دولت ترکیه و ارتش آن از بمبهای خوشهای که در عرصه جهانی ممنوع اعلام شده است, بصورت گسترده استفاده میکند. نهاد «هاوپار» که یک نهاد کردستانی است, با انتشار عکسهایی اثبات کرد که ترکیه قوانین بینالمللی را نقض کرده است. نهاد هاوپار یک در زمینه مینروبی و مخالفت با استفاده از مین فعالیتمیکند, گفت:«از تمامی سازمانهای مدنی ترکیه و بینالمللی, سازمانهای حقوق بشری میخواهیم که علیه این جنایات بشری و عوامل آن جنایات به مبارزه دست زنند».
دولت ترکیه پیمان بینالمللی عدم استفاده از بمبهای خوشهای را که 98 درصد قربانیان آن افراد غیرنظامی هستند, امضا نمیکند. بنا به گزارش سازمانهایی از قبیل: Handicap International, Observatoire des armements, Coalition contre les sous-munitions, Human Rights Watch, Amnesty International û Oxfamê بمبهای خوشهای دستکم در 37 کشور جهان مورد استفاده قرار گرفته میشود. تاکنون 110 کشور جهان پیمان عدم استفاده از بمبهای خوشهای و سلاحهای ممنوعه را که موجب جنایات بشری میشود, امضا کردهاند.
98 درصد افراد قربانی بمبهای خوشهای غیر نظامی هستند
قریب 5 الی 40 درصد بمبهای خوشهای وقتی که بر روی زمین پراکنده میشوند, منفجر نمی گردند و نقش یک مین را ایفا میکنند. هندیچاپ اینترنشنال خاطرنشان ساخت که 98 درصد از 13 هزار و 306 نفری که بر اثر بمبهای خوشهای زخمیشدهاند, افراد غیر نظامی هستند و 27 درصد آنها هم کودکان میباشند.
ترکیه از این نوع بمب علیه جنوب کردستان استفاده میکند. این بمبها در درون گلولههای توپ هم جاسازی میشوند. بر اثر انفجار آن بمبهای خوشهای تاکنون شمار زیادی از افراد غیرنظامی جان خود را از دست دادهاند. آخرین بار در ماه ژانویه 2012 بر اثر انفجار باقیمانده یک بمب خوشهای فردی 80 ساله جان خود را از دست داد. از سال 2008 تاکنون استفاده از بمبهای خوشهای توسط ترکیه افزایش یافته است. در بمبارانهای منطقه زاپ در شمال کردستان ارتش ترکیه از این بمبها استفاده کرد.
نهاد هاوپار درسپتامبر 2012 در مورد استفاده ترکیه از بمبهای خوشهای یک گزارش مفصل منتشر کرد و به انواع این بمبها اشاره کرد.