قرار است که «کمیته مبارزه با نسلکشی» درسیم در شمال کردستان در 23 نوامبر به دادگاه بینالمللی مراجعه کند. شکایتنامهای هم در مورد قتلعام درسیم توسط «اردال دوغان» تهیه شده است. در این شکایتنامه اذعان شده که نسلکشی و جنایت بشری علیه کردها تنها در سال 1937ـ38 صورت نگرفته است, بلکه امروزه هم به نوعی دیگر ادامه دارد.
همچنین در این شکایتنامه به این مسئله اشاره شده که بخاطر سیاستهای دولت ترکیه, کردهای مقیم استان درسیم در سالهای 1980, 90 و 2000 قتلعام و یا تبعید شدهاند. امروزه هم با منع زبان مادری, به رسمیتنشناختن دین و نقض حقوق بشر این قتلعام همچنان تداوم دارد.
قرار است این شکایتنامه در روز 23 نوامبر به دادگاه بینالمللی ارایه شود. همچنین طی آن تأکید شده که در 23 نوامبر سال گذشته رجب طیب اردوغان نخستوزیر ترکیه به خاطر قتلعام درسیم به نام دولت عذرخواهی کرد, اما این به تنهایی کافی نیست و هیچ گامی عملی هم برداشته نشده.
اردال دوغان, وکیل مدافع در مصاحبه با خبرگزاری فرات اعلام کرد که اسنادی که اثبات میکنند در سال 1937ـ 38 کردهای درسیم قتلعام شدهاند, در پرونده جای میگیرد. دوغان گفت:«بنابه 5 ماده منشور حقوق بشر سازمان ملل در سال 1948 در خصوص منع جنایت و نسلکشی, قتلعام درسیم تشریح شده است».