مقاومت خلق‌کرد در غرب کردستان ـ آمد دجله

مقاومت خلق‌کرد در غرب کردستان ـ آمد دجله

مقاومت خلق کرد در غرب کردستان بصورت هرچه باشکوه‌تر و مصمم‌تر ادامه دارد. آخرین بار گروه‌های مزدور در شمال کردستان ( در ترکیه) بویژه در سرکانی به سازماندهی مجدد خود پرداختند و در پی همکاریهای مالی, نظامی و لجستیکی ترکیه به شهر سریکانی غرب کردستان حمله کردند.

این سومین حمله بود که علیه خلق‌کرد در این بخش از کردستان صورت می‌گیرد. در نوامبر و دسامبر سال 2012 دو بار حمله صورت گرفته و در هر دو بار هم گروه های مزدور دچار شکستی سنگین شده و دست به عقب‌نشینی زدند. اما بنا به گزارش منابع «واحدهای مدافع خلق, ی.پ.گ» و محلی, حمله سوم این گروه‌ها گسترده تر بوده. زیرا این گروه‌ها وارد ترکیه شده و پس از آموزش‌های لازم با استفاده از تانک و تسلیحات سنگین به حملات خود دست زدند. در حمله سوم هم دچار شکستی سنگین شدند. چند مسئله اساسی وجود دارد که باید در این زمینه ما کردها آن را مورد مداقه قرار دهیم.

1 ـ این حمله هرچند حمله گروه‌های مزدور عنوان شده, اما اهداف و ظرفیت‌هایش گسترده‌تر از آن است که تصور می‌شود. می‌توان گفت که این حملات نوعی حمله مستقیم دولت ترکیه است و هدف آن هم شکستن اراده کردها در سوریه نوین است. درست است که از گروه‌های مزدور استفاده می‌شود, اما درواقع نیروی موجود, نیروی دولت ترکیه است.

2 ـ قدرت‌های جهانی هم در این حملات دست دارند. بویژه دولت‌هایی از قبیل فرانسه بطور مستقیم در آن دست دارند. گروه‌هایی که به سریکانی حمله می‌کنند, دارای لوبی‌هایی در فرانسه هستند. گذشته از این, چندروز پیش یک دستگاه متعلق به دولت فرانسه درحالی که مهمات نظامی برای گروه‌های مزدور منتقل می‌کرد, به دست نیروی ی.پ.گ افتاد. فرانسه هم‌اکنون هم در کشور مالی در آفریقا «علیه القاعده می‌جنگند و در سریکانی غرب کردستان هم با همان سازمان همکاری می‌کند, زیرا در هر دو منطقه دارای منافعی اقتصادی است. بسیاری از قدرت‌های بین‌المللی هم صرفا نظاره‌گر این جنگند هستند و منتظر نتایج آن هستند.

3 ـ هم‌اکنون هم برای تدارک جنگی گسترده, نوعی آرامش برقرار است. زیرا مسئله مهم این است که گروه‌های مزدور به تنهایی توانایی تصمیم‌گیری را ندارند. باید دولت‌ها و قدرت‌های بزرگ در این زمینه سیاست‌هایشان را تغییر دهند. یا باید در سوریه با کردها بجنگند و یا اینکه جایگاه سیاسی کنونی کردها را بپذیرند. همچنین باید مطابق آن, سیاست‌ داخلی سوریه تغییر یابد و نوع روابط کردها و نیروهای دیگر مورد تجدید نظر قرار گیرد.

4ـ اگر چنانچه  در سوریه پیشرفتها و تحولاتی به میان آید, مستقیما بر شمال کرستان هم تأثیرگذار می‌شود. به عبارتی دیگر, اگر ترکیه جایگاه سیاسی کردها در غرب کردستان را بپذیرد, ناچار می‌شود جایگاه کردها در شمال را هم بپذیرد. کردها هم‌اکنون با توسل به استراتژی‌ای استوار متحد شده‌اند. قدرت‌های حاکم هم این را بخوبی می‌دانند.

به همین خاطر هم‌اکنون مقاومت غرب کردستان به تمامی کردستان مرتبط است. حمایت و پشتیبانی از این مبارزات هم حمایت از تعیین آینده و سرنوشت خلق‌کرد و کردستان است.

منبع: آزادی ولات