نشست مشترک ترکیه ـ‌ آمریکا درمورد پ.ک.ک و ایجاد منقطه حایل در سوریه

نشست مشترک ترکیه ـ‌ آمریکا درمورد پ.ک.ک و ایجاد منقطه حایل در سوریه

امروز ترکیه و هیأت آمریکایی برای دشمنی و ضدیت با حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) و نیز ایجاد منطقه‌ای حایل در مرز سوریه , در آنکارا دیداری انجام می‌دهند. مقامات نظامی, استخباراتی و نمایندگان سیاسی هر دو کشور مذکور در این نشست حضور می یابند.

در دیداری که در 11 آگوست میان هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا و احمد داوود‌اوغلو وزیر خارجه ترکیه صورت گرفت, تصمیم گرفته بودند که امروز «هیأت سیاسی , نظامی و استخباراتی» هردو کشور نخستین نشست خود را در آنکارا برگزار کنند.

بنا به اظهارات برخی منابع دیپلماتیک, قرار است در این نشست بر سر ایجاد منطقه حایل در مرز سوریه , همکاری‌ با مخالفان, اخذ تدابیر علیه تسلیحات شیمیایی گفتگو می‌شود. همچنین از دیگر محورهای این نشست بحث بر سر آمادگی برای مرحله بعد از سقوط بشار اسد و فعالیت مشترک علیه پ.ک.ک , می‌باشد.

ترکیه که رژیم اسد را دشمن خود قلمداد می‌کند و علیه آن رژیم با مخالفان همکاری سیاسی و نظامی دارد, سعی می‌کند از حقوق طبیعی اراده‌مندی کردها جلوگیری نماید. پس از اینکه کردها چند شهر را به تصرف خود در آوردند و نیروهای رژیم سوریه را بیرون راندند, ترکیه تهدید به مداخله نظامی کرد و درصدد است منطقه‌ای حایل در مرز سوریه ایجاد نماید.

اما بخاطر وجود فاکتورهای روسیه و ایران, اگر دخالتی نظامی در سوریه صورت گیرد, مسلما خطر جنگی منطقه‌ای کشورها را تهدید می‌کند. لذا تلاش‌های یکجانبه ترکیه برای اشغال ترکیه مورد حمایت غرب قرار نمی‌گیرد و به نتیجه نمی‌رسد. تحلیلگران سیاسی می‌گویند:«در چنین وضعیتی آمریکا موافق با ایجاد منطقه‌ای حایل نیست».

اخیرا ترکیه پناهندگان سوری را بهانه قرار می‌دهد تا بتواند در مرز سوریه منطقه‌ای حایل ایجاد کند. اظهارات احمد داوداوغلو در 20 آگوست اثبات می‌سازد که اگر شمار پناهندگان از 100 هزار بگذرد, رسیدگی به امورات آنها برای ترکیه مشکل می‌شود, لذا گفت:«می‌توان در خاک خود سوریه منطقه‌ای امن ایجاد کرد و تحت نظارت سازمان ملل کمپ‌هایی برای آوارگان ساخته شود».

سازمان‌های کردها هم می‌گویند, تمامی سیاست‌های ضدسوری ترکیه برای این است که از پیشرفت خلق‌کرد و رسیده آنها به آزادی جلوگیری کند.

ریاست شورای رهبری کنفدرالیسم جوامع کردستان (ک.ج.ک) هم علیه این پیشنهاد ترکیه واکنش شدید نشان داد و آن را تهدیدی بزرگ نامید. لذا به ترکیه هشدار داد که در صورت هر اقدام ترکیه, کردها علیه هرگونه اشغال‌گری آن کشور متحد خواهند شد.

مراد کارایلان, رئیس شورای رهبری ک.ج.ک در مصاحبه خود در 2 آگوست با خبرگزاری فرات , گسیل نیروهای نظامی ترکیه به مرز با سوریه را نوعی بلوف نامید. کارایلان ضمن اشاره به این لشکرکشی‌های ترکیه , گفت:«دولت ترکیه با انتقال نیروهایش به مرز با سوریه دست به تهدید و بلوف می‌زند. می‌خواهد ستم‌کاری‌هایش را به همگان نشان دهد. .... هم‌اکنون شرایط و اوضاع برای دخالت نظامی در سوریه مهیا نیست. دولت ترکیه بدون دستور آمریکا هیچگاه نمی‌تواند حتی یگ گام هم بردارد. ترکیه تنها درصدد است همگان را بترساند هیچ نیرویی از آن نمی‌ترسد. اگر درصدد است خلق‌کرد را بترساند, خود را فریب می‌دهد, زیرا خلق‌کرد در مقابله با دولت ترکیه آماده مقاومت و مبارزه است. خلق‌ ما به این تهدیدات و بلوف‌ها اهمیتی نمی‌دهد, اما درهرحال باید برای هرگونه رویدادی احتمالی آماده باشد».