روشنفکران و نویسندگان: باید برای حل مسئله کورد گام برداشته شود

روشنفکران و نویسندگان در رابطه با حل مسئله کورد بیانیه‌ای صادر کرده و اعلام کردند: «ما خواستار برداشته شدن گام فوری برای حل مسئله کورد هستیم.»

رهیافت مسئله کورد

گروهی از نویسندگان و روشنفکران ، در هتل هیل در ناحیه تقسیم استانبول در رابطه با حل مسئله کورد نشستی مطبوعاتی برگزار کردند. در جریان این نشست، بیانیه مشترکی قرائت شد. اسامی امضا کنندگان این بیانیه مشترک به شرح زیر است: احمد تَللی، علی بایرام‌اُغلو، علی حیدر کونجا، عایشه‌گل دَوَجی‌اُغلو، باسکن اورهان، بَرین سونمَز، بنناز توپراک، چَنگیز آرین، جهانگیر اسلام، جوشکون اوستَرجی، اَشبَر یاغموردَرَلی، اسرا مونگان، اردوغان آیدین، فاطمه بوستان اونسال، فاطمه گوک، فیلیز کَرَستَجی‌اُغلو، فکرت باشکایا، گَنچای گورسوی، هاجر آنسال، لَوَنت کوکَر، محمد بَکار‌اُغلو، ملک تایلان اولاگای، مراد کارایالچین، مرادهان مونگان، نَجمیه آلپای، نسرین ناس، نورتن ارطغرل، اورهان سلِت ارتَکیان، اویا بایدار، پاکرات اَتوکیان، رضا تورمان، شبنم کورور فینجانجی، شبنم اوغوز، تونچ سویَر، امید بیچَر، و ضیاء حالیس.

نجمیه آلپای نویسنده و زبان‌شناس، و مرادهان مونگان نویسنده، بر اهمیت بحث‌ها پیراون صلح و ضرورت حل مسئله کورد بر اساس راه‌حلی بین‌المللی تاکید کردند. عایشه گل دَوَجی اُغلوی نویسنده نیز به انتصاب قیم  و تضاد آن با ادعای حکومت مبنی بر تلاش برای صلح، اشاره کرد.

حل مسئله کورد

باسکن اوران، سیاستمدار و نویسنده، بر ضرورت تغییر ذهنیت برای حل مسئله کورد اشاره کرد و اعلام کرد که بدون تغییر ذهنیت، حتی تغییر حکومت نیز نمی‌تواند منجر به حل مسئله شود. وی گفت که حل مسئله کورد باعث دموکراتیک شدن منطقه خواهد شد.

نویسنده اویا بایدار نیز در سخنان خویش بر ضرورت گذار از ذهنیت آسیمیلاسیون تاکید کرد و اعلام کرد که باید ساختاری جدید ایجاد کرد که تمام طیف‌ها را در بر بگیرد.

سیاستمدار نورتن ارطغرل نیز صلح را یک ضرورت خواند و به تبعیض سیستماتیک در جمهوری ترکیه اشاره نمود.

سیاستمدار فیلیز کَرَستَجی‌اُغلو نیز بر گسترش مبارزات تاکید کرد و خواستار همکاری در این زمینه شد.