پیام تبریک کنگره ملی کوردستان به مناسبت سال نو

شورای اجرایی کنگره ملی کوردستان (ک‌ن‌ک)، سال نو را به خلق کوردستان و خلق‌های جهان تبریک گفت و نیروهای کوردستانی را به حمایت از پیام رهبر آپو و تلاش برای پیروزی این روند، فراخواند.

شورای اجرایی کنگره ملی کوردستان (ک‌ن‌ک) به مناسبت فرا رسیدن سال نو، پیامی منتشر کرد و تمام نیروهای کوردستانی را به حمایت از فراخوان رهبر آپو و تلاش برای موفقیت این روند، فراخواند.

بخش‌هایی از این پیام به شرح زیر است:

«امسال در مجموع برای خلق ما سال کبارزه بود. در هر چهار بخش کوردستان، امسال با مبارزه سپری شد. در باکور کوردستان، حملات دولت ترکیه در طول سال بی‌وقفه ادامه داشت. در مقابل این حملات شدید، به ویژه نیروهای گریلا و تمام دینامیسم خلق ما، با فداکاری و قهرمانی عظیم مقاومت کردند و حملات آنان را بی نتیجه گذاشته و دروغ بودن ادعاهای آنان را نشان دادند.» در ادامه ارزیابی ک‌ن‌ک در مورد وضعیت مبارزات در باکور کوردستان و حملات دشمن، به مقاومت حماسی در خاکورک، مَتینا، زاپ و آواشین اشاره شده است. همچنین ک‌ن‌ک ضمن اشاره به انتخابات محلی و انتصاب قیم برای شهرداری‌های باکور کوردستان، مقاومت گریلاها، زندانیان و مقاومت در عرصه سیاسی را «حماسی» خواند.

ک‌ن‌ک در رابطه با باشور کوردستان نیز به مناطق مشمول ماده ۱۴۰، از جمله کرکوک و خانَقین و تغییر بافت جمعیتی در این مناطق اشاره کرد. همچنین ضمن اشاره به وضعیت شنگال، به انتخابات باشور کوردستان و عدم تشکیل کابینه و وضعیت اقتصادی در این بخش کوردستان نیز اشاره شد. ک‌ن‌ک در این رابطه افزود: «آینده عراق نامشخص است. این وضعیت خطراتی برای اقلیم کوردستان نیز ایجاد می‌کند.از سوی دیگر، اشغالگری دولت ترکیه نیز قدم به قدم افزایش می‌یابد. بیش از هر زمانی نیاز به اتحاد وجود دارد و باید وضعیت را با توجهی وافر دنبال کرده و مبارزه را در مقابل اشغالگران افزایش داد.»

کنگره ملی کوردستان (ک‌ن‌ک)، در پیام خود به ارزیابی اجمالی وضعیت روژهَلات کوردستان نیز پرداخت و بیان کرد: «امسال در روژهلات کوردستان نیز مبارزه آزادی در هر شکلی ادامه داشت. انقلاب "ژن ژیان آزادی"، ولو تضعیف شده باشد، اما همچنان ادامه دارد. دولت ایران نیز همانند دولت ترکیه، طی سال گذشته به حملات خود ادامه داد و گاهاً به باشور کوردستان نیز حمله کرد. از طریق عراق و حکومت اقلیم کوردستان، فشاری بزرگ به احزاب روژهلات وارد کرده و عرصه باشور را بر آنان تنگ کرد. رژیم ایران، در داخل و خارج دچار آشوب و مشکلات است. ایران با اسرائیل و نیروهای غربی به جنگی اعلام نشده وارد شد. نیروهای متحد ایران در منطقه، طی این یک سال متحمل ضربات شدیدی شده و تضعیف شدند. این وضعیت فرصت تقویت مبارزه را نیز فراهم می‌کند. امیدواریم که این وضعیت، منجر به تغییری دموکراتیک در ایران شده  و در روژهلات کوردستان نیز به مبنایی برای آزادی و صلح تبدیل شود.»

ک‌ن‌ک ضمن بیان دستاوردهای روژاوای کوردستان، به وضعیت مبهم سوریه، تلاش دولت ترکیه برای نابود کردن دستاوردهای کوردها و حملاتش به منبج و شَهبا اشاره کرد. ک‌ن‌ک خاطر نشان کرد که با وجود مقاومت عظیم، حملات و تهدیدها همچنان ادامه دارد و افزود: «به تدریج روژاوا در عرصه بین‌المللی بیشتر پذیرفته می‌شود. روژاوا به هر نحوی به کمک نیاز دارد. باید تمامی نیروها و خلق کوردستان و همه دوستان کوردها برای دفاع از روژاوا، شبانه‌روز در کار و فعالیت باشند. صیانت از روژاوا، صیانت از تمامی کوردستان است.»

ک‌ن‌ک وضعیت فعلی خاورمیانه را نیز ارزیابی کرد و ضمن اشاره به گسترش جنگ از فلسطین به لبنان و سوریه، اعلام کرد که این جنگ رفته رفته به ایران، عراق و یمن نیز سرایت خواهد کرد و در واقع هم‌اکنون جنگی جهانی سوم در جریان است. ک‌ن‌ک با بیان فرصت‌ها و خطرات ناشی از این جنگ برای کوردستان، اعلام کرد: «همچو ک‌ن‌ک، به هر طریقی تلاش می‌کنیم که نیروهای کوردستانی گردهم آمده و در مقابل این وضعیت حساس، استراتژی مشترک کوردستانی را ارائه دهند.»

کنگره ملی کوردستان به کارزار «آزادی برای عبدالله اوجالان، راه‌حل سیاسی برای مسئله کورد» نیز پرداخت و تصریح کرد: «وضعیت زندانیان سیاسی کوردستانی در زندان‌های ترکیه و ایران نامساعد است. در زندان‌های ایران شکنجه و اعدام ادامه دارد. در زندان‌های ترکیه نیز شکنجه و فشار بر زندانیان رو به افزایش است. انزوای تحمیلی علیه آقای عبدالله اوجالان ادامه دارد. به دلیل این وضعیت، به پیشاهنگی دوستان کوردها، بیش از یک سال است که کارزار «آزادی برای عبدالله اوجالان، راه‌حل سیاسی برای مسئله کورد» آغاز شده است و این کارزار همچنان ادامه دارد. باید صدای زندانیان شنیده شود و باید همه از زندانیان سیاسی حمایت کنند. ما به عنوان ک‌ن‌ک، با تمام توان خود در این کارزار شرکت کرده و از مطالبات زندانیان حمات می‌کنیم.

دولت ترکیه در نتیجه این مبارزات در تنگنا قرار گرفته و اکنون سه ماه است که در جستجو  راه برون‌رفت می‌باشد. در جنگ پیروز نشدند و نتوانستند جلوی مبارزه خلق کورد را بگیرند. از صلح و گفتگو بحث می‌کنند. از جناب عبدالله اوجالان و جنبش آزادی درخواست می‌کنند که جنگ متوقف شده و از مبارزه مسلحانه دست بکشند. فراخوان آنان شفاف نبوده و میزان آمادگی آنان برای چاره‌یابی سیاسی مشخص نیست. اما بحث گسترده‌ای در جریان است. در این مقطع پس از ۴۴ ماه اجازه ملاقات خانوادگی به آقای اوجالان داده شد. حال نیز سه روز پیش، یک هیئت سیاسی اعزام شده و با آقای اوجالان ملاقات انجام شد. آقای اوجالان در جریان ملاقات گفت: "برای حل مسئله کورد، برای یک روند گفتگو آمادگی داشته و توان آن را دارم که این مسئله را از جنگ و خشونت، وارد عرصه حقوقی و سیاسی کنم." در ملاقات اخیر نیز هفت ماده اعلام کرده و حکومت و نیروهای مرتبط را به رفتار بر این اساس و حل مسئله فراخواند. ما با این پیام وارد سال نو می‌شویم. امیدوریم که این جستجو و این فراخوان به مبنایی برای رهیافتی مسالمت‌آمیز و پایدار تبدیل شود.»

ک‌ن‌ک در پایان پیام خود، می‌افزاید: «باید تمامی نیروهای کوردستانی از فراخوان جناب عبدالله اوجالان حمایت کرده و برای موفقیت این روند، تلاش کنند.»