محافظت سوئیس و هرواتستان از قاتل دکتر قاسملو
محافظت سوئیس و هرواتستان از قاتل دکتر قاسملو
محافظت سوئیس و هرواتستان از قاتل دکتر قاسملو
مشخص شد که کشور اتریش از کشورهای سوئیس و هرواتستان خواسته که «محمدجعفر صحرارودی» از اعضای سازمان اطلاعات ایران و قاتل دکتر قاسملو را که اخیرا به اروپا سفر کرده, تحویل وی دهد, اما علیرغم اینکه دستور بازداشت آن شخص در عرصه بینالمللی صادر شده, آن دو کشور حاضر به تحویلدادن او نشدند. هیوا بهرانی از اعضای حزب دموکرات کردستان ایران گفت اتریش بخاطر اینکه از بحرانیشدن مسئله در عرصه بینالمللی واهمه داشته, مسئله را سرپوش گذاشته است.
دکتر عبدالرحمان قاسملو, دبیرکل حزب دموکرات کردستان ایران در 13 آگوست 1989 در شهر وین پایتخت اتریش در حین دیدار با نماینده رژیم ایران مورد هدف حمله مسلحانه قرار گرفت. «عبدالقادر آذری, مسئول تشکیلات دموکرات در فرانسه» و «دکتر فاضل رسولی» همراه با قاسملو ترور شدند.
پس از این جنایت, منصور بزرگیان و جعفر صحرارودی مدتی در بازداشت بسر بردند, سپس از سوی اتریش به ایران فرستاده شدند. گفته میشود که صحرارودی در حین حمله, زخمی شده بوده, ولی در بیمارستان وین گفته بود:«من در سالن میانی بسر میبردم. یک جوان در را باز کرد و اسلحهاش را به سوی من نشانه رفت و شلیک کرد».
بنا به درخواست پليس اتريش از روز 22دسامبر1989، يک دستور جلب بين المللی عليه او و دو همکار ديگرش صادر شد (متن حکم جلب جعفری صحرارودی ضميمه است).. او سالهاست به خاطر لاپوشانی سوابق تروريستی و جنايتکارانه اش از نام جعفری استفاده می کند و کلمه صحرارودی را از اسمش حذف کرده است.
او که سر ميز مذاکره طرح ترور قربانيان را به اجرا در آورد، در جريان اين عمليات جنايتکارانه زخمی شد، به همين خاطر نتوانست از صحنه خارج شود و توسط پليس اتريش دستگير شد. اما به فاصله کوتاهی در اثر تهديد و تطميع رژيم ايران تحت عنوان «مصونيت ديپلوماتيک» آزاد شد و به ايران برگشت.
جعفری صحرارودی که از فرماندهان رژيم در جنگ هشت ساله با عراق بود، از کليدی ترين عناصر دستگاه صدور تروريسم و بنيادگرايی نظام ولايت فقيه است که به ويژه بعد از اشغال عراق توسط نيروهای آمريکايی، نقش مهمی در سازماندهی و هدايت جوخه های ترور و انفجارها در عراق و برپا کردن جنگهای فرقه ای و برادر کشی در اين کشور داشته است. او در دوران احمدی نژاد به سمت معاونت امنيت داخلی دبيرخانه شورای عالی امنيت ملی گماشته شد که در اين جا نيز به طور مشخص امور مربوط به عراق را دنبال می کرد. جعفری صحرارودی که در شورايعالی امنيت رژيم معاون پاسدار سرتيپ علی لاريجانی بود، پس از اين که لاريجانی به رياست مجلس رسيد، مشاور و رئيس دفتر او شد و تحت همين پوش فعاليتهای تروريستی خود در عراق را هم چنان ادامه داد.
حضور چنين فردی در ژنو مقر اروپايی ملل متحد و شرکت او در کنفرانس بين المجالس در تعارض آشکار با همه قوانين و کنوانسيونهای بين المللی است.
درخواست برای بازداشت
«هیوا بهرامی» نماینده حزب دموکرات در اتریش و آلمان اعلام کرد که وقتی مطلع شدند صحرارودی درژنو بسر میبرد, خواهان بازداشت او شدند. وی افزود:«مقامات سوئدی ادعا کردند که صحرارودی دارای پاسپورت دیپلماتها است و مصون میباشد, اما این ادعا صحیح نیست. او تنها بعنوان مشاور رئیس مجلس به اروپا رفته».
بهرامی افزود:«ما به هر آن کشورها درخواست بازداشت صحرارودی را به نیرو های امنیتی دادیم اما پاسخ رد دادند. ما میخواهیم وزارت خارجه , دادگستری در مورد این مسئله توضیح بدهند. درواقع سوئیس و هرواتستان از صحرارودی حمایت میکنند و قانون را نقض کردهاند. دولت اتریش این مسئله را سرپوش گذاشت, اما ما دستبردار قضیه نخواهیم بود».
مواضع کردها
بهرامی اذعان داشت پس از اینکه اثبات شد که صحرارودی در ژنو است, کردهای هرچهاربخش کردستان رسما درخواستهایی ارایه دادهاند و کردها از طریق ایمیل و تلفن از ما خواستند که هرآنچه از دستمان برآید انجام دهیم.