کنگره خلق هفتمین مجمع خود را برگزار کرد
کنگره خلق هفتمین مجمع خود را برگزار کرد
کنگره خلق هفتمین مجمع خود را برگزار کرد
از روز 15 الی 18 ماه سپتامبر در «مناطق دفاعی مدیا» هفتمین مجمع عمومی «کنگره خلق» با شرکت 60 عضو برگزار شد. در این نشست تصمیم ارتقای مبارزات و مقاومت در همه بخشهای کردستان گرفته شد. همچنین در مورد اهمیت دفاع از خاک, آب و زبان کردها گفتگوی زیادی صورت گرفت و این موضوعها مهر خود را بر کنگره زدند. گفته شد که تنها راه رهایی خلقها, ایجاد سیستم ملت دموکراتیک و حیات آزاد خلقها است.
از 15 الی 18 ماه سپتامبر در «مناطق دفاعی مدیا» هفتمین مجمع عمومی «کنگره خلق» با شرکت 60 عضو برگزار شد. کنگره خلق در این مورد بیانیهای صادر کرد.
کنگره خلق در بیانیه خود گفت که در نشست خود در مورد اوضاع سیاسی, سازمانی و برنامهریزی برای آینده , بصورت گسترده گفتگو شده است و این کنگره را به شهدای کردستان, بویژه شهدای غرب کردستان, شنگال و مخمور تقدیم کرد. کنگره خلق سوگند یاد کرد که به راه مبارزانی آنها تا پیروزی کامل ادامه دهد.
تنها راه, خودمدیریتی دموکراتیک است
کنگره خلق در بیانیه خود آورده که در نشست کنگره در مورد تغییر و تحولات خاورمیانه گفتگو شده و بر اهمیت نقش کردها در تأسیس سیستم خودمدیریتی دموکراتیک تأکید شده است . در ادامه آمده:«مرحله کنونی همان اندازه که دستاوردهایی داشت, خطرات بزرگی هم در بر دارد. امروزه نه تنها در خاورمیانه بلکه در سراسر جهان بحرانها گسترش مییابد و رژیمهای محافظهکار پی در پی محکوم به فروپاشی میشوند. آن رژیمها برای اینکه چند صباحی بر عمر خود بیافزایند, به هرگونه سازشی دست میزنند. یگانه جایگزین برای نجات خاورمیانه و جهان از این بحران و کائوس, مدل خودمدیریتی دموکراتیک خلقها است».
یورش به اقلیتها , یورش علیه فرهنگهای پرقدمت است
در این نشست به بررسی دخالتهای جهانی در خاورمیانه پرداخته شد. گفته شد که این دخالتها به شکست انجامید. قدرتها میخواهند باردیگر خود را در منطقه حاکم سازند و برای این کار هم بسیاری طرفها را به سوی خود جذب و با بسیاری از آنها سازش کردهاند. حملات اخیر به ملت کرد, بویژه غرب کردستان و شنگال بعنوان اساسیترین موضوع در نشست کنگره خلق مورد گفتگو و تبادلنظر قرار گرفت و گفته شد که حمله به اقلیتها درعین حال حمله به فرهنگهای قدیمی خاورمیانه است. زیرا در بنیان این فرهنگها, حیاتی کلکتیو و مشترک خلقها وجود دارد و قدرتها اجازه نمیدهند خلقهای خاورمیانه درکنار هم حیاتی مشترک داشته باشند و در آشتی اجتماعی بسر برند. میخواهند آیینةای مختلف خاورمیانه را ریشهکن کنند.
پیمان مدینه بر ضد داعش
همچنین در این نشست در مورد پشتیبانی آشکار قدرتهای جهانی و منطقهای از داعش گفتگو شد . گفته شد که مقابله با داعش در عین حال مقابله علیه سیستم مدرنیته کاپیتالیستی است که در دوران زوال و فروپاشی قرار دارد. باید مبارزهای ایدئولوژیک علیه داعش صورت گیرد. زیرا این گروه اسلام را مطابق منافع خود مورد استقاده قرار میدهد . لذا لازم است هرچه زودتر پیمان مدینه عملی گردد. نباید هیچیک از ادیان و آیینهای خاورمیانه ابزار جنگ قرارگیرند, بلکه برعکس, باید به بنیانی برای ایجاد اتحاد و حیات آزاد مشترک در این سرزمین قدیمی, مبدل گردند. سیستم مدرنیته کاپیتالیستی نمیخواهد این حقیقت را بپذیرد و تحمل آن را ندارد. به همین دلیل در هیأت داعش به شیوهای وحشیانه به دستاوردهای ملت کرد در همه بخشها یورش میبرد.
مبارزه مشترک در غرب کردستان, نمونه بارز ملت دموکراتیک است
در نشست کنگره خلق همچنین بر اهمیت حیات آزاد و دموکراتیک برای ملت کرد تأکید شد و برای کردها, ایجاد سیستم خودمدیریتی دموکراتیک از آب و نان ضروری تر است. مقاومت ملت کرد دیگر به یکی از حقیقتهای مقاومتگری بینظیر برای همه خلقهای خاورمیانه مبدل شده است. در سایه مقاومت ملت کرد, همه خلقهای تحت ستم خاورمیانه مقاومت میکنند. غرب کردستان, دستاوردهای آن و مقاومت بینظیرش همانند دیگر عرصههای عملی مبارزه ملت کرد مهر خود را بر نشست کنگره زد. گفته شد که امروزه در این مبارزات کردها ملتهایی چون اعراب, سریانی, ارمنی و غیره سهیم شدهآند. در کنار ملت کرد قهرمانانه جای گرفتهاند. این هم نمونه بارزی برای تأسیس سیستم خودمدیریتی دموکراتیک است. مدلی که امروزه ملت کرد در غرب کردستان پیشاهنگی آن را برعهده دارد, امیدی بزرگ برای همه خلقها است.بدون غرب کردستان نه اپوزیسیون سوریه پیشرفت میکند و نه نیروها میتوانند برضد داعش بجنگند.
به تغییر ذهنیتی ریشهای نیاز هست
در بخش سازمانی و فعالیتهای اجرایی کنگره در مورد اهمیت ایجاد سیستم خودمدیریتی دموکراتیک در همه بخشهای کردستان تأکید و گفته شد که یگانه راه برای دفاع کردها در مقابل حملات , ایجاد اتحاد ملی و تحقق سیستم دموکراتیک با کمک همه خلقها است. در زیرمجموعه حیات آزاد و دموکراتیک, کمونها, مجالس و اجرایی کردن 8 مبدأ ملت دموکراتیک حیاتی است. همچنین گفته شد که برای اجرایی کردن اینها, به تغییر ریشهای ذهنیت نیاز هست که آن هم پیشبرد آموزش در همه عرصههای جامعه ممکن میگردد».
تصمیمات مهم در نشست کنگره
در هفتمین نشست کنگره خلق تصمیماتی مهم اخذ شد:
ـ پیشبرد و ارتقای دفاع ذاتی در همه بخشهای کردستان.
ـ دفاع از خاک, فرهنگ و زبان مادری در مقابله با حملات اشغارگران.
ـ دفاع از خاک, آب و انرژی خودی و ایجاد زمینهها برای بازگشت به روستاها بر آن اساس.
ـ پیشبرد اقتصاد کومونال بر ضد اقتصاد لیبرالی که حیات را از حقیقت خود دور میسازد. اقتصادی که از طریق کئوپراتیوها خود را سازماندهی میکند. برای اینکه یک جامعه خود را از ذهنیت اشغالگری نجات دهد, مدل اقتصاد مطابق جامعهای که همه بخشهای آن در آن سهیم باشند, پیشبرد مییابد.
باید بسیج عمومی در همه بخشهای کردستان اعلام شود.
فراخوان نشست کنگره خلق این است که همگان در مدل ملت دموکراتیک سهیم شوند. این نشست کنگره به همه شهدای غرب کردستان, شنگال و مخمور تقدیم شد. کنگره خلق اعلام کرد که تمامی شرکتکنندگان نشست با جوش و خروشی عظیم در راستای پیروزی و ارتقای مبارزات سوگند یاد کردهاند.