کارایلان: اگر لازم شد, چرا هیأتی از ما به امرالی نرود

کارایلان: اگر لازم شد, چرا هیأتی از ما به امرالی نرود

«مراد کارایلان» رئیس شورای رهبری ک.ج.ک و «روناهی سرحد» عضو شورای رهبری ک.ج.ک کنفرانسی خبری با بسیاری از نهادهای خبری جهانی برگزار کردند و در مورد مرحله صلح تحلیلاتی انجام دادند.

ک.ج.ک پیشتر در پی فراخوان رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان اعلام آتش بس کرد و درحالی همچنان گام‌های مهمی برمی‌دارد, از سوی مطبوعات و رسانه‌های جهانی با استقبال روبرو می‌شود. شمار زیادی از روزنامه‌نگاران و خبرگزاری‌های کردستانی و خارجی همچنان به منطقه دفاعی مدیا سفر می‌کنند و اخبار موجود در مورد مرحله صلح را انعکاس می‌دهند. بنا به گزارشی که از دفتر انفورماسیون روابط خارجی ک.ج.ک حاصل شده, دهها نهاد ترکیه‌ای , منطقه‌ای و بین‌المللی مراجعه کرده و خواستار انجام مصاحبه با «مراد کارایلان» هستند. مسئولین دفتر انفورماسیون ک.ج.ک اعلام کردند که نمی‌توانند همه درخواست‌ها را بپذیرند, به همین خاطر برخی از خبرگزاری‌ها را انتخاب و به حضور می‌پذیرند. همچنین گفته شد که قرار مصاحبه برخی از نهادها هم لغو شده است.

از جمله خبرگزاری‌ها و نهادهای مطبوعاتی که کارایلان با آنها مصاحبه انجام داده اینها هستند: نیویورک‌تایمز آمریکا, ایندپندنت انگلیس, رادیوی سوئد, رادیوی دانمارک, کانال الجزیره, المصرالیوم روزنامه مصری, الاتجاه تی وی لبنان.

کارایلان در جمع خبرنگاران گفت, هنوز تصمیم نگرفته‌اند که عقب‌نشینی کنند. وی افزود که روابطشان با امرالی از بصورت کند صورت می‌گیرد.

کارایلان درمورد مرحله آتش‌بس هم به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ داد و اذعان داشت که پیشتر هم چند دوره از مذاکرات اسلو صورت گرفت و همزمان با مذاکرات اسلو با امرالی هم دیدارهایی صورت گرفت. وی افزود:«از سال 93 تاکنون غیر از آتش‌بس کنونی, 8 بار آتش بس اعلام کرده‌اند».

کارایلان خاطرنشان ساخت که برای چاره‌یابی مسئله کرد, باید با رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان ارتباط داشته باشند و گفت:«اگر لازم شد, چرا هیأتی از ما به امرالی نرود». کارایلان همچنین افزود:«ما همچو جنبش, می‌خواهیم مسئله کرد چاره‌یابی شود و مرحله صلح را پیشبرد دهیم. کمیسیون عقلا هرچند کافی نیست اما تشکیل شد. برای تشکیل کمیسیون مجلس هم مراجعاتی صورت گرفت. ما بعنوان جنبش بر سر آن بحث و گفتگو می‌کنیم. مخالف به بن‌بست‌رسیدن مرحله صلح هستیم. باید این مرحله بخوبی پیشبرد یابد. اما هر بار که با رهبرمان در امرالی تبادل نظر می‌کنیم, 15 الی 20 روز طول می‌کشد. هیأتی که نزد رهبری می‌رود, به وزارت دادگستری بطور رسمی مراجعه می‌کند و این وزارت هم مسئله را با نخست‌وزیری درمیان می‌گذارد. اگر مجوز صادر شود, هیأت می‌تواند نزد رهبری در امرالی برود. پس از آن هم نزد ما می‌آیند. ماهم اگر خواستیم نگرانی‌ها و نظرات خود را بیان داریم, پاسخ نامه آورده شده توسط هیأت را می‌نویسیم و هیأت امرالی باردیکر به وزارت دادگستری مراجعه می‌کند و آنها هم باردیگر نزد نخست‌وزیر می‌روند. این امر هم موجب کندشدن روند گفتگوها و ارتباطات ما می‌شود. بایستی برای پیشبرد مرحله صلح راهکاری مشابه آفریقای جنوبی در برگرفته شود. تازمانیکه رهبری ما در تحت انزوا باشد, ارتباطات و گفتگوهایی سالم و صحیح صورت نمی گیرد. اگر مشابه آنچه ماندلا انجام‌داد, مسایل پیش‌روند, مسلما تصمیم‌گیری‌ها سریع‌ترانجام خواهد شد. باید سریع‌تر عمل کرد. برای تصمیم‌گیری سریع از جانب ما, اگر لازم شد, چرا هیأتی از جانب ما به امرالی نرود؟»