نویسنده نروژی: اوجالان در کردستان دارای جایگاه و مقام ویژه‌ای است

نویسنده نروژی: اوجالان در کردستان دارای جایگاه و مقام ویژه‌ای است

«ارلینگ فولکورد» نویسسنده مشهور و پارلمانتار سابق نروژی که یکی از اعضای «هیأت نروژی» بود که به سه بخش کردستان, از جمله منطقه قندیل سفر کردند, گفت:«در سفر به کردستان پی بردم که اوجالان در شهرها و کوه‌های کردستان از جایگاه و مقام ویژه‌ای برخوردار است».
یک هیأت نروژی متشکل از چندین روزنامه‌نگار و سیاستمدار به مدت چند روز در سه بخش کردستان سفر کردند. این هیأت به شمال, جنوب و غرب کردستان, از جمله منطقه قندیل سفر کرده و دیدگاه‌ها و نظرات خود را در یک سمینار در «جمعیت فرهنگی کردها» در اسلو برزبان راند. در این سمینار شمار زیادی زا کردستانیان شرکت کردند. ارلینگ فولکورد نویسنده مشهور و پارلمانتار سابق حزب سرخ‌های کشور نروژ, در این سمینار سخنرانی کرد.
پایبندی «آمد» به فرهنگ‌های دیگر
ارلینگ فولکورد در سخنرانی خود به بازگوی سفر خود از آمد شمال کردستان آغاز کرد و گفت:«از شهر اسلو تا آمد با هیچ مشکلی مواجه نشدیم. وقتی که به آمد رسیدیم, اولین چیزی که توجه من را به خود جلب کرد, تنوع فرهنگی, وجود نوشته‌ها و تابلوها به چند زبان مختلف و تشکل شهری بود. تابلوها به زبان‌های عربی, کردی, انگلیسی, ارمنی و غیره نوشته شده بودند.در دیدنمان از کلیساها, مساجد و «جم‌خانه‌ها» در شهر آمد پی بردیم که شهر آمد تا چه اندازه به فرهنگ‌های مختلف پایبند است و به آنها احترام می‌گذارد. کلیساهای تاریخی حفظ و مرمت شده بودند».
جرایم تحمیل شده بر «بایدمیر» خنده‌دار بود
ارلینگ فولکورد با اشاره به «حکم 200 سال حبس برای عثمان بایدمیر شهردار شهر» و دیگر حکم‌های خنده‌داری که علیه وی صادر شده بود, حاضرین را به خنده آورد.
وی عکس‌هایی را در شهر آمد گرفته بود. وی افزود که تصاویر فعالیت‌های «کنگره جامعه دموکراتیک , ک.ج.د» و فعالیت‌های آن, تصاویر بازار شهر و همچنین مسایلی از قبیل زندانی کردن بیش از 10 هزار شهروند کرد و اعضای حزب ب.د.پ , او را به حیرت انداخته است.
پایبندی به اوجالان و بی‌اعتمادی نسبت به اردوغان
ارلینگ فولکورد به چندین جمله از «پیام تاریخی » رهبر ملت‌کرد, عبدالله اوجالان اشاره کرد و گفت که مردم شهر آمد به رجب طیب اردوغان نخست‌وزیر ترکیه اعتماد ندارند. وی تأکید کرد که پیام اوجالان هم در آمد, هم در غرب و جنوب کردستان و هم در مناطق تحت کنترل گریلاها مهم‌ترین موضوعی بود که به آن اهمیت داده می‌شد. وی افزود:«مردم شهر آمد به اردوغان اعتماد نداشتند و همین مسئله را در مناطق گریلایی هم مشاهده کردیم».
سازماندهی‌ای بی‌نظیر میان مردم و ی.پ.گ
ارلینگ فولکورد, نویسنده مشهور نروژی با پرداختن به مشاهدات خود در سفرش به جنوب کردستان و کمپ پناهندگان «شهید رستم جودی ـ مخمور», در مورد غرب کردستان هم گفت:«از جنوب کردستان با عبور از رودخانه دجله به غرب کردستان رفتیم. در بسیاری جاها تابلوهایی در مورد نیروی ی.پ.گ نصب شده بود. شمار زیادی روزنامه‌نگار حضور داشتند. ملت‌ها و زبان‌های مختلفی دیده می‌شد و زندگی روزانه در کمال آرامش جریان داشت. هم آرامش در آن برقرار بود و هم تحرکاتی وجود داشت. البته وضعیت شهر قامشلو کمی فرق داشت. جنگنده‌های ارتش سوری چندین محله شهر بویژه فرودگاه را بمباران کرده بودند. علی‌رغم آن میان نیروهای ی.پ.گ و مردم سازماندهی‌ای بی‌نظیر مشاهده می‌شد. نهادها و سازمان‌های جدیدی تأسیس می شد و بیمارستان‌های جدید هم ساخته می‌شدند».
در شهر و کوه اوجالان دارای جایگاه و مقامی ویژه بود
ارلینگ فولکورد همچنین ضمن اشاره به تنگناها و کمبود مواد غذایی در غرب کردستان, تأکید کرد که بایستی کردهای دیگر بخش‌های کردستان بیشتر به غرب کردستان کمک کنند. وی با این جمله به سخنان خود خاتمه داد:«در سفرم به کردستان پی بردم که در شهرها و کوه‌های کردستان اوجالان دارای جایگاه و مقامی ویژه است».