کارایلان: انتظارات زیادی از جنوب کردستان‌داریم/امیدواریم ایران نیز حامی روند صلح‌باشد

کارایلان: انتظارات زیادی از جنوب کردستان‌داریم/امیدواریم ایران نیز حامی روند صلح‌باشد

«مراد کارایلان» رئیش شورای رهبری ک.ج.ک گفت که به برقراری صلح و آشتی میان ملت‌ها بسیار معتقد و پایبند هستند و افزود:«اگر نه ما همچو جنبش آزادیخواهی می‌توانیم بجنگیم و خلق‌مان را به آزادی واصل نماییم. دارای چنان قدرتی هم هستیم». کارایلان ضمن اشاره به نقش اقلیم کردستان در مرحله چاره‌یابی دموکراتیک, گفت:«بدون‌شک در مرحله حساس کنونی انتظارات بسیار زیادی از جنوب کردستان داریم». در ادامه می‌افزاید:«ما می‌خواهیم که بگونه ای رسمی و مثبت برای مستقرشدن و ماندن نیروهایمان در جنوب کردستان اقداماتی صورت گیرد. در عین حال ما نسبت به حمایت‌های مداوم خلق‌کرد امیدواریم».
«مراد کارایلان, رئیس شورای رهبری ک.ج.ک» در 25 آوریل تصمیم خروج نیروهای گریلا از ترکیه و شمال کردستان در هشت می را اعلام کرد. وی در این زمینه با روزنامه روداو جنوب کردستان مصاحبه‌ای انجام داد.
کارایلان گفت:«ما از صلح سخن می‌گوییم, زیرا به آشتی و برادری خلق‌ها اعتقاد کامل داریم. اگر نه ما همچو جنبش آزادیخواهی توان آن را داریم که بجنگیم و خلق‌مان را به آزادی برسانیم. دارای چنین قدرتی هم هستیم. از اوایل مبارزاتمان تا به امروز همچنان به قدرت و توانمندی خود باور داشته‌ایم. این امر در آینده هم اثبات خواهد شد. ما خواستار چاره‌یابی پایدار هستیم, اما چاره‌یابی‌ای شرافتمندانه. وقتی که ما برای چاره‌یابی دموکراتیک گام برمی‌داریم, باید شماها هم از ما پشتیبانی کنید. لذا ما از همگان می‌خواهیم که از مبارزات آزادیخواهانه حمایت کنند».
مرحله کنونی با سابق تفاوت دارد
کارایلان اذعان داشت که در زمینه عقب‌نشینی از تجاربی ارزنده گریلایی برخوردار هستیم و تصریح کرد که مرحله کنونی با سال 1999 تفاوت دارد. کارایلان گفت:«خروج نیروهای ما در دوره‌ای صورت می گیرد که بیش از پیش نیرومندیم. لذا با عقب‌نشینی سال 99 که یک‌جانبه بودع تفاوت زیاد دارد. ما به رهبری خود اعتقاد و اعتماد کامل داریم و به خود هم باور داریم که می‌توانیم مرحله را پیشبرد دهیم. تنها خواست رهبری ما این است که مسئله کرد از طرق دموکراتیک چاره‌یابی شود. این موضع اساسی ما است و از این لحاظ هم دارای روحیه‌ای عظیم هستیم. البته نمی‌گوییم که همه‌چیز عالی است و مسایل حل شده‌اند, غیر همه مسایل حل نشده‌اند. این مسئله برای ما مقوله‌ای بسیار مهم است. بدون‌شک تصمیم به خروج‌ نیروها کاری آسان نبود, اما ما تحت هر شرایطی به رهبریمان اعتقاد کامل داریم. کماکان در صورت انجام هر حمله‌ای, به مقاومت گریلاها و خلقمان نیاز هست. نیابد هیچ کس و یا نیرویی نسبت به این امر شک داشته باشد. هر گونه حمله‌ای در هنگام خروج نیروها به معنای توقف آن خواهد بود. نیروهای ما هم حق مقابله‌به مثل و مقاومت را دارند».
گام‌هایی که باید برداشته شوند
کارایلان گام‌هایی که باید برای چاره‌یابی برداشته شوند را چنین عنوان کرد:«گام‌هایی که باید در مرحله کنونی برداشته شوند, آتش‌بس, خروج نیروها و تغییر قانون اساسی پس از خروج نیروها است. پس از انجام این تغییرات هم نوبت به مرحله عادی‌سازی می‌رسد. برداشتن بزرگترین مانع بر سر راه دموکراتیزه‌شدن ترکیه, همانا چاره‌یابی مسئله کرد است.با این کار نه تنها در ترکیه, بلکه در سوریه و ایران هم راه بر چاره‌یابی مسئله کرد گشوده می‌شود. حتی نفع زیادی برای جنوب کردستان هم در برخواهد داشت. دموکراتیزه شدن ترکیه هم نمونه‌ای بارز برای دموکراتیزه شدن خاورمیانه خواهد شد».
کارایلان در ادامه افزود:«نیروی گریلا اسلحه را کنار نمی‌گذارد. درواقع سلاح‌ها صرفا خاموش می‌شوند. در هنگام خروج نیروهایمان هم همه سلاح‌هایشان را با خود دارند. ما به صحیح‌ترین شیوه عمل می‌کنیم».
وی همچنین در خصوص موضع ایران در قبال مرحله کنونی گفت روندی که آغاز شده است به نفع ثبات در منطقه است و می تواند فرصتی برای ایران نیز محسوب شود . ما امیدواریم ایران نیز حامی این روند باشد .
 رئیس شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان در ادامه به مسئولیتهایی که در این جریان بر عهده دولت اقلیم جنوب کردستان است پرداخت و گفت بی گمان انتظارات زیادی از مسئولان جنوب کردستان وجود دارد و همانطور که هولیر در گذشته از روند اعلام حمایت کرده است اکنون نیز ما توقع داریم حمایتهای جنوب کردستان ادامه داشته باشند.