حکومت مرکزی بغداد تصمیم به برچیدن پایگاههای نظامی ترکیه از عراق گرفته و به احتمال زیاد این موضوع در جلسه علنی مجلس عراق نیز مطرح شود. بارزان فرج نماینده اتحادیه میهنی کردستان در فرانسه و بلژیک اظهار داشت: "امیدواریم که ارتش ترکیه از عراق خارج شود".
حکومت مرکزی بغداد در تاریخ 2 اکتبر تصمیم به برچیدن پایگاههای نظامی ارتش ترک در عراق و جنوب کردستان گرفت. این تصمیم در زمانی گرفته شد که پارلمان ترکیه لایحه اوپراسیونهای نظامی برون مرزی را بار دیگر به تصویب رساند. بدین صورت روابط میان دولت ترکیه و عراق به سردی هرچه بیشتری از سال 2003 تا کنون گرایید.
آرکان الزیباری پارلمانتار مجلس عراق گفت که مجلس نیز درصدد است تا پایگاههای نظامی ارتش ترک در جنوب کردستان برچیده شود. زیباری در گفتگویی با خبرگزاری روسی Ria Novosti گفت: "برای اینکه توافقات گذشته میان رژیم صدام حسین و حکومت آنکارا که اجازه حضور نظامیان ارتش ترک در شمال عراق را داده بود، لغو شود، کمیسیون روابط خارجی مجلس، این طرح پیشنهادی را در جلسه علنی مجلس مطرح خواهد کرد".
پایگاههای نظامی ارتش ترک از سال 1990 تا کنون در جنوب کردستان حضور دارند. در این منطقه دهها تانک و هزاران سرباز ارتش ترک حضور دارند. همانگونه که همگان نیز از آن اطلاع دارند، ترکیه از این پایگاهها به عنوان مراکز جاسوسی در جنوب کردستان استفاده میکند.
اما اکنون معلوم نیست که آیا حکومت بغداد این تصمیم را مطرح خواهد کرد یا نه. اما به خاطر وجود این پایگاهها، انتقادات بسیاری به حکومت بغداد و هولیر وارد شده. ارتش ترک از سویی همچنان در مناطق جنوب کردستان حضور دارند و از سوی دیگر روزانه از طریق زمینی و هوایی این مناطق را بمباران میکند.
"بارزان فرج" نماینده اتحادیه میهنی کردستان در فرانسه و بلژیک در گفتگویی با خبرگزاری فرات "ANF" گفت که باید حکومت اقلیم کردستان تصمیم حکومت مرکزی را به اجرا بگذارد.
حکومت عراق با همکاری حکومت اقلیم کردستان این تصمیم را اجرایی میکنند
فرج اظهار داشت که اگر مسئلهای در رابطه با امنیت کشور و دفاع از مرزهای کشور وجود داشته باشد، تصمیم آن توسط حکومت مرکزی عراق گرفته میشود. وی در ادامه گفت: "هنگامی که حکومت مرکزی بغداد چنین تصمیمی را اخذ کند، با همکاری حکومت اقلیم کردستان این تصمیم را اجرایی میکنند. اگر حکومت عراق چنین تصمیمی را اخذ کند، حکومت اقلیم کردستان نیز همکاری کرده و این تصمیم را به اجرا خواهد گذاشت".
او در ادامه گفت: "ما میگوییم که عراق یک کشور فدرال است. حکومت اقلیم کردستان دارای حاکمیت میباشد، اما مرزهای کشور در دست دولت مرکزی میباشد و هر تصمیمی از سوی حکومت مرکزی اخذ شود، حکومت اقلیم کردستان نیز اجرا خواهد کرد". وی اذعان داشت که نمیدانم که این تصمیم اخراج نظامیان ترک چگونه عملی خواهد شد, اما حکومت اقلیم، تصمیمات حکومت مرکزی را اجرا خواهد کرد.
نباید نظامیان عراق وارد کردستان شوند
نماینده ی.ن.ک در ادامه خاطر نشان ساخت که این حزب در حکومت مرکزی عراق نیز جای دارد. او گفت: "اما نمی گوییم که بایستی نظامیان عراق وارد کردستان شوند، چون اقلیم کردستان از ارتش مستقلی برخوردار است. این ارتش, ارتش پیشمرگه میباشد و بخشی از ارتش عراق است. در این چارچوب نیز میتوانند به عنوان بخشی از عراق از مرزهای اقلیم کردستان محافظت کنند".
فرج در ادامه گفت: "ما به شدت مخالف حضور ارتش کشور دیگری در مرزهای کردستان عراق میباشیم. حال بهانه حضور این ارتش، حزب کارگران کردستان باشد یا هر بهانه دیگر، بدین صورت مسئله کرد چارهیابی نخواهد شد. خسارات ناشی از حضور این نظامیان بیشتر از حزب کارگران کردستان متوجه شهروندان کرد جنوب کردستان میباشد. چون در نتیجه حملات روستاها نابود شده و شهروندان کرد جان خود را از دست میدهند. یعنی ما خواهان چنین موردی نیستیم، بلکه خواهان چارهیابی مسئله کرد از راههای مسالمتآمیز و مذاکره میباشیم".
بارزان فرج خاطر نشان ساخت: "امیدواریم که ارتش ترکیه از عراق خارج شود.این تصمیمی بود که در گذشته میان حکومت عراق و ترکیه به امضا رسیده بود. اما حکومت کنونی بغداد نیز کار جدیی را در راستای خروج نظامیان ترک از مرزهای عراق انجام نمیدهد. تصمیم توسط حکومت مرکزی لازماجرا است".
باید در سوریه تمامی حقوق سیاسی کردها به رسمیت شناخته شود
بارزان فرج نماینده اتحادیه میهنی کردستان در فرانسه و بلژیک با اشاره به وضعیت کنونی غرب کردستان و سوریه گفت: "ما به عنوان ی.ن.ک اهمیت بسیاری برای وضعیت غرب کردستان قایل هستیم. در سوریه، انقلاب در حال تحقق است. ما در جلسه حزب خود بر سر مسئله سوریه و به ویژه وضعیت کردها در سوریه بحث بسیاری به میان آوردیم. از تمامی تحولات دموکراتیک در سوریه حمایت میکنیم. بایستی تمامی حقوق سیاسی ملت کرد به رسمیت شناخته شود. ما از فعالیت آنها حمایت میکنیم".
وی در ادامه گفت: "ی.ن.ک یکی از نیروهای قدرتمند کردستان است و با دیگر نیروهای کرد روابط خوبی دارد. ی.ن.ک از پیمان تشکیل شورای عالی کردها در هولیر مطلع است و در این پیمان حضور داشته است".
فرج خاطر نشان ساخت که آنها از جلسه مخفی که گفته میشود در تاریخ 2 اکتبر علیه حزب همبستگی دموکراتیک در شهر هولیر برگزار شده است، اطلاعی ندارند و گفت: "در واقع موضع ی.ن.ک مشخص است. مدیریت ی.ن.ک دو هفته قبل جلسه مدیریت خود را برگزار کرد. بخشی از بیانیه پایانی جلسه در رابطه با وضعیت سوریه، به ویژه کردستان سوریه بود. ما در این بیانیه موضع خود را مشخص ساختهایم. ما خواهان تحولات دموکراتیک و بر سر کار آمدن رژیمی سیاسی و دموکراتیک هستیم. باید ملت کرد حقوق اساسی خود را بدست آورد".
ما از احقاق حقوق کردها در شمال کردستان حمایت میکنیم
فرج اذعان داشت که ی.ن.ک روابط خود با نیروها و احزاب کردی در شمال کردستان قطع نکرده است و گفت: "ما از تمامی مطالبات دموکراتیک ملت کرد در شمال کردستان حمایت میکنیم".
ما مخالف مداخله خارجی در سوریه هستیم
فرج در ادامه با اشاره به گفتگوهایی که در رابطه با مداخله محتمل در سوریه انجام میگیرند گفت: "ما خواهان جنگی منطقهای نیستیم. مخالف مداخله خارجی در مرزهای سوریه هستیم. ما میخواهیم که ملت سوریه خود تصمیم بگیرند که رژیم کنونی تغییر یافته و رژیمی دموکراتیک بر سر کار آید. به همین خاطر بایستی ملتمان در غرب کردستان در برابر تمامی مداخلات هشیار باشند و اجازه ندهد که نیروهای خارجی در این منطقه مداخلهای انجام دهند".