مخالفت سران گروه بریکس با تهدیدهای نظامی علیه ایران

مخالفت سران گروه بریکس با تهدیدهای نظامی علیه ایران

رهبران برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی، پنج کشور معروف به گروه بریکس، در پایان نشست دو روزه خود با تهدید نظامی علیه ایران مخالفت کردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، رهبران «قدرت‌های در حال ظهور» روز چهارشنبه هفتم فروردین ماه در پایان اجلاس دو روزه خود در بندر دوربان در آفریقای جنوبی، بر مخالفت خود با تهدید نظامی علیه ایران تاکید کردند.

رهبران این پنج کشور، برزیل، روسیه هند، چین و آفریقای جنوبی، در پایان نشسته دو روزه خود اعلام کرده‌اند: «ما نگران تهدید به اقدام نظامی و همان اندازه نگران تحریم‌های یکجانبه هستیم.»

در هفته‌های اخیر، بحث‌ها درباره احتمال حمله نظامی اسرائیل به ایران بار دیگر بالا گرفته است. مقامات آمریکایی نیز در عین سخن‌گفتن راه‌حل دیپلماتیک برای پرونده هسته‌ای ایران، بر حق اسرائیل در دفاع از امنیت خود نیز تاکید کرده‌اند.

باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده، در آستانه سفر به اسرائیل در مصاحبه‌ای گفت بیش از یک سال طول می‌کشد تا ایران بتواند یک بمب اتم تولید کند.

باراک روز ۳۰ اسفند در اسرائیل گفت: «حمایت ایالات متحده از اسرائیل در برابر تهدیدهای منطقه‌ای از جمله تهدید ایران اتمی تزلزل‌ناپذیر است و در جریان این سفر به مردم اسرائیل این پیام را می‌دهم که این حمایت بی‌قید و شرط ادامه خواهد یافت.»

پنج کشور نامبرده خواستار یک «روند سیاسی سوری‌محور» برای دستیابی به صلح از طریق گفت‌وگو شده‌اند که «خواسته‌های مشروع همه گروه‌های جامعه سوری را برآورده می‌کند و استقلال سوریه را نیز محترم می‌شمرد».

کشورهای بریکس در عین حال خواستار اجازه دسترسی کمک‌های بشردوستانه به سوریه شده‌اند.

دو سال از اعتراض و شورش در سوریه می‌گذرد و منابع سازمان ملل می‌گویند ۷۰ هزار نفر در این مدت در جریان این درگیری‌ها کشته شده‌اند. مخالفان بشار اسد، روسیه، ایران و چین را به حمایت از حکومت دمشق متهم می‌کنند. آمریکا، ترکیه و برخی از دولت‌های عربی از مخالفان مسلح سوری حمایت می‌کنند.