«روزهای گفتگو با عبدالله اوجالان» آغاز می‌شود: ایده‌های او برای ما قطب‌نما هستند

کنش‌هایی در بیش از ۵۰ شهر بین ۱۵ تا ۲۲ ژوئن تحت عنوان «روزهای گفتگو با عبدالله اوجالان» برگزار می‌شود. انزوای امرالی و پارادایم‌های عبدالله اوجالان در مرکز کنش‌ها خواهد بود.

روزهای گفتگو با عبدالله اوجالان

از رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان که بیش از ۲۵ سال است در شرایط انزوای شدید در زندان جزیره امرالی به سر می‌برد، ۳۹ ماه است که هیچ اطلاعی از وضعیت وی دریافت نمی‌شود. موسسات و سازمان‌های مجاز، به‌ویژه کمیته اروپایی پیشگیری از شکنجه (سی‌پی‌تی)، همچنان در برابر شرایط انزوای شدید تحمیلی بر رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان که با محروم کردن وی از حق ملاقات با وکیل و خانواده‌اش در معرض وضعیت عدم ارتباط مطلق قرار گرفته است، سکوت می‌کنند.

از سوی دیگر، کنش‌های انجام شده در چارچوب کمپین «آزادی برای عبدالله اوجالان، راه‌حل سیاسی برای مسئله کورد» که از ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شده است، همچنان در حال رشد و گسترش روزافزون در بین مردم جهان است. اقشار مختلف اجتماعی که به انزوای امرالی واکنش نشان می‌دهند و خواستار آزادی هستند، همچنین به اهمیت پارادایم‌های رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان برای آینده، که دموکراتیک، طرفدار (حقوق) زنان و مبتنی بر جامعه‌ای اکولوژیکی است، توجه می‌کنند.

کنش‌ها در بیش از ۵۰ شهر

در چارچوب کارزار آزادی در بسیاری از کشورها از جمله فنلاند، سوئد، فرانسه، آلمان، کاتالونیا، یونان، ایتالیا، سوئیس، کلمبیا، قبرس، بلژیک، انگلیس، لهستان، اسلوونی و کنیا تحت عنوان «روزهای گفتگو با عبدالله اوجالان» بین ۱۵ تا ۲۲ ژوئن مجموعه‌ای از کنش‌ها سازماندهی خواهد شد.

در این کنش‌ها که محوریت آن بی‌قانونی در امرالی است، معنا و اهمیت پارادایم‌های رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان برای مردم جهان مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. در بیش از ۵۰ شهر در ۱۵ کشور مختلف، کنش‌های مختلفی مانند تبلیغ کتاب‌های رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان، خواندن نوشته‌های زندان، غرفه‌های اطلاع‌رسانی در مورد انزوای امرالی، کنفرانس‌ها، پنل‌ها، تئاتر، کنش‌های هنری، تجمعات و برنامه‌های رادیویی برگزار می‌شود.

«ما در حال برقراری گفت وگو با عبدالله اوجالان هستیم»

اعضای ابتکار که کارزار «آزادی برای عبدالله اوجالان، راه‌حل سیاسی مسئله کورد» را ادامه می‌دهند، از همه خواستند تا در کنش‌هایی که تحت عنوان «روزهای گفتگو با عبدالله اوجالان» برگزار می‌شود شرکت کنند و این ایده‌های رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان را گسترش دهند.

اعضای ابتکار با بیان اینکه این کنش‌ها در چارچوب «گفتگو با ایده‌های عبدالله اوجالان» برگزار می‌شود، توجه را به میزان انزوای شدید و شرایط شکنجه در امرالی جلب کردند. اعضای ابتکار با یادآوری اینکه سی‌پی‌تی و دادگاه حقوق بشر اروپا به وظایف و مسئولیت‌های خود عمل نکرده‌اند، اظهار داشتند که مسئولیت انزوای در امرالی تنها بر عهده دولت ترکیه نیست، بلکه نهادهای ذی‌ربط که در قبال این انزوا سکوت کرده‌اند نیز مسئول هستند.

«ایده‌ها برای ما قطب‌نما هستند»

اعضای ابتکار با اشاره به اهمیت ایده‌های رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان گفتند: «نوشته‌های عبدالله اوجالان الهام‌بخش روشنفکران، آزاداندیشان، دانشمندان، کارگران، فعالان، هنرمندان، اتحادیه‌ها، جنبش‌های اجتماعی، سیاستمداران و همه جوامع است. عبدالله اوجالان ۲۵ سال پیش به عنوان یک رهبر کورد در پی یک توطئه بین‌المللی سوریه را ترک کرد و سال‌ها بعد به عنوان پیشگام یک جامعه آزاد، چند ملیتی، چند مذهبی و دموکراتیک مردمی بازگشت. یک سیستم اجتماعی خودمختار و خودمدیریتی در شمال و شرق سوریه در حال ظهور است که بر اساس ایده‌های عبدالله اوجالان مبنی بر آزادی‌خواهی زنان، اکولوژی و دموکراسی رادیکال استوار است. فلسفه ابداع شده توسط عبدالله اوجالان به ما امید تازه‌ای برای امکان یک نظام اجتماعی دموکراتیک می‌دهد. او آهنگ «ژن، ژیان، آزادی» را در سلول زندان خود فرموله کرد. شعار مبارزات آزادی زنان در قرن بیست و یکم قطب‌نمای همه زنان قیام‌کننده و مبارز است.»

«او راه آینده را نشان می‌دهد»

اعضای ابتکار با اشاره به اینکه رهبر خلق کورد عبدالله اوجالان راهی برای آینده نشان داد، افزودند: «عبدالله اوجالان با نشان دادن مسیری آینده‌نگر با جامع‌ترین تعریفی از دموکراسی که جهان تاکنون دیده است، به نوسازی جنبش آزادی کورد کمک کرد. نوشته‌های او تحقیقی نفس‌گیر در مورد زندگی بدون دولت و چشم‌اندازی از جامعه‌ای دموکراتیک-اکولوژیک است که چشم‌انداز جدیدی در جستجوی سوسیالیسم جدید ارائه می‌دهد. خواسته‌های عبدالله اوجالان برای اشکال دموکراتیک سازمان‌دهی اجتماعی، شایسته توجه همه علاقه‌مندان به تفکر اجتماعی سازنده یا بازسازی جامعه در راستای خطوط فمینیستی و اکولوژی است.»