تصویر

نزاهت دوغان: برای یافتن پاسخ پرسش «چه اتفاقی می‌افتد»، خواستیم به امرالی برویم

روزنامه‌نگار نزاهت دوغان که چند روز پیش برای انجام دیدار با رهبر آپو به وزارت دادگستری مراجعه کرده بود، اظهار داشت که برای یافتن پاسخ پرسش «چه اتفاقی می‌افتد»، می‌خواهد به امرالی برود.

نزاهت دوغان

رهبر آپو که در مرکز بحث‌های گفتگو و حل مسئله کورد قرار دارد و در ماه اکتبر گذشته بار دیگر از سوی مقامات دولت ترکیه به عنوان مخاطب قرار گرفت، همچنان در انزوای تحمیلی است. جناح حاکم، بحث‌های مربوط به روند را به موضوعات «خلع سلاح» و «ترور» گره می‌زند. افکار عمومی ترکیه نیز منتظر پیام‌هایی از امرالی است. در چنین وضعیتی، روزنامه‌نگار نزاهت دوغان و دجله موفتواغلو برای رفتن به امرالی و روزنامه‌نگار دیرَن یورت‌سَوَر نیز از طریق ایمیل برای دسترسی به رهبر آپو به وزارت دادگستری درخواست دادند. نزاهت دوغان در مورد این درخواست با خبرگزاری فرات (ANF) صحبت کرد.

نزاهت دوغان توجه‌ها را به بحث‌های مربوط به روند از ماه اکتبر به این سو معطوف داشت و گفت که برای یافتن پاسخ پرسش «چه اتفاقی می‌افتد» که در ذهن همه است، خواستند با مخاطب اصلی مسئله، رهبر آپو، مصاحبه کنند، به همین دلیل به وزارت دادگستری مراجعه کردند. نزاهت دوغان گفت: «با سخنان دولت باغچلی، عبدالله اوجالان در مجلس به عنوان مخاطب دیده شد» و خاطرنشان کرد که این وضعیت می‌تواند در حل مسئله ۱۰۰ ساله کورد نقطه عطف مهمی باشد.

«رویکرد مقامات وزارتخانه مثبت بود»

نزاهت دوغان در مورد درخواست ارائه شده به وزارت دادگستری گفت: «ما را بسیار شگفت‌زده کردند» و به این ترتیب ادامه داد: «ما به وزارتخانه رفتیم و گفتیم، 'به عنوان روزنامه‌نگار درخواست خواهیم داد. 'به ما گفتند، 'آیا شما با عبدالله اوجالان مصاحبه خواهید کرد؟'، ما نیز گفتیم 'بله'. همچنین به ما گفتند که برای تسریع روند درخواست چه کار خواهند کرد. این رویکرد مثبت ما را شگفت‌زده کرد.»

«برای درخواست امرالی مکانیزم خاصی ایجاد شده است»

نزاهت دوغان اظهار داشت که مقامات وزارتخانه برای درخواست، شماره پیگیری به آنها داده‌اند و اظهار داشتند که در مورد روند درخواست اطلاعاتی به آنها داده شده است و از طریق شماره‌ای که به آنها داده شده می‌توانند در مورد درخواست سوال کنند. نزاهت دوغان اعلام کرد که هنوز پاسخی به آنها داده نشده است و اظهار داشت که مشخص است که درخواست در یک مکانیزم تصمیم‌گیری بررسی خواهد شد.

بسیاری از محافل برای رفتن به امرالی درخواست دادند

نزاهت دوغان اظهار داشت که طبق مشاهداتش، بسیاری از افراد دیگر نیز برای رفتن به امرالی درخواست داده‌اند و گفت: «در روند حل مسئله سال‌های ۲۰۱۳-۲۰۱۵، حمایت جامعه بیش از ۶۰ درصد بود. اما مجلس مورد استفاده قرار نمی‌گرفت، جنبه سازمان‌های جامعه مدنی و جامعه مدنی آن کم بود. همچنین م‌ه‌پ و ج‌ه‌پ در برابر این وضعیت مقاومت می‌کردند. در این روند جدید، از درخواست‌ها متوجه می‌شویم که زمینه گفتگوها فراهم شده است.»

نزاهت دوغان خاطرنشان کرد که اگر زمینه فراهم باشد، بسیاری از روزنامه‌نگاران خواهند خواست که به امرالی بروند و مصاحبه کنند.