کنش DFG و MKG در آنکارا: هیچگاه از حقیقت دست نخواهیم کشید

جمعیت روزنامه‌نگاران زن مِزوپوتامیا (MKG) و جمعیت روزنامه‌نگاران دجله-فرات (DFG)، در رابطه با روزنامه‌نگارانی که توسط دولت اشغالگر ترکیه به قتل رسیدند، بیانیه داده و اعلام کردند: «تحت هیچ شرایطی دوربین و قلم آنان بر زمین نخواهد ماند. ما هیچگاه از بیان حقا

جمعیت روزنامه‌نگاران زن مِزوپوتامیا (MKG) و جمعیت روزنامه‌نگاران دجله-فرات (DFG)، در رابطه با روزنامه‌نگاران نظام داشتان و جیهان بیلگین که در شمال و شرق سوریه توسط پهپاد دولت اشغالگر ترکیه به قتل رسیدند، بیانیه‌ای مطبوعاتی دادند.

رزوزنامه‌نگار حسین آیکول، تورگوت دَده‌اُغلو رئیس کل سندیکای کارکنان مطبوعات، انتشارات و چاپخانه‌ها (Basin-Iş) و کنفدراسیون سندیکاهای کارگران انقلابی (DISK)، و نمایندگان پارلمانی حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها (دم پارتی)، در مقابل خبرگزاری مزوپوتامیا (MA) تجمع کردند. در جریان این تمجع، بنری حاوی نوشته «نظام داشتان و جیهان بیلگین جاودانه‌اند، حقیقت ساکت نمی‌شود»، به چشم می‌خورد.

چند سال است که مطبوعات آزاد تسلیم نشده‌اند

مَلَک آوجی، خبرنگار ژن نیوز، سخنانی ایراد کرد. وی ضمن اشاره به مقاومت چهل ساله مطبوعات آزاد با وجود حملات کنتراها و اعضای ژیتم، به نقش مبارزان در آگاهی‌رسانی در مورد مقاومت کوبانی و شنگال اشاره کرد.

«آزادی کوبانی را در تمام جهان پخش کردند»

ملک آوجی اعلام کرد که روزنامه‌نگاران بیش از همه هدف حمله قرار می‌گیرند و در مورد ناظم داشتان و جیهان بیلگین گفت: «وقتی داعش به کوبانی حمله کرد، هر دو رفیق ما روزها در پی خبر بودند. آن‌ها آزادی کوبانی را به تمام دنیا اعلام کردند.»

ملک آوجی اعلام کرد که کسانی که بمباران می‌شوند، فقط دوربین در دست دارند و به تناقض موجود بین حرف و عمل دولت ترکیه در زمینه صلح اشاره کرد.

روزنامه ‌گار حسین آیکول نیز گفت که دولت ترکیه نمی‌خواهد که حقایق به افکار عمومی برسند و به همین دلیل روزنامه‌نگاران هدف حمله قرار می‌گیرند. وی به طرح دولت ترکیه برای حملات در خارج از مرزها اشاره کرد و اعلام کرد که حملات علیه روزنامه‌نگاران، مطبوعات و تلویزیون‌ها در این راستا انجام می‌شود.

بورجوگول چوبوک، نماینده پارلمانی دم پارتی نیز ضمن اشاره به حملات سیستماتیمک به روزنامه‌نگاران، اعلام کرد که قتل هدفمند خبرنگاران از فلسطین و اردن گرفته تا عراق و سوریه و روژاوا، جنایت جنگی است.

وی اعلام کرد که در صورت بحث از صلح و آشتی، نباید به خبرنگاران حمله شود و خواستار پایان دادن به جنایات جنگی شد. همچنین وی اعلام کرد که اگر دولت خواهان صلح است، باید عاملان این قتل را محاکمه کند. بورجوگول این حمله را جنایت علیه بشریت دانست و اعلام کرد که باید سیاست جنگ در منطقه پایان یابد.