عقب نشنینی نخواهند کرد و ضمن حفظ  مواضع و سنگرهای خود پیگیر چگونگی چاره یابی مسئله کرد خواهند بود .
 وی همچنین با بیان آنکه هیچ اختلاف نظری در سطح رهبری جنبش وجود ندارد تصریح کرد تاکنون هیچ اجماعی در رابطه با عقب نشینی نیروهای گریلا صورت نگرفته و در عین حال اقناع نیروهای گریلا برای تغییر موقعیتشان بسیار سخت است چرا که آنها خواهان آزادی رهبر آپو هستند. آنها می خواهند مسئله کرد حل شود و هویت ملی کردها به رسمیت شناخته شود . از دیگر خواسته های نیروهای گریلا برخورد عادلانه و بدون تبعیض با کردهاست که اگر این شرایط فراهم نشود نمی توان چندان به امکان اقناع نیروهای گریلا برای عقب نشینی امیدوار بود.
 عضو شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان در این مصاحبه موضوع کمیسیونهایی که در ارتباط با روند چاره یابی مسئله کرد در ترکیه تشکیل شده اند را مورد بحث قرار داده و آنرا گامی ضعیف و ناکافی دانسته است  که با تعریف کنونی نمی تواند کمک قابل توجهی به پیشبرد مرحله انجام دهد.
کالکان در همین ارتباط افزود مادامی که مدعی اند در وحله کنونی گزینه های سیاسی مطرح خواهند بود و مشکل از طرق سیاسی حل می شود باید نهادهای سیاسی مرجع در این روند دخیل شوند و در تشکیل کمیسیونها نقش بازی کنند . همچنین باید عقب نشینی نیروهای نظامی تحت نظارت سیاسیون انجام شود . این در حالیست که تاکنون مجلس ترکیه برای تصویب قانونی در این زمینه از خود بی میلی نشان داده است . هنوز پیشرفت محسوسی صورت نگرفته و هرچند ما کمیسیون شکل گرفته در مجلس را تماما رد نمی کنیم اما معتقدیم کمیسیون در حد روند کنونی نبوده و انتظارات ما را بر آورده نمی کند. ما تصور نمی کنیم این کمیسیون از قدرت کافی برای فراهم آوردن زمینه های یک عقب نشینی نظامی پایدار برخوردار باشد .
وی در ادامه تأکید کرد هیچ یک از نیروهای گریلایی مستقر در شمال کردستان میلی به عقب نشینی ندارند و حتی نیروهای مستقر در مناطق دیگر نیز مصرانه خواهان عبور به شمال کردستان هستند که این مهم رهبری جنبش را نیز تحت فشارهای سنگینی قرار می دهد .
 کالکان به صراحت اعلام کرد برای آغاز پروسه عقب نشینی نیروهای گریلا باید رهبر آپو در ارتباطی مستقیم آنها را خطاب قرار  دهد .
 عضو شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان همچنین در مورد کمیسیون شصت و سه نفره عقلا را نیز اظهار نظر کرد و گفت هرچند تشکیل این کمیسیون اقدامی کوچک نبوده است اما از آنجا که ترکیب نفرات آن تا حدودی یکطرفه بوده است در صورت عدم تقویت آن قادر نخواهد بود آنطور که باید در مسئولیتهای خود موفق باشد .